Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wzbogacenie miasta/wsi  (Przeczytany 7535 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wzbogacenie miasta/wsi
    « dnia: Lipca 13, 2012, 14:58:03 »
    Jak wzbogacić miasto/wieś? Zależy to od tego, czy wsie przynależne do miasta są atakowane? Ma jakieś znaczenie to, że są biedne? Bo nie wiem, czy się męczyć nad polepszeniem ich stanu bytu, aby moje miasto przez to się wzbogaciło. Jeżeli będę kupował w moim mieście rzeczy, to ma to jakiś odpowiednik w wzbogacenie się? To raczej logiczne, ale nie wiem czy akurat jest tak w grze. Jeżeli można to wyjaśnijcie to w miarę ładnie :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Wojak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wzbogacenie miasta/wsi
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2012, 16:22:46 »
    jest opcja szukaj na tym forum :) Więc nie będę Ci tłumaczył nawet jak znam odp. Na owe pytanie :)
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Wzbogacenie miasta/wsi
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2012, 18:18:16 »
    Wyszukiwarka jest średnio efektywna, ale jak coś chcemy wiedziec, to wypada się wysilic. Zrobiłem mały eksperyment skuteczności wyszukiwarki:

Bogactwo miasta: zero wyników

Bogactwo wsi: zero wyników

Zamożnośc lenna: zero wyników

Jak zwiększyc zamożnośc miasta: jeden trafiony link.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4918.msg94305;topicseen#msg94305
    Można tam co nieco wyczytac, ale nie wszystko, bo piszą tylko o karawanach, a nie o innych czynnikach. Poza tym tytuł tematu "Mistrz gildii: bogactwo regionów" i koleś pyta o nieco inne rzeczy, tylko TROCHĘ związane z tym pytaniem.

Dalej: rozwój lenna - zero wyników

Rozwój wsi: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6141.msg125695#msg125695
    No, w końcu coś sensownego, ale też niekompletnego. Warto jednak tam dokończyc temat, by - jak Wojak zapewne zamierzał - nie robic rozsypki jednego tematu na kilka.

Niemniej jednak prośba, żeby odsyłac pytającego do właściwego tematu, jeśli kojarzymy, że coś takiego czytaliśmy. Skoro kojarzymy, to pewnie wiemy, gdzie to było. Powyższy przykład pokazuje, ile miałem pudeł, zanim trafiłem właściwy temat. Nikt też nie zarzuci, że źle szukałem, bo wpisanie od razu "rozwój wsi" zamiast "bogactwo wsi" to tylko przypadek, kto jak pomyśli. Wpisanie samo "wieś" sprawiłoby, że mielibyśmy i tak ze 3 strony do ręcznego przeszukania. Wyszukiwarka to nie jest narzędzie doskonałe, niemniej warto próbowac. Dzięki temu też następcom będzie łatwiej, bo wszystko będzie w jednym miejscu. Stąd koniec moich wywodów tutaj i zapraszam pod podany link.