Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z Eagle And the Radiant Cross  (Przeczytany 13320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zawisza

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z Eagle And the Radiant Cross
    « dnia: Sierpnia 04, 2008, 19:18:16 »
    Pogrywam ostatnio w  The Eagle and The Radiant Cross v0.903. W MB grałem chyba z 1rok temu i wydaje mi sie, że "wyszedłem z wprawy" :P Gra ktoś może w ten mod ? Niewiem jakby tu dobrze zacząć gre. Obecnie mam ok 8 lvl, dość dobrą zbroje, niezly mieczyk i pistolet. Zacząłem od znanego z 0.751 polowania na river pirates. Potem potykałem sie z Sea Riders. Niezabardzo wiem co dalej. Wybrałem sie do jednej z frakcji - mam quest, pojmać 6ciu skirmisher. Jest to prawie bez szans, poniewarz tamtejsze armie liczą po 150 chłopa a ja mam drużyne 20 osób :) Fartem porwałem jednego, podczas bitwy lordów pomogłem jednemu i tak jakoś wyszło. Teraz niewiem jak wyjsc z tego okresu gdzie ma sie dośc niski lvl i za małą armie by cokolwiek zrobić (spląrdować wioske, bić się z jakąś większą grupa itp.)

Troche zakręciłem ale mam nadzieje, że ktos zrozumie o co mi chodzi :)

/Sprostowanie

lvl 5, 1 wioske splądrowałem, naszczęscie Khergici mnie narazie nie ścigają :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2008, 19:40:00 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    Odp: Sposób na zebranie dużej armi ? //The Eagle and The Radiant Cross
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 04, 2008, 20:51:34 »
    Moim skromnym zdaniem zbijaj kasę na czym się da i walcz z kim się da, by zyskać wyższe poziomy. Wszystko przyjdzie z czasem. Nawiasem mówiąc to podstawowe zasady wszystkich gier RPG. Nie trzeba być geniuszem, aby samemu do tego dojść. Po prostu GRAJ ! Nie mam żadnej koncepcji by ci coś więcej podpowiedzieć.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:27:37 »
     ... Puki co może karawany ?.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:48:09 »
    Bandyci, karawany. Poziomy szybko skaczą, możesz nabić parę punktów w przywództwo i biegać z większą ekipą. A od splądrowania jednej wioski jeszcze nikt Cię nie będzie ścigał.

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:56:58 »
    No, powoli jakoś to idzie. Odwiedzam wioski, wynajmuje bohaterów. Mod bardzo fajny. Masa questów - najbardzej podobał mi sie quest gdzie musiałem odbić wioske zajętą przez bandytów. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

/btw

Co masz na myśli z tymi karawanami ? Robić swoje, ochraniać czy może napadać ? :)

PS. Czy jesli wejde w wojne z daną frakcją to moge oblegać ich zamek ? Z tego co wiem to raczej tak, ale jak już założyłem temat to się pytam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2008, 22:37:29 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 04, 2008, 22:09:04 »
    Napadać, a co niby?

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 05, 2008, 12:59:03 »
    ... Taak i tylko w tym przypadku.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2008, 16:14:24 »
    Ja na karawany nie napadam, poniżej mojej godności. :]  Wolę rozbić jakiegoś lorda. Dużo doświadczenia i za sprzedane zdobyczne itemy też można zarobić.

Możesz oblegać co tylko chcesz.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 09, 2008, 16:06:10 »
    Dzięki za wszystkie odp. Pograłem pare dni w native 960 i juz wszystko ogarniam.
    Wracam do M&B ;)

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 08, 2008, 11:03:37 »
    A propos dużej armii ja mam pytanie jak to zrobić i od czego zależy że w czasie bitwy od razu jest bardzo duża ilośc jednostek np. na you tubie są filmiki gdzie jest aż czarno od żołnierzu a ja u siebie chyba więcej niż 100 naraz na oczy nie widziałem choć bitwy nieraz są i po kilkuset. Czy chodzi o wielkość bitew w ustawieniach ale tam mam na 100 więc co jest ??? 

Proszę o odpowiedz !

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 08, 2008, 13:03:17 »
    Było poszukać na forum. Programik Battlesize Changer, możesz ustawić i 1000 wojaków na raz (a w którejś wersji nawet więcej).
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    Problem z Eagle And the Radiant Cross
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 21, 2009, 21:05:40 »
    Niedawno ściągnąłem ciekawy mod o nazwie The Eagle and The Radiant Cross. W związku z tym pojawiły się 2 problemy:
    1. Dym unoszący się po wystrzale z broni palnych strasznie obniża fps i cięzko celować. Czy można coś zrobić, żeby wyłączyć ten efekt.
    2. Mam wgrane spolszczenie do native, które niestety działa także na tego moda. Jest taki mix polsko-angielski. Może by mi to nie przeszkadzało, ale w niektórych frakcjach zmieniono władcę np. zamiast Nordów jest jakieś inne królestwo, które jest rządzone przez królową, a jak do niej podchodzę w zamku to widnieje napis Król Ragnar, czy coś takiego. Da się coś z tym zrobić bez odinstalowywania spolszczenia?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - dym i spolszczenie
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2009, 21:16:22 »
    Co do 1 pytania nie wiem, bo nie gram. Co do drugiego, jeśli masz zainstalowane nieoficjalne spolszczenie Daedalusa (najbardziej powszechne na tym forum), wystarczy wejść w folder z grą i tam wyszukać plik "language". Wystarczy go otworzyć i skasować jedyny w tamtym pliku napis "pl" na "en".
    Pozdrawiam.

Ten "problem" kopiowania nakładki językowej przez mody istnieje również w przypadku oficjalnej polskiej wersji językowej (a i pewnie wszystkich innych wersji językowych, poza zahardkowanymi). Na pewno da się ją wyłączyć w ten sam sposób i będzie działać (chyba że "spece" z CD-P znowu coś poknocili ;) ).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 21:56:09 wysłana przez Daedalus »
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2009, 22:07:59 »
    Tylko że w przypadku oficjalnej wersjji jest problem ponieważ tam są tylko języki : Polski, Czeski i Węgierski. Tak apropos edycji "Deadlusa"(tak napisałem tak specjalnie, twój avatar wygląda pięknie jak się złościXD ).

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:59:20 »
    Ja wszedłem w folder modules\The Eagle and The Radiant Cross\language i tam było folder "pl", zmieniłem jego nazwę na "en" i wszystko działa. Jednak najbardziej denerwuje mnie ten dym. Ten co powstaje przy wystrzale to nic, ale ten co zostaje i unosi się to prawdziwa tragedia. Nie dość, że nic nie widać to fps spada poniżej 10.