Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012  (Przeczytany 29316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 08, 2012, 20:06:56 »
    Ok, mam już.
    Poza tym, nie lepiej by wyglądał chociażby surcot na kolczudze zamiast tego kawałku materiału? A banery będą dodane do listy sztandarów na hasło, które dostaniemy przed eventem?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline pantax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 09, 2012, 20:44:45 »
    Ja może zadam trochę bardzo głupie pytanie, mianowicie czy jest możliwość żeby osoba A była rycerzem,a giermkiem B a w następnej drużynie osoba B rycerzem,a A giermkiem?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 09, 2012, 20:49:13 »
    Nie przewidujemy takiej możliwości.. Jak sobie coś takiego wyobrażasz? Przecież prędzej czy później obie drużyny musiałby ze sobą walczyć...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline pantax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 09, 2012, 20:50:11 »
    Tylko teoretycznie, praktycznie ja jetem po prostu beznadziejny.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 09, 2012, 21:06:30 »
    Poza tym, nie lepiej by wyglądał chociażby surcot na kolczudze zamiast tego kawałku materiału? A banery będą dodane do listy sztandarów na hasło, które dostaniemy przed eventem?
    Mógłby ktoś odpowiedzieć na me pytanie/propozycje.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 09, 2012, 23:19:02 »
    Mógłby ktoś odpowiedzieć na me pytanie/propozycje.

O czym ty mówisz dokładnie? Jaki kawałek materiału?

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 09, 2012, 23:41:31 »
    Na zbroi, którą się "dostaje" widnieje u mnie kawałek materiału z bannerem.

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 09, 2012, 23:56:54 »
    Czasami wypadałoby bardziej sprecyzować, ale domyślam się o którą Ci chodzi.

Masz na myśli tą małą podniszczoną tarczę przytroczoną do piersi? To jest akurat dość problematyczna kwestia. Dorabianie takiej wielkości lewitujących płaszczyzn ponad bazowym modelem tworzy problem w animacji, rigguje się to trudno.

Zaś co do sugestii dodania kolczugi zamiast tej zbroi, to właśnie po to ona tutaj jest, żeby nie wszystko było na bazie kolczugi, ta tarcza była próbą nadania zbroi heraldyczności samej w sobie na podstawie takich właśnie dodatkowych osłon. Te pancerze są dość wiekowe, ale co zrobić. Liczyliśmy wtedy że lepiej oddadzą nasz klimat, będą atrakcją dla ludzi poza samym eventem jako iż zostały zrobione specjalnie na jego potrzebę.

Przykro mi że nie przypadły Ci do gustu, c'est la vie.
    EDIT: Rozważymy ewentualną kwestię wyboru pancerza.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2012, 00:00:37 wysłana przez Lisek »

Offline goldtigrera

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 10, 2012, 15:55:01 »
    kiedy zapisy i gdzie składać podania?

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 10, 2012, 16:05:08 »
    Umiesz czytać?

Aby ZAREJESTROWAĆ poczet na tegoroczny turniej należy:

Po wybraniu składu pocztu, rycerz musi zarejestrować drużynę na STRONIE EVENTU podając nicki obu graczy i opcjonalnie swój baner (zachęcamy do zgłaszania);
        Następnie obaj gracze muszą potwierdzić rejestrację na serwerze GRUNWALD_2012 poprzez "użycie" księgi zapisów,
        WAŻNE!!! nicki podane w procesie rejestracji MUSZĄ być IDENTYCZNE jak te pod którymi dołączycie do serwera;
        W tym momencie drużyna zostaje ostatecznie zaakceptowana i dopuszczone do turnieju, poczty nie zarejestrowane na serwerze nie zostaną dopuszczone do turnieju;
        Przy rejestracji pocztu rycerz dostanie specjalne hasło umożliwiające mu edycję i ewentualne uzupełnienie profilu drużyny;
        Na tydzień przed eventem (to jest 15 lipca 2012) serwer rejestracyjny zostanie wyłączony a zapisy i możliwość edycji profilów pocztów zablokowane;
        Tego też dnia wszystkie niepełne zespoły zostaną wykreślone z listy;
        18 lipca 2012 nastąpi rozlosowanie grup i rozpisanie drabinki turniejowej (sposób rozegrania samego turnieju zależy od ilości zgłoszonych pocztów);
        Cała mechanika rozgrywania turnieju rozwiązana jest na bazie numerów ID graczy więc pamiętajcie, że przy rejestracji na turniej należy użyć tego samego klucza, którego będziecie używać w czasie turnieju.

Kawałek pierwszego postu...

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline pantax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 10, 2012, 16:07:03 »
    JA mam kolejne pytanie, tym razem trochę mniej głupie, czy jako baner można dać taki z googli czy trzeba jakoś przerobić (próbowałem sam zrobić ale to oczy kaleczyło)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 10, 2012, 16:08:19 »
    Wystarczy dać jakiś obrazek, Mat przerobi na banner. Acz jak to się mówi, jeśli chcesz by coś było zrobione naprawdę dobrze, zrób to sam :>

Offline goldtigrera

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 10, 2012, 16:13:08 »
    Umiesz czytać?

Aby ZAREJESTROWAĆ poczet na tegoroczny turniej należy:

Po wybraniu składu pocztu, rycerz musi zarejestrować drużynę na STRONIE EVENTU podając nicki obu graczy i opcjonalnie swój baner (zachęcamy do zgłaszania);
        Następnie obaj gracze muszą potwierdzić rejestrację na serwerze GRUNWALD_2012 poprzez "użycie" księgi zapisów,
        WAŻNE!!! nicki podane w procesie rejestracji MUSZĄ być IDENTYCZNE jak te pod którymi dołączycie do serwera;
        W tym momencie drużyna zostaje ostatecznie zaakceptowana i dopuszczone do turnieju, poczty nie zarejestrowane na serwerze nie zostaną dopuszczone do turnieju;
        Przy rejestracji pocztu rycerz dostanie specjalne hasło umożliwiające mu edycję i ewentualne uzupełnienie profilu drużyny;
        Na tydzień przed eventem (to jest 15 lipca 2012) serwer rejestracyjny zostanie wyłączony a zapisy i możliwość edycji profilów pocztów zablokowane;
        Tego też dnia wszystkie niepełne zespoły zostaną wykreślone z listy;
        18 lipca 2012 nastąpi rozlosowanie grup i rozpisanie drabinki turniejowej (sposób rozegrania samego turnieju zależy od ilości zgłoszonych pocztów);
        Cała mechanika rozgrywania turnieju rozwiązana jest na bazie numerów ID graczy więc pamiętajcie, że przy rejestracji na turniej należy użyć tego samego klucza, którego będziecie używać w czasie turnieju.

Kawałek pierwszego postu...

chodzi mi o zapisy na bitwę do drużyn...

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 10, 2012, 16:20:43 »
    Tego nie napisałeś :) Jeśli będzie można się zapisywać na pewno organizatorzy nas o tym poinformują.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Dyblas95

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 11, 2012, 21:07:29 »
    Czekam z niecierpliwością!