Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102985 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #210 dnia: Lipca 09, 2013, 00:41:59 »
    To super! Mam nadzieje, że przez wakacje Warder ochłonie i po powrocie znów bedziemy przyjaciółmi. Ogolnie chciałbym oficjalnie przeprosić, za to że po zwołaniu mnie na bitwe po paro miesięcznej przerwie w NW padłem pierwszy walcząc z 3 naraz. I wybaczcie, że Warder uznał to za troling, chciałem po prostu dobrze a wyszło jak zwykle. I przepraszam również za to, że chciałem użyć teamspeaka pułku do zagrania z innym członkiem Waszej armii w Age of  Mythology. Nikogo tym nie chciałem urazić, szkoda że zostaliśmy bez uprzedzenia zbanowani ale oczywiście rozumiem to. Chciałbym również przeprosić za rozdrażnienie Raptona swoją osobą, może miała na to wpływ nasza kłotnia która odbyła się pare tygodni wcześniej podczas której on twierdził, że odtwórstwo wczesnośredniowieczne jest śmieszne ponieważ dorośli faceci biegają po polu z mieczami i garnkami na glowie bawiąc się w 'rycerzy' jak dzieci, a moje zdanie było takie że lepsze to niż siedzenie przed komputerem i udawanie pseudo pułku hasając ludzikami w kalesonach i udawanie, że jest to 'poważna sprawa' oraz spinanie się na forum który to pułk więcej osiągnął. Moja odmienność zdania wynikała po prostu z innych zainteresowań i w żaden sposób  nie chciałem niszczyć naszych braterskich relacji jednakże musiałem trafić w czuły punkt, za co ze szczerego serca przepraszam. Chciałbym prosić o jeszcze jedną szansę - spójrzcie na screeny z ostatnich bitew na ktorych bylem. Znajduje sie u góry tabeli. Moje umiejętności pozwalają na godne reprezentowanie 14 pułku kirasjerów, jednakże 'z biegu' ciężko pokonać przeciwnika.

Pozdrawiam Eddard
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 23:38:42 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #211 dnia: Lipca 10, 2013, 20:10:38 »
    To był trolling czy Twe intencje były szczere. Z całym szacunkiem, ale  nie wiem czego się można po Tb spodziewać.
    Dzięki za docenienie, biegaj dalej z mieczem po polu ;)
    Pzdr, miłych wakacji all
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #212 dnia: Lipca 10, 2013, 21:34:54 »
    Spojrzcie w historie, czy kiedykolwiek trolowalem na bitwie w NW? Jedynie u ZuSa jak bylem w pulku ale on sie nie liczy ;p Historia prawde Ci powie. Odezwe się za pare dni jak Warder ochłonie bo to choleryczny czlowiek i trzeba do niego odpowiedniego podejścia :)

Dziekuje, również życze miłych wakacji ;)

* narazie biegac nie bede bo kontuzja ale slyszalem ze tez w tym jesteś. Szkoda, że późniak.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #213 dnia: Lipca 11, 2013, 01:33:37 »
    Nie stary, moja rekonstrukcja kończy się na znajomością z reko wrześniowego 39, paru nagranych filmach amatorskich oraz bieganiem za małolata z mieczem po pokoju będąc w swoim wyimaginowanym świecie ;)
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #214 dnia: Lipca 11, 2013, 02:42:17 »
    W takim razie nie pamiętam już o kim mi to Matim mówił