Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012  (Przeczytany 29354 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 25, 2012, 10:55:46 »
    IvE, głównym założeniem całej imprezy było jej otworzenie na ludzi. Udostępnienie serwera jak największej liczbie zainteresowanych a nie tylko garstce wybranych. Cały czas słychać narzekania, że nie ma jak obserwować turniejów, że Mistrzostwa Świata są bardo hermetyczne i zamknięte tylko dkla grupki zainteresowanych. A tu mógł przyjść każdy, każdy mógł zobaczyć jak to wygląda i kibicować swojemu zawodnikowi. Odważę się nawet na stwierdzenie, że sam turniej był tylko dodatkiem, urozmaiceniem.
    Wydaje mi się, że nie dostrzegasz cały czas naszych priorytetów. Najważniejsi na tym turnieju mieli być własnie widzowie, rycerze tylko tworzyli pretekst dla zajrzenia na serwer. Na tym właśnie moim zdaniem polega integracja sceny. Nie chodziło o stworzenie dogodnych warunków do zabawy dla ~50 graczy tylko dla dziesiątek tych co się nie zapisali ale chcieliby choć przez chwilkę w tym wszystkim uczestniczyć.

Cała formuła była właśnie dla uzyskania takiego celu przygotowywana, nie było jeszcze idealnie ale udało nam się poprawić masę błędów z poprzedniego roku, błędy tegoroczne też już są poprawione lub są w trakcie poprawiania. Teraz tylko odpowiednio mocny serwer (nasza odwieczna bolączka) i myślę, że uda nam się osiągnąć cel. Jestem człowiekiem cierpliwym więc myślę, że prędzej lub później uda nam się wypełnić założenia jakie postawiłem przed Teamem grunwadzkim.

Chyba nie wierzysz w to co piszesz Luca, większość była narobić syfu a jak było może kilku tych normalnych kibiców, to albo dlatego przyszli bo nie mieli giermka i chcieli choć popatrzeć, albo wyszli po tej długiej przerwie. I tutaj jeszcze jedna ważna rzecz, o której piszesz, jak już ktoś przegrał to wychodził z serwera w większości przypadków, a więc te wątki społecznościowe i tak dalej, nie zostały zbyt ciepło przyjęte, i nie wiem czy jest tego sens. Co do oglądania, kto broni komu zrobić streama z turnieju ^^  - wszyscy obejrzą. Szczerze Luca, to przyjmując taką postawę, to nadstawiasz pośladek, żeby biła cię banda hejterów (99% widowni), a cierpią na tym ci co chcą się normalnie pobawić, a i tak twoje wyciągniecie ręki to oni mają głęboko wiesz gdzie. Nie warto..

Ale to twoja decyzja, sam dobrze wiesz jak jest
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 11:05:56 wysłana przez ^IvE »

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 25, 2012, 12:01:44 »
    Stream mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem, przydałby się też jakiś Szaranowicz. Pomysł z giermkami był dobry, ale nie do końca. Rycerze nie mogli respić sobie broni i koni co było dosyć uciążliwe. Wielu giermków nie przyszło i rycerze musieli albo prosić obcych giermków o sprzęt albo stać na respie i podkradać broń ;D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 25, 2012, 12:20:02 »
    Dobrze wiesz, że stream w niewielu przypadkach jest udany i zawsze są niezadowoleni. Poza tym, turniej jest imprezą propagandową, streama można zrobić, owszem ale tylko jako dodatek. Od początku najważniejsza była dla nas właśnie możliwość osobistego dołączenia do serwera. Dlatego też dalej będziemy udoskonalać formułę.

W przyszłości można by pokusić się o jakiś stały serwer pojedynkowy, np. na Delugu...

Kiedyś, ktoś zarzucał Tawernie, że nie organizuje, żadnych mistrzostw czy innych imprez cyklicznych, może turnieje rycerskie byłyby choć częściową odpowiedzią na te oczekiwania?

Stream mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem, przydałby się też jakiś Szaranowicz. Pomysł z giermkami był dobry, ale nie do końca. Rycerze nie mogli respić sobie broni i koni co było dosyć uciążliwe. Wielu giermków nie przyszło i rycerze musieli albo prosić obcych giermków o sprzęt albo stać na respie i podkradać broń ;D
    To tylko świadczy o waszej, znaczy uczestników, organizacji...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 25, 2012, 12:24:56 »
    Jeżeli miała szaty mieszczańskie/chłopskie/itp. to nie brała udziału w konkursie.

Miała tą samą zbroję co wszyscy , którzy brali udział w turnieju konnym !

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 25, 2012, 13:21:12 »
    W mieście była zbrojownia tam nawet obywatele mogli zmienić chyba swoją zbroję.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #110 dnia: Lipca 25, 2012, 13:24:00 »
    To tylko świadczy o waszej, znaczy uczestników, organizacji...
    Nie wiem jak było z innymi, ale mój nie mógł dołaczyć, bo miał problem z internetem przez klika dni. Takie rzeczy też sie zdarzają. Dobrze, że ci giermkowie byli częścią turnieju, ale po prostu nie powinno się uzależniać jednej osoby od drugiej i na odwrót. Jeśli giermek jest na turnieju to fajnie, ale jeśli rycerz jest sam to nie ma problemu.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 25, 2012, 13:30:49 »
    Tylko widzisz, do turnieju konnego zapisywały się DRUŻYNY, nie pojedynczy gracze. Czyli na dobrą sprawe powinieneś zostać wykluczony z rozgrywki... Miałeś problemy z giermkiem już parę dni wcześniej? Czemu nie postarałeś się do zmienić? Wystarczyło zgłosić to nam, nie byłoby problemu z wymianą numeru ID.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 25, 2012, 14:47:18 »
    Tylko widzisz, do turnieju konnego zapisywały się DRUŻYNY, nie pojedynczy gracze. Czyli na dobrą sprawe powinieneś zostać wykluczony z rozgrywki... Miałeś problemy z giermkiem już parę dni wcześniej? Czemu nie postarałeś się do zmienić? Wystarczyło zgłosić to nam, nie byłoby problemu z wymianą numeru ID.
    Nie zgłosiłem, bo przestał być aktywny na steam dopiero kilkanaście godzin przed rozpoczęciem turnieju i myślałem, że po prostu go nie włączał. Wszystko z tymi drużynami jest ok, unikatowe zbroje, herby tylko przeszkadzało mi to, że nie mogę normalnie podejść do skrzynki i wziąć sobie co chcę. Tak samo z owocami. Plebs we mnie rzucał jabłkami, a ja co najwyżej mogłem mu dać w ryj ;D albo zbierać to co się walało po ulicach ;D

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ingwar
    « Odpowiedź #113 dnia: Lipca 25, 2012, 18:18:30 »
    Luca nie przejmuj sie tym co pisza :)
    Cieszy mnie ze jestes cierpliwym czlowiek :D bo bym sie powaznie martwil nad przyszloscia tego typu imprez ;p

To jest dopiero II edycja ! Ludzie ! trzeba uczyc sie na bledach wszystkiego nie idzie przewidziec ;d

Rezygnacja z giermka to nie jest dobry pomysl. Tylko wiecej ludzi sie zglosi co przedluzy caly turniej no i... wez zapanuj nad wszystkimi a to nie jedyne co bedzie niesc zniesienie tego przepisu z posiadaniem giermka.

1. Co z ta widownia ? Popieram pomysly sir_Luca tylko no wlasnie jak mowi Ive sporo czesc jak nie cala widownia to byly... trolle ;/
    Rozwiazanie jakie widze na te chwile to:
    a) filmik z pojedynkow ktory ktos nagra
    b) jakas transmisja na zywo turnieju oO ?

Napewno nalezy zabrac sie za spisanie ludzi ktorzy trollowali w tym roku.

2. Ekwipunek powinien byc dostepny chyba tylko dla idacych do walki (tak jak to bylo w 2011 a nie ze kazdy z calym wyposazeniem czekal na swoja kolej) z zapasem na wypadek jakies wymiany np. Kopi albbo tarczy na nowa. Mniej konikow brak lagow (?) ;p

3. No i postulowalbym za wprowadzeniem jakiegos innego rozwiazania sprawy zabicia komus konia :) Bo znajduja sie tacy co tylko na konia poluja ; p
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #114 dnia: Lipca 25, 2012, 18:32:25 »
    Wiesz jeśli ktoś w swoim życiu jeszcze niewiele widział i nie wie co znaczy postąpić honorowo to i podczas gry online trudno o takie wyczucie. Nie wiem jednak czy tak trudno powstrzymać się od uderzenia kogoś w plecy gdy ten biegnie po tarczę? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia się w kilku na ostatniego gracza w bitwie który unosi miecz na znak prośby o duel? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia toporka w plecy przeciwnika który nawet na bitwie pojedynkuje się z innym graczem bo został już sam z drużyny przy życiu? Czy tak trudno w grze TW powstrzymać się od rozciągnięcia swoich wojsk od jednego końca mapy do drugiego tak że przeciwnik atakujący nie ma możliwości manewru oskrzydlającego? Albo wiedząc, że to przeciwnik ma zaatakować - ustawić na wzgórzach dziesiątki dział czy rakiet byle tylko przeciwnik nie miał cienia szansy podejść na odległość strzału? Czy tak trudno w strzelankach które mają zazwyczaj w sobie mnóstwo glitchów powstrzymać się przed ich korzystaniem? Czy tak trudno w meczach for fun powstrzymać się od wygranej ponad wszystko? Czy tak trudno wymyśleć jakąś taktykę w grze for fun zamiast nabrać broni/jednostek spamerskich?

Jest wiele wiele rzeczy które określają gracza honorowego i honorową grę.

Bah, wolę niepełnosprawnemu pomóc wejść do autobusu niż nie dźgać kogoś w grze online od tyłu. Sry.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 18:36:24 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lipca 25, 2012, 18:41:07 »
    Wiesz jeśli ktoś w swoim życiu jeszcze niewiele widział i nie wie co znaczy postąpić honorowo to i podczas gry online trudno o takie wyczucie. Nie wiem jednak czy tak trudno powstrzymać się od uderzenia kogoś w plecy gdy ten biegnie po tarczę? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia się w kilku na ostatniego gracza w bitwie który unosi miecz na znak prośby o duel? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia toporka w plecy przeciwnika który nawet na bitwie pojedynkuje się z innym graczem bo został już sam z drużyny przy życiu? Czy tak trudno w grze TW powstrzymać się od rozciągnięcia swoich wojsk od jednego końca mapy do drugiego tak że przeciwnik atakujący nie ma możliwości manewru oskrzydlającego? Albo wiedząc, że to przeciwnik ma zaatakować - ustawić na wzgórzach dziesiątki dział czy rakiet byle tylko przeciwnik nie miał cienia szansy podejść na odległość strzału? Czy tak trudno w strzelankach które mają zazwyczaj w sobie mnóstwo glitchów powstrzymać się przed ich korzystaniem? Czy tak trudno w meczach for fun powstrzymać się od wygranej ponad wszystko? Czy tak trudno wymyśleć jakąś taktykę w grze for fun zamiast nabrać broni/jednostek spamerskich?

Jest wiele wiele rzeczy które określają gracza honorowego i honorową grę.

Nigdy nikomu nie daję dueli, każdą przewagę wykorzystuję. Takie czcze gadanie akurat mało kogo tutaj rusza tym bardziej, że wasza mizerna pozycja na scenie WB (IPL) nie uprawnia Was w jakimkolwiek stopniu do dyktowania zasad gry. Skoro chcesz to tak czyń, proszę bardzo ale nikomu nic nie narzucaj i nie oceniaj ludzi przez pryzmat internetu.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #116 dnia: Lipca 25, 2012, 21:46:30 »

Nigdy nikomu nie daję dueli, każdą przewagę wykorzystuję. Takie czcze gadanie akurat mało kogo tutaj rusza tym bardziej, że wasza mizerna pozycja na scenie WB (IPL) nie uprawnia Was w jakimkolwiek stopniu do dyktowania zasad gry. Skoro chcesz to tak czyń, proszę bardzo ale nikomu nic nie narzucaj i nie oceniaj ludzi przez pryzmat internetu.

Mizerna pozycja na scenie WB? A jest tu jakaś tabela wyników? Tabela ligowa, zwycięstw, czy czegokolwiek? Ocenianie całego klanu tylko po tym, jak jego członkowie szybko operują myszką jest żałosne...
    Nikomu nie dyktujemy swoich zasad, my po prostu stwierdzamy fakty i staramy się wspomóc polską scenę Warband.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #117 dnia: Lipca 25, 2012, 22:47:21 »
    Mizerna pozycja na scenie WB? A jest tu jakaś tabela wyników? Tabela ligowa, zwycięstw, czy czegokolwiek? Ocenianie całego klanu tylko po tym, jak jego członkowie szybko operują myszką jest żałosne...
    Nikomu nie dyktujemy swoich zasad, my po prostu stwierdzamy fakty i staramy się wspomóc polską scenę Warband.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219480.0.html

Pozdrawiam i życzę miłej lektury.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #118 dnia: Lipca 26, 2012, 08:07:50 »
    Nie wiem, nie mogę otworzyć linku.
    I nie będę się z wami kłócił. Jeśli nadal chcecie oceniać tutaj ludzi i klany w taki sposób, to mi pozostaje jedynie współczuć i życzyć "dobrej" zabawy.

Pozdrawiam.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Lipca 26, 2012, 09:57:05 »
    Jest tabela wyników i po niej widzę że nic nie osiągnęliście tym samym napinając się w wątku Grunwaldu o tym jak grać w Warbanda, trochę to śmieszne.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem