Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dokladna instrukcja instalacji The Deluge (portable)  (Przeczytany 11115 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KamilW

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dokladna instrukcja instalacji The Deluge (portable)
    « dnia: Lipca 18, 2012, 19:23:56 »
    Czy ktos moglby napisac krotka instrukcje o tym jak zainstalowac The Deluge portable, prosze? Mam Warbanda 1.153 ze Steam. Ta instrukcja na tej stronie tutaj http://thedeluge.net/ jest za przeproszeniem do... Co dokladnie mam wypakowac i co zainstalowac? Sa trzy pliki, ktore moga byc wypakowane? To co, wszystkie wypakowac czy wystarczy wypakowac jeden? I co mam zainstalowac. Warbanda na nowo czy tylko uruchomic to WSE?

I jak to jest z tym plikiem dedykowanym serwerze? Potrzebuje to zeby grac? Jezeli tak, to jak to instalowac?

Pytam sie, bo probowalem instalowac. Wypakowalem wszystko, uruchomilem WSE, wszystko gra, utworzylem nowa postac, ide na multiplayer, dolaczam do gry, wybieram wyposazenie, a tu taki jakis dziwny bialy ekran, jakby chmury. Widac tylko krzyzyk do strzelania (crosshairs), slysze ze moge strzelac, moge wyciagnac np. szable, ale nic nie widze.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2012, 19:58:35 wysłana przez KamilW »

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Dokladna instrukcja instalacji The Deluge (portable)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2012, 21:42:26 »
    Podłaczam się pod prośbe. Też mam problem z instalacją.

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2012, 23:26:15 »
    Pol godziny kombinowania, probowania udalo mi sie.

1. Sciagasz folder w formacie .zip, o nazwie The_Deluge_0.552_WB_Install.
    2. Otwierasz ten plik i wypakowujesz nastepne foldery: binkplay, mb_warband, WSELoader. Mozesz je wypakowac obojetnie gdzie. Installer samemu stworzy nowy folder o trzoszke innej nazwie niz ten folder zip: The Deluge 0.552 WB Install
        Nie jestem pewien czy trzeba wypakowac wszystkie trzy foldery. Ja wypakowalem wszystkie trzy i za kazdym razem pytano mnie czy   chce podmienic pliki itd. Podmienilem.
    3. Nastepnie idziesz do tego nowo utworzonego foldery i uruchamiasz gre przez ten WSELoader.

To wszystko. Ja tak postapilem i wszystko teraz gra. Pamietaj ze ja sciagnalem wersje portable, bo mam wersje Warbanda 1.553. A do moda potrzebna jest starsza wersja. Fajny mod, ale jak na razie straszne malo ludzi.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 19, 2012, 08:56:40 »
    Dziwne, ja po prostu wypakowałem zawartość paczki do nowego folderu i odpalam za pomocą WSELoader a wam ludzie potrzebne są instrukcje używania WinRara, 7-zipa czy systemowego? Wstyd, zaśmiecacie tylko forum.
    Ostatnio śmieci na forum coraz więcej. Polecam naukę dokładnego czytania, bo Daedelus dla ciemnoty pisał instrukcję
    (nie chcę nikogo obrazić, ale przesadzacie; a jeżeli mówię to ja, to już warto się zastanowić).
    Pozdrawiam

P.S.
    Instrukcja jest na forum i na thedeluge.net
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 19, 2012, 11:37:19 »
    Naucz sie czytac! Instrukcja na stronie jest w sumie nic warta. Kto tu smieci, co? Ludzie zadaja normalne pytania, to zasmiecaja, tak? A ty tylko sie odzywasz, zeby wszystkim opowiedziec ze sa ciemnota i ze zasmiecaja. Nie, ty nie zasmiecasz. Serio, daj sobie spokoj!

