Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lagi w Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 4229 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tom760

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Lagi w Ogniem i Mieczem
    « dnia: Lipca 18, 2012, 13:24:20 »
    Mam problem, otóż Ogniem i Mieczem laguje mi podczas bitew.
    Mam 64bitowy system windows 7. A sprzęt bez problemu udzwingnie tę gre.
    Bardzo prosze o pomoc.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Lagi w Ogniem i Mieczem
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2012, 21:33:12 »
    Mam ten sam problem, wszystkie nowe gry dziala idealnie, ale tylko OiM sie tnie np. jak za szybko klikne na wejscie do tawerny. Ale jesli chodzi ci o bitwy, to po prostu zmiejsz ilosc cial i jakos grafy.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2012, 15:34:44 »
    Może byś tak opisał coś więcej? Opisz ustawienia graficzne gry, i cały twój sprzęt.

I taka podpowiedź: pozamykaj wszystkie programy, jak Skype czy Steam jeśli z nich nie korzystasz.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline tom760

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 06, 2012, 16:14:08 »
    gram na najwyżysz ustawieniach
    sprzęt:
    4gb ram  procesor AMD Athlon 3.00 gh 4rdzenie
    karta graficzna 1gb

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 06, 2012, 17:00:10 »
    A na jakim windows'ie grasz? Jeśli grasz na 7 lub vista, to może się tak dziać.
    Zobacz czy w tle nie pracują jakieś programy czy coś.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline tom760

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 07, 2012, 14:56:30 »
    teraz gram na win7 (64b)
    czasami mam GG włączone

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 14, 2012, 02:00:00 »
    Słuchajcie to jest jakaś kpina. Gra roku Skyrim chodzi mi na najwyższych bez żadnej ściny. Medieval II total war, dirt 3, bf3 i wszystkie nowe gry chodzą bez problemów, strategie i gry typu OiM nawet kiedy walki są po kilka tysięcy żołnierzy. W OiM strasznie długo ładuje w miastach np. przy rozmowach albo przechodzeniu do karczmy czy rynku. Najgorzej jest jednak na polu bitwy, żołnierzy wcale nie ma dużo a cały czas tnie i zatrzymuje obraz nie jestem w stanie nic zrobić bo się nie da wycelować.

Mam dobry komputer, najnowsze sterowniki, żadne programy nie chodzą w tle, ustawiałem opcje grafiki na najniższe i odwrotnie... próbowałem wszystkiego i nic nawet minimalnie nie pomaga. Nie wiem co jest grane dlaczego akurat ta gra ścina. Macie jakieś pomysły?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 14, 2012, 19:09:13 »
    Gra jest tak zoptymalizowana i nic na to nie poradzicie :P
    I gra wcale nie jest taka stara jak opowiadacie, bodajże 2009/1010 rok, grafa taka jaka jest by na stare kompy również weszła.
    Właściwie to ja mam Windows xp, może to od tego? Bo mnie działa lepiej od was (tak opowiadacie) a sprzęt mam słaby jak cholery. Wierzcie mi, karta graficzna i 1GB RAMu nadrabia mój 1,8 GHz procek. Windows dodam że 32 bitowy.

Tak to jest na widowsach 7, vista czy innych jakichś. Ja mam xp 32 bit i jak na to wszystko działa cud miód :)

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 14, 2012, 20:19:51 »
    Gra jest tak zoptymalizowana i nic na to nie poradzicie :P

A co to ma do rzeczy? Innym jakoś działa nawet na multi bez laga, na filmach przy nagrywaniu np. frapsem, który dodatkowo obniża fps i laguje to ludziom chodzi płynnie. Zmieniłem ustawienia z directx9 na directx7 oraz dałem opcje graficzne na max i teraz z max. ilością wojsk nie mam żadnych lagów i ścinek tyle, że grafika jest tak żałosna, że aż się płakać chce. Niestety nie pomogło to jeśli chodzi o ładowania i wchodzenie gdzieś w miastach. Nawet mapa świata wygląda żałośnie na directx7 najchętniej bym wrócił do x9, ale pewnie lagi wrócą.. choć spróbuję tak zrobić a jakby ktoś znał rozwiązanie tego problemu to byłbym wdzięczny za pomoc.

Ps. też mam XP, a rok gry może być nawet z 2012 i tak powinno mi pójść bez lagów na max grafice a na low to już w ogóle a jednak coś jest nie tak.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 14, 2012, 20:51:07 »
    Aby nagrywać filmy z gier nie koniecznie jest potrzebny fraps, bo są lepsze programy które działają o wiele lepiej, mniej procesora potrzebują (więcej fps) a co ważniejsze nic nie kosztują.

A jeśli im dobrze działa to widocznie dbają o komputer, a nie tak jak wy :P Dobry procek i reszta, ale z kurzu wyczyścić to już nie.

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 14, 2012, 22:58:19 »
    Tak żeby kurz cokolwiek robił.. nie raz czyściłem i nie ma żadnej różnicy z resztą 100x lepsze i bardziej wymagające gry chodzą mi idealnie. Nie o dbanie chodzi a pewnie o jakieś gówno co nie zostało zainstalowane typu visuale c++ czy jakieś inne ścierwa przez które człowiek ma dość często problemy w jakichś grach.

Offline grywacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 15, 2012, 12:11:32 »
    na początku miałem ten sam problem co Wy... też mi ścinało przy wejściach do karczmy i przed/ w trakcie bitwy... ale ostatnio niestety nawet bitwa mi się nie chce włączyć bo od razu grę wywala... Miła ktoś kiedyś taki problem?

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 15, 2012, 18:03:15 »
    Mi wywala od wczoraj visual c++ runtime error -_- widzę format jedyne wyjście ;x

Offline tom760

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 07, 2012, 12:05:49 »
    zamykam post