Witam. Mam takie pytanie. Wykonałem zadanie "Nowy Chan" i później muszę wykonać trzy misje od szlachciców polskich (chodzi mi oczywiście o fabułę Rzeczypospolitej): Kmicica, Wołodyjowskiego i Skrzetuskiego (jeśli dobrze pamiętam i mam nadzieję, że nie przekręciłem jakiegoś nazwiska). Wykonałem już jedną z nich (od Wołodyjowskiego).
Pozostałe misje wiążą się oczywiście z pokonaniem wodzów Zaporoża (Koniokrad - przynajmniej tak mi się zdaje) i Księstwa Moskiewskiego (Na pohybel ...). I tu pojawia się problem. Walcząc z Chanatem Krymskim, jako buntownik, a także z Królestwem Szwecji i później po pomyślnym zakończeniu buntu, straciłem większość swojej armii. I teraz nie mam jej gdzie odbudować. Będąc kapitanem najemników w Rzeczypospolitej kożystałem z ich jednostek, później z jednostek Chanatu, jak byłem buntownikiem i marszałkiem. Czyli kupno jednostek u wojewody odpada.
Mogę skorzystać albo z karczemnych zaciągów, albo z obozów najemników. Jednostki najęte w karczmie są potężniejsze niż te najęte w obozach najemników, jednak wolniej się w ten sposób armię zbierze.
Moje pytanie:
Co się bardziej opłaca według was? Czy jednostka z obozu najemników z dopiskiem "(elita)" i z jakimiś tam modernizacjami uzbrojenia dorówna tej zaciągniętej w karczmie?
Z góry dzięki.