Instalowalem juz wiele wiele modow (Total War). Do kazdego modu moderzy pisza jak zainstalowac mod. Nikt mi nie musi tlumaczyc jak sie wypakowuje. Ale przynajmniej mogli napisac co dokladnie trzeba wypakowac (bo sa trzy pliki, ktore mozna wypakowac). Wiesz, nie wszyscy sa takimi znawcami jak ty. A nawet gdybysmy nie wiedzieli jak wypakowac, to co, to jest wstyd? Ile ty masz lat? Bo gadasz jak dzieciak i sam zasmiecasz forum!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 19, 2012, 11:43:00 »
    Wiem co pisze ale niemoge zainstalować dlatego potrzebuje pomocy.
    Na ShoutBox-e pisałem ale niemogli mi pomóc dlatego chyba przyda się dokładna instrukcja i dział z pomocą przy istalacji a nie 10 tematów z nazwą Problem.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 19, 2012, 11:44:16 »
    To jeszcze raz, by było wszystko jasne:

1. Ściągamy paczkę stąd
    2. Wypakowujemy gdziekolwiek chcemy... ale nie do folderu Warbanda, bo ta paczka to jakby osobna, niezależna gra.
    3. Odpalamy grę przez plik WSELoader.exe, który znajduje się w głównym katalogu

To wszystko.

Jeśli gra zapyta o klucz, to wpisujemy go. Jeśli dodatkowo mamy wersję steam Warbanda i gra nie chce przyjąć naszego klucza, to używamy tej strony - http://www.taleworlds.com/main.aspx?dir=convertserial.aspx  - dzięki której otrzymamy klucz w odpowiednim formacie.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 19, 2012, 16:20:34 »
    KamilW najpierw ochłoń kolego bo się spocisz, gdyż wybuch emocji nic tu nie zdziała.
    A teraz do rzeczy:

KamilW jakie trzy pliki? W paczce jest folder ze zmodyfikowaną grą pod the Deluge, który wypakowujesz na dysk i dopalasz przez WSE, to nie jest w cale skomplikowane, szczególnie dla kogoś takiego jak ty, co zainstalował już tyle modyfikacji.

A mówiąc o zaśmiecaniu na forum to w tym dziale było już od potęgi podobnych pytań.
    Zerknij jeszcze raz na instrukcję na thedeluge.net i dokładnie przeczytaj!

Powyższa paczka zawiera wszystkie niezbędne pliki do gry w moda, czyli grę M&B:Warband w wersji 1.143 (okrojoną z niewykorzystywanych przez mod rzeczy), odpowiednią wersję WSE, oraz mod The Deluge z wszystkimi najnowszymi uaktualnieniami.
    Nie trzeba nic więcej pobierać, instalować itp. Wystarczy:
    1. Pobrać
    2. Wypakować
    3. Odpalić poprzez plik WSELoader.exe znajdujący się w katalogu głównym.
    4. Wpisać swój klucz
    5. Cieszyć się grą

WAŻNE!!!
    Posiadacze wersji Steam zostaną podczas pierwszego uruchamiania tej wersji gry zapytani o klucz seryjny Warbanda. Ten należy skopiować ze swojej biblioteki gier Steam, a następnie przekonwertować na format 4×4 za pomocą konwertera udostępnionego przez twórców gry, znajdującego się pod tym adresem. Konwersja jest niezbędna, gdyż gra nie przyjmuje kluczy skopiowanych bezpośrednio ze Steam (mają format 5×5).

Jeżeli dalej twierdzisz, że to ja zaśmiecam forum to śmiało, udowodnij mi. Na razie to ja udowodniłem, że jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Na koniec:
    Instrukcja na stronie jest w sumie nic warta
    Daedalus po co się wysilasz pisząc znowu to samo. Zaraz wyskoczy, że nie napisałeś jakie foldery wypakować a które nie...

P.S.
    Mam 18 lat i nie za bardzo lubię dyskutować z osobami na twoim poziomie.
    Przepraszam za spam, ale tego już za wiele.
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 19, 2012, 16:30:19 »
    Nieweim czy to moja wina ale jak pobrałem to mam już rozpakowany plik.
    Gdy go otwieram wysakuje informacja o złej wersji.

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2012, 17:35:00 »
    Ty nie lubisz rozmawiac z ludzmi na moim poziomie? Na dodatek jestesmy ciemnota i zasmiecamy forum. To ja tutaj powienenem powiedziec ze "tego juz za wiele". I nie rozumiem jaki macie problem z tym udowodnieniem. Czy to jest jakas choroba ludzi, ktorzy za duzo siedza przed komputerem na forach? Udowodnic? Co tu jest do udowodnienia? To sa dwa kompletne inne punkty widzenia.

