Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: saraceni  (Przeczytany 2414 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline halfgar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    saraceni
    « dnia: Sierpnia 04, 2008, 12:56:15 »
    Witam,

W MB gram od niedawna (dosłownie kilka dni) ale od samego początku tworzę postać saracena - oczywiście ciemna cera, główne umiejętności w które inwestuję to łucznictwo konne (łuk bojowy - refleksyjny) oraz broń jednoręczna (walczę szablą) i ewentualnie broń długa (lance, włócznie). Wolę też konie które są zwinniejsze, ponieważ mam przewagę manewrowości na polu walki. Nawet jak walczę sam to nie mam problemów przeciwko Swadianom, czy Veagirom.

Na razie próbuję równych wersji lennych, ale najbardziej chyba pasuje mi Chanat Khergitów ze względu na ich konnicę.

BTW ...

Swadianie to albo Szwedzi albo Niemcy ... po opisie frakcji stawiam na Niemców, którzy mieli potężną konnicę w średniowieczu

Nordowie to wikingowie - silna piechota i mocni łucznicy

Veagirowie to Bizancjum albo Ruś kijowska - udany mix wielu jednostek, podobnie jak w Bizancjum

Khergici to najpewniej koczownicy ... może Turkmeni albo Turcy seldżuccy (założenia frakcji się zgadzają)

Pozdrawiam

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: saraceni
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 04, 2008, 16:50:12 »
    Witam!
    Widze, że ty także lubisz wschodnie klimaty :D, więc może powininem powiedzieć "as salam alejkum".
    W sumie to ja lubie ogólnie czasy wypraw krzyżowych, a szczególnie tej trzeciej.
    Ja także gram khergitami, ale jednak brak mi troche piechoty (i broni palnej :D).
    No mam nadzieję, że sie rozgościsz na tym forum i nie będziesz spamował :P.
    Pozdrawiam !
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2008, 18:15:28 »
    Przywituję Ciętm I gratuluję ładnego powitania... Naprawedę niewiele osób potrafi się fajnie przywitać... Wiele osób wogóle się nie przedstawia. Z tego powodu wnioskuję, żę będziesz dobrym userem :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:29:47 »
    ... Witam,
    Ale może opowiedziałbyś coś więcej o sobie ? i twojego spojrzenia na grę z ogółu.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 04, 2008, 22:19:21 »
    Witam i ja...
    no właśnie, mało napisałeś. W jakie wersje grałeś, w jakie mody, jakiego masz kompa, znasz się na programowaniu, za co lubisz gre, co ci sie w niej nie podoba?
    Z twojego przywitania wnioskuję, że sporo o grze jeszcze nie wiesz, no ale.... :)

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 05, 2008, 22:54:56 »
    Wiesz w sumie to ja też lubię wschodnie klimaty jak i rownież konnych łuczników.
    Nie pozostaje mi nic jak tylko cię przywitać.. Witaj :D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 05, 2008, 23:02:20 »
    Ja też Cię witam halfgar, tymbardziej, że postanowiłeś dołączyć do jedynej słusznej frakcji - khergitów ;)

PS: Gedus, miło Cię widzieć po kilkumiesięcznej przerwie

Offline halfgar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 07, 2008, 10:58:25 »
    Ok ... to po kolei ...

Grę mam dosłownie od tygodnia ... wersja 960 i gram jedynie w wersję podstawową. Postać jaką stworzyłem to syn wojownika, dziecko stepów, jednak najazd wrogiego plemienia spowodował, że musiałem opuścić rodzinne strony i zostałem kłusownikiem. Początkowo podróżowałem sam i atakowałem bandytów w poszukiwaniu niewolników na sprzedaż. Obecnie mam 3 kheregickich plemmienników oraz 3 kheregickich bojowników oraz Nazira jako towarzysza podróży. Chcę ich wyszkolić na 6 kheregickich jeźdźców a Nazirowi podciągnąć umiejętności strzeleckie.

Moje wrażenia ... gra przyjemna i bardzo wciągająca. Mam pewne uwagi do niektórych rodzajów broni i ich tłumaczenia, ale to moje "zboczenie", ponieważ zajmuję się walkami średniowiecznymi :)

Zalety:
    - Dość dobrze oddany system walki, również walki konnej i łucznictwa konnego
    - Dobrze oddane realia zależności feudalnej
    - Dobrze odtworzone uzbrojenie i opancerzenie oddające klimat średniowiecza
    - Brak fabuły - osobiście uważam, że swobodne budowanie postaci i swoich czynów jest lepsze niż fabuła która wymusza pewne działania.
    - Grafika oraz mechanika gry

Wady:
    - zbyt mały świat - przydałoby się bardziej go rozbudować
    - brakuje Kościoła (religii), to by ubarwiło grę ... na przykład Papież zwołuje krucjatę na Kheregitów ;)

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 07, 2008, 11:07:10 »
    Halfagar wielbądzi kłaku... co się do mongolskiego wyslannika na gg nie odzywasz :P...

Offline halfgar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 07, 2008, 11:08:34 »
    Halfagar wielbądzi kłaku... co się do mongolskiego wyslannika na gg nie odzywasz :P...

A bo mongolski wysłannik się na gygy nie objawia kozi bobku :P

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2008, 11:23:56 »
    Witam.
    Ciesze sie, że widzisz więcej zalet niż wad (choć gdyby było inaczej, raczej byś się nie rejestrował tutaj). Co do fabuły mam mieszane uczucia, ale cóż - gusta, guściki :-)
    Ze swojej strony chciałem tylko dodać, że po karczmach poszukaj Beheshtura - z tego co pamiętam dość dobrze już na początku sobie z łukiem radził. Choć nie wiem, czy ma od razu jakieś ptk umiejętności w Horse Archery

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 02, 2008, 22:51:33 »
    Witam.

Super, że masz pomysł na postać według którego ją rozwijasz, realizujesz konsekwentnie. No i wybrałeś jedną z najpotężniejszych frakcji, taką na wzór Mongołów. Kolejna potężna, to centralna, na wzór Cesarstwa Niemieckiego.

A świat rzeczywiście, zdecydowanie za mały. Dalej ta gra, rozmiarami, przypomina wersję demo. Przydałby się chociaż mod, który poszerzałby mapę rozgrywki.