Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Event] Grunwald 2012- bitwa  (Przeczytany 13205 razy)

Opis tematu: ogólna dyskusja na temat tegorocznej bitwy pod Grunwaldem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    [Event] Grunwald 2012- bitwa
    « dnia: Lipca 13, 2012, 14:58:43 »

BITWA ODBĘDZIE SIĘ 22 LIPCA 2012
    o godzinie 20:00

Bitwa pod Grunwaldem to jedna z największych bitew w historii średniowiecznej Europy. Miała ona miejsce 602 lat temu, w roku 1410. Czy nigdy nie marzyłeś/aś, by na kilka chwil powrócić do tego czasu i stoczyć epicką bitwę w barwach Zakonu krzyżackiego lub Królestwa polskiego? Czy nigdy nie chciałeś/aś chwycić za miecz i wraz z kompanami ruszyć do boju, by przechylić szalę zwycięstwa na wspomaganą przez Ciebie stronę konfliktu? JEST TO MOŻLIWE! Już po raz trzeci organizujemy dla Was wielki event, mający na celu upamiętnienie tamtych wydarzeń. Na tę okazję zostaje stworzony specjalny, jeszcze lepszy mod na silniku gry Mount&Blade Warband dodający zupełnie nowe jednostki, ekwipunek i pole bitwy, a wszystko to po to, by oddać cześć dzielnym rycerzom ginącym na polach Grunwaldu. Należysz do klanu? Zgłoś go do bitwy! Jesteś graczem niezrzeszonym? Wal śmiało! Każdy jest mile widziany! Uczcijmy wspólnie rocznicę bitwy i chwyćmy za miecze, by odegrać największą tego typu grową inscenizację wszech czasów! Epicka bitwa czeka na Ciebie, skrzyżujemy miecze już w 22 lipca! Dołącz do nas!

Podstawowe informacje:
    • Tegoroczny event "Grunwald 2012" to luźna inscenizacja bitwy pod Grunwaldem.
    • Nauczeni doświadczeniem lat poprzednich postanowiliśmy zmodyfikować formułę bitwy, teraz powinna być ciekawsza dla uczestników i dowódców obu stron.
    • Ponieważ w tym roku zapraszamy również graczy z zagranicy postanowiliśmy przydzielić ich wszystkich po stronie Krzyżackiej, tym samym większość graczy z Polski zagra pod dowództwem Jagiełły.
    • Ze względu na wydajność i ograniczenia Warbanda ilość slotów postanowiliśmy ograniczyć do 200, po 100 na stronę, więc spiesz się z zapisami, ilość miejsc BARDZO OGRANICZONA.
    • krzyżaków do boju poprowadzi wielki mistrz zakonu krzyżackiego, Ulrich von Jungingen w którego wcieli się w tym roku Lisek.
    • do walki przeciwko krzyżakom wystąpią Polacy dowodzeni przez Króla Jagiełłę w którego wcieli się w tym roku MatBerserker.

Aby wziąć udział w bitwie musisz:
    • zgłosić się w TYM temacie.
    • zainstalować TeamSpeaka 3- program służący  do komunikacji głosowej, dzięki której będziesz słyszał rozkazy wypowiadane przez Jagiełłę. POBIERZ Teamspeaka Jak zainstalować i używać TeamSpeaka 3
    • posiadać oryginalną wersję Warbanda.
    • zapoznać się ze wszystkimi zasadami eventu (regulamin będzie podany dzień przed bitwą)
    • być gotowym na dużą dawkę pozytywnych emocji

Skąd pobrać moda na którym zostanie rozegrana bitwa?
    • Modyfikacja na obecną chwilę jest udoskonalana. Zobaczycie dużo nowości względem ostatniego roku.

Szarża! Czyli co i jak z rozkazami i musztrą.
    Rozkazy: będą wydawane przez Króla Jagiełłe do dowódców danych chorągwi. Dalej rozkazy będą trafiały do szeregowych w danej grupie.
    Musztra:
    - każdy z rycerzy ustawia się po lewej stronie od swojego chorążego.
    - linię tworzy chorąży- to do niego ustawia się cała piechota tworząc linię bądź inną formację.
    - jesteś zobowiązany do wybrania baneru Twojej grupy/chorągwi.
    - za wszelką cenę staraj się obronić sztandar swojej chorągwi! Jednak celem nadrzędnym jest obrona Króla!

TS- dane:
    Dane TSa zostaną podane w przyszłym tygodniu

Jak się zachowywać aby nie psuć zabawy innym:
    - wszyscy prócz dowódcy mają zachować bezwzględną ciszę na TS. Odzywamy się tylko jeśli mamy do powiedzenia coś ważnego.
    - nie komentujemy, nie narzekamy, nie przeklinamy na TS!
    - tworzymy miłą atmosferę!:)

UWAGA! Każda drużyna będzie miała stworzony osoby kanał z własnym dowódcą. Dowódca frakcji będzie wydawał polecenia wyłącznie do dowódców, którzy potem przekażą rozkazy dalej.
    Wszystkie klany biorące udział w evencie zobowiązane są do potwierdzenia liczby uczestników oraz do podania dowódcy i chorążego. W przypadku kiedy 2 klany tworzą jedną chorągiew- dowódca pochodzi z klany A a chorąży z klanu B.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 16:23:49 wysłana przez Mat Berserker »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    Odp: [Event] Grunwald 2012- bitwa
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2012, 15:05:52 »
    A będzie jakaś chorągiew niezrzeszonych?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2012, 15:37:16 »
    Z tego co czytałem w temacie zapisów to będzie.
    Czy mod będzie ten sam, co na turnieju, czy też trzeba będzie pobierać kolejny?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2012, 15:46:21 »
    Mod będzie ten sam co na turniej, ale w przyszłym tygodniu, przed turniejem, pojawi się jeszcze do niego patch.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2012, 15:59:21 »
    Dlaczego będzie tylko jedna chorągiew konna?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 13, 2012, 16:03:22 »
    Dlaczego będzie tylko jedna chorągiew konna?

Bo luca chcę odbić sobie użeranie się z retardami, to chociaż sobie na koniu pojeździ.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 13, 2012, 21:34:16 »
    Bo luca chcę odbić sobie użeranie się z retardami, to chociaż sobie na koniu pojeździ.

Dowcipniś ;) A takie małe pytanko , czemu Ulrichem jest Lisek ? Nie to bym miał coś do liska , ale dlaczego Polak ? Bo jest organizatorem ? Byłoby bardziej epicko z niemieckim dowódcą ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 13, 2012, 21:38:27 »
    To załatw Niemców chętnych dostać lanie i niech wydają rozkazy po niemiecku armii zakonnej składającej się głównie z Polaków. + za myślenie. Lisek się nadaje. Ten schwarzcharakter Polskiej sceny nie umie kompletnie dowodzić. Polska zwycięży;o

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 13, 2012, 21:39:24 »
    Dowcipniś ;) A takie małe pytanko , czemu Ulrichem jest Lisek ? Nie to bym miał coś do liska , ale dlaczego Polak ? Bo jest organizatorem ? Byłoby bardziej epicko z niemieckim dowódcą ;)
    Pewnie dlatego, że Lisek jest jednym z organizatorów i jest zaufanym człowiekiem. Nie trzeba się obawiać, że zrobi coś niechcianego, tak jak mógłby to zrobić ktoś gorzej znany reszcie organizatorów ;p

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 13, 2012, 23:24:30 »
    A może po prostu dla tego, że w poprzedni event i w tegoroczny włożył mnóstwo pracy i jakoś chcielibyśmy go uhonorować? Dodatkowo zna perfekt angielski i nie będzie miał problemu z porozumieniem się z zagranicznymi klanami, które zasilą wojska Krzyżackie. Jak myślicie czemu zapisy są na razie tylko do armii polskiej?

Offline SkalpelPL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The_Egyptian w M&B:W
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 13, 2012, 23:42:31 »
    Jak myślicie czemu zapisy są na razie tylko do armii polskiej?
    W wakacje rzadko kto myśli...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 14, 2012, 06:33:48 »
    Możesz już zamknąć zapisy, minimalna ilość graczy przekroczyła 100...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 14, 2012, 11:28:58 »
     Ja mam bardzo ważne pytanko. A czy husarskie kopie będą dłuższe od krzyżackich berdyszyyyy?
    A tak na serio. Z zapisami to jest tak, jak z zapisami. Możesz mieć i 120 ludu a przyjdzie 70 ;P Jak na Kircholmie, że nagle Szwedów było za mało.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 14, 2012, 12:05:55 »
    Od tego jest lista rezerwowych :P

Offline kloman121

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 17, 2012, 19:47:00 »
    Chciałbym dołączyć do tegorocznego eventu. O evencie dowiedziałem się od kolegi, nie brałem udziału w poprzednich edycjach eventu, mam TSa i oryginalnego Warbanda, zapoznałem się z regulaminem.Nick:Kloman