Przeczytalem instrukcje zanim tutaj pisalem, ale doszlem do wniosku ze mi taka nie wystarczy. Prosze o pomoc, a tutaj jak zwykle wlacza sie jakis *****, ktory, zamiast pomoc gada ze jestesmy ciemnota i zasmiecamy forum i zebysmy sie wstydzili. Powiedz, ty uwazasz ze jestes normalny? Normalny czlowiek by sie nie odezwal, albo by pomogl. W innym wypadku by poprostu zwrocil uwage i spytal czy czytalismy instruckje. Wiec moj punkt widzenia jest taki ze to ty zasmiecasz, poniewaz bylo zadane pytanie, a ty zamiast pomoc, zaczynasz prawie wyzywac. Gowniana polska mentalnosc. Odrazu z geba do wszystkich. Tego nie lubie. Jak spytasz sie o cos takiego na innym forum, to ci na 80% grzecznie odpowiedza, pomoga. A na polskim, daj spokoj! Na polskim to bedzie cos w rodzaju: ADMIN: "Zasmiecasz, pierwsze ostrzezenie".

Ty natomiast jestes zdania ze ja zasmiecam, bo byly juz dziesiatki takich pytan zadane. To teraz zadaj sobie pytanie i badz szczery. Jezeli tyle ludzi pyta o instrukcje instalacji, to znaczy ze albo trudno jest ja znalezc (nie wiem czy jest instrukcja na forum, wiem tylko ze jest na deluge.net), albo jest nie wystarczajaco jasna. Gdyby wszystko bylo takie jasne, to by ludzie nie pisali, prawda? Ale oczywiscie ty napewno sobie myslisz ze wszyscy sa glupi, ze ciemnota, a ty jestes madry. Wszystkie rozumy pozjadal. Osiemnastolatek! Ty maly nie gadaj o poziomie, dobra?! Bo to ty przeholowales. Od razu z geba, bo czlowiek sie pyta o cos. Naucz sie troche kultury!   

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 19, 2012, 17:43:33 »
    Panowie spokojnie, we wtorek spróbuje napisać coś więcej o instalacji moda, skoro jest takie zapotrzebowanie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 19, 2012, 19:30:20 »
    Coś więcej? O instalacji? No ludzie! Przecież to tylko spakowany w .zip katalog, który trzeba rozpakować i odpalić jeden plik .exe. Nie ma żadnej instalacji, bo to właśnie idea wersji portable - program jest od razu gotowy do użytku. Prościej się już nie da.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 19, 2012, 19:38:34 »
    Wiesz mi też to wydaje się łatwe ale coś spieprzyłem i teraz mam problem. Zmmień nazwe na "i problemy z portable" i git nie będzie zaśmiecania jak pisałem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2012, 20:01:41 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 19, 2012, 20:17:54 »
    Zgadzam sie, gdyby admin np. zrobil watek "Instalacja + problemy dotyczace instalacji" to wszyscy mogli by tam pisac. A tak to normale ze ludzie robia watki i 'zasmiecaja'. Dla mnie nie musicie pisac instruckcji, juz uporalem sie z problemem. Ale moze dobrze by bylo napisac instruckje na przyszlosc, dla innych.

Sorry ze ta dyskusja sie tak tutaj potoczyla, ale nikt nie ma prawa wyzywac kogos od ciemnoty i gadac ze zasmieca i nie wiadomo co jeszcze, tylko dla tego ze ta osoba sie pyta jak zainstalowac moda.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 19, 2012, 20:18:20 »
    Jak Wy to robicie? Jakim cudem macie problem z czymś takim? Macie jakieś specjalne przeszkolenie w tym zakresie, jakiś certyfikat? Bo niezdolność do odpalenia tego moda z powodu czystej niewiedzy przechodzi moje pojęcie.
    5! 5 prostych jak konstrukcja cepa punktów. Jak można coś w trakcie ich realizowania zawalić? Nie rozumiem.