Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Armia  (Przeczytany 1319 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Massfice

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Armia
    « dnia: Lipca 12, 2012, 15:26:41 »
    Witam. Mam takie pytanie. Wykonałem zadanie "Nowy Chan" i później muszę wykonać trzy misje od szlachciców polskich (chodzi mi oczywiście o fabułę Rzeczypospolitej): Kmicica, Wołodyjowskiego i Skrzetuskiego (jeśli dobrze pamiętam i mam nadzieję, że nie przekręciłem jakiegoś nazwiska). Wykonałem już jedną z nich (od Wołodyjowskiego).

Pozostałe misje wiążą się oczywiście z pokonaniem wodzów Zaporoża (Koniokrad - przynajmniej tak mi się zdaje) i Księstwa Moskiewskiego (Na pohybel ...). I tu pojawia się problem. Walcząc z Chanatem Krymskim, jako buntownik, a także z Królestwem Szwecji i później po pomyślnym zakończeniu buntu, straciłem większość swojej armii. I teraz nie mam jej gdzie odbudować. Będąc kapitanem najemników w Rzeczypospolitej kożystałem z ich jednostek, później z jednostek Chanatu, jak byłem buntownikiem i marszałkiem. Czyli kupno jednostek u wojewody odpada.

Mogę skorzystać albo z karczemnych zaciągów, albo z obozów najemników. Jednostki najęte w karczmie są potężniejsze niż te najęte w obozach najemników, jednak wolniej się w ten sposób armię zbierze.

Moje pytanie:
    Co się bardziej opłaca według was? Czy jednostka z obozu najemników z dopiskiem "(elita)" i z jakimiś tam modernizacjami uzbrojenia dorówna tej zaciągniętej w karczmie?

Z góry dzięki.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Armia
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2012, 18:09:58 »
    Cóż, jednostki zaciągane w karczmie nie są lepsze od tych z obozów. Można zrobić łuczników z ciężkimi zbrojami i bardyszami (Księstwo Moskiewskie), lub jednostek a la Rajtar. Może są troszeczkę droższe od tych z karczmy, ale kosztują śmiesznie mało w utrzymaniu, a ich koledzy z karczmy są drodzy, oprócz Ratajów kiepscy i kosztują niewyobrażalne  sumy w utrzymaniu.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"