Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Uczta  (Przeczytany 8007 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robinek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Uczta
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 17, 2012, 13:38:27 »
    Najnowszy warband a w informacjach pisze tylko tyle żeby pomóc matheld i wyruszyć z nią po za calradię aby mogła odzyskać swoje włości.

Edit

Niesamowity: twój na pewno nie robi armagedonu :D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2012, 17:41:06 wysłana przez Robinek »

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 17, 2012, 13:55:20 »
    Hm bardzo ciekawe zadanie. Najnowsza tzn jaka. Skąd pewność że masz NAJNOWSZĄ. Ale chyba wersja nie odgrywa tu większej roli. Może odkryły ci się jakieś nieznane tereny, pokombinuj.  Pierwszy raz spotykam coś takiego ;) No, chyba że to jedno z niedopracowań  gry ;/
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 17, 2012, 13:58:35 »
    Temat jest o uczcie, a Twoje pytanie odbiega od tego. Najlepiej zrobiłbyś zakładając nowy temat, aby nie robić takiego armagedonu na forum :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline LupusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 24, 2012, 07:00:49 »
    Cześć,

Gram na M&B Warband 1.154 standardowym Native i mam taką sytuację:

Własne państewko stolica w Halmar, lordów dość dużo powyżej 15, żona minister... no i robie uczte, co zresztą gdy byłem wasalem odbywało się jak należy.
    Natomiast teraz po wybraniu opcji w rozmowie z żonką ok wysyłamy zaproszenia.
    Uczta bez ogłoszenia parafialnego rozpoczyna się automatycznie i trwa w nieskończoność, natomiast quest sie nie dokonuje. Mam cały czas zadanie zorganizuj ucztę i oczywiście po 30 dniach qest jest spalony... tekst no nie udało Ci się pewnie miałeś ważniejsze sprawy na głowie ble ble... a tymczasem uczta trwa nadal, przerwało ją dopiero wysłanie emisarjusza i wypowiedzenie wojny innemu Państwu.
    Po zwycięskiej wojnie (zjadłem cały kraj, frakcja wyeliminowana) robie znowu ucztę i sytuacja sie powtarza... zadanie spalone a uczta trwa cały czas.

WTF? Spotkał sie ktoś z takim cudem i jeśli tak to co można z tym zrobić żeby było normalnie.
    Wkurza mnie bo wszyscy lordowie nic nie robią tylko siedzą na dupie na mojej uczcie.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 24, 2012, 11:14:02 »
    Ty jesteś królem i gospodarzem, więc nikt nie śmie ci przerwać twojego święta.
    Ucztę kończysz wysyłając informacje do wasali o rozpoczęciu pospolitego ruszenia, możesz natychmiast je zakończyć, co spowoduje, że nikt nie będzie niepotrzebnie za tobą chodził, a uczta będzie ukończona.

Offline LupusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 27, 2012, 14:05:59 »
    Ok dzięki za odpowiedź, całkowita racja.

Sam już sprawdziłem że sytuacja ta powtarza się zawsze, tylko gdy sam jesteś marszałkiem. Jeżeli masz kogoś innego wyznaczonego na marszałka, to uczta odbywa się normalnie.

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 05, 2013, 16:13:28 »
    No to z innej beczki: wymagania co do uczty. Oczywiście wszystko o czym mówi żona, a więc różnorodne jedzenie, piwo, wino, przyprawy i oliwa. I tyle? Pytanie z powodu, że: wszystko mam "magnificent", ale generalnie uczta jest tylko "sufficient". Jakość uczty zależy jeszcze od czegoś? Gram z modem diplomatic.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 05, 2013, 16:33:41 »
    Potrzeba też w większej ilości aby ogólnie było bogato, ale to nie ma wpływu na samą ucztę, pokazuje jak długo uczta może trwać.