Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wykupienie więźnia.  (Przeczytany 13421 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Wykupienie więźnia.
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2012, 18:55:27 »
    Gościu, nie rozumiesz? Naprawdę? Wchodzisz do miejscowości tego lorda, klikasz "przywitaj się ze strażnikiem" a następnie "poproś o spotkanie", i jeśli będzie tam lord to możemy spoko z nim porozmawiać.

Czy ... to tak ciężko ogarnąć?
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 21, 2012, 21:48:48 »
    Przeczytaj może wszystko :)
    Lord jest Twoim wrogiem, Ty idziesz do niego i pytasz o ? "Czy mógłbym zobaczyć się z Twoim więźniem?" Trochę to głupie. Tak ciężko chyba się nie czyta...
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 21, 2012, 23:20:09 »
    Rapodegustator ma rację o tyle, że nawet z wrogim lordem można porozmawiac: zarówno w polu jak i gdy ten siedzi w zamku. W drugim przypadku musimy poprosic strażników o rozmowę z lordem.

Inna sprawa, czy możemy z nim pogadac o wykupieniu więźnia. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, ale może nie miałem akurat tej misji. Przy spotkanym wrogim lordzie w polu mam 3 opcje: Pogaduchy na osobności, "Poddaj się albo giń", Odejdź. W przypadku rozmowy przed murami chyba będzie tylko opcja 1 i 3, ale - powtórzę na wszelki wypadek - nie jestem pewny, czy miałem tą misję na liście, gdy gadałem tak z lordem.

Jednym słowem: Gdy ktoś ma taką misję, podjechac pod zamek, poprosic o rozmowę z lordem i podzielic się spostrzeżeniami proszę :)

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 22, 2012, 22:42:08 »
    Miałem okazję to sprawdzić, nie da rady.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 22, 2012, 22:50:53 »
    Tłumaczę cały czas, że bezsensem byłoby pytanie wrogiego lorda "Czy mogę odwiedzić Twojego więźnia?" Kto normalny wpuszcza wroga do swojego zamku? :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 22, 2012, 22:55:11 »
    Niesamowity jesteś lordem i jeśli wrogi odział podjeżdża pod zamek i ich dowódca prosi o spotkanie to masz wiele możliwości albo odsprzedasz mu go za jakaś ładną sumkę albo głowę wyrzucisz za mur itd.
    Czemu jednej postaci miałbyś nie wpuścić do zamku ?

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 22, 2012, 23:05:00 »
    Nawet nie to, że nie wpuścić, bo z chęcią wpuścił bym do siebie wrogiego lorda i od razu go zakuł w kajdany :)
    Tylko czy ktoś miałby tyle odwagi, aby wejść samemu do wrogiego zamku, gdzie może być zabity?
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 22, 2012, 23:15:51 »
    Wiesz raczej nie zabijali jak sam byś poszedł na rozmowę tak jak leonidas z xerksesem :P

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 22, 2012, 23:17:37 »
    Wiesz, ja bym i tak się bał, bo tamtejsi lordowie są zbyt niewiarygodni. Raz wierzy ponad wszystko w swojego króla, za kilka dni go zdradza... Trudno mi uwierzyć w to, że nie zabił by mnie, a co gorsza - czy by mnie nie zjadł ; )
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 23, 2012, 02:37:02 »
    Eh zabjało sę tylko przyjaznych lordów gdy chciałeś podlizać się wrogowi żeby dołączyć do niego. A tak serio tu chodziło o honor ( i kase,kobiety i wino) i obowiązywało prawo gościości. Tak samo z posłańcami było tylko oni podejrzanie  podrodze się potykali o sikiere a głowa wypadała za mur do wroga.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 23, 2012, 10:43:35 »
    A kto każe wchodzic? Tam jest "Poproś o rozmowę". Nie ma napisane, gdzie. Na moje to stoisz pod murem i drzesz miskę do tego na murze albo jedni i drudzy z obstawą stojącą poza zasięgiem głosu. Przekazanie oferty z okupem też nie jest niczym dziwnym. To nawet listem można by było zrobic.

Zresztą, czy to takie ważne? Rzeczywistośc rzeczywistością, a w grze jest możliwośc spotkania się bez żadnego ryzyka i tyle! Robinek sprawdził tą opcję i nie poskutkowała w wykupie więźnia. Zostaje pośrednik okupów. Jak to nie wypali, tzn. że znowu TaleWorlds chciało dodac jakiś element, tekst gry został pod to przygotowany, ale jednak elementu zabrakło (patrz wyżej: przykład z polowaniem).

Offline Will

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 15, 2012, 13:18:33 »
    czytając to wpadłem na pomysł czy by czasem u pośrednika okupów nie można było wykupić.
    Jest u nich opcja chciałbym wykupić mojego towarzysza.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 15, 2012, 17:49:00 »
    Brawo ,za odkop roku -.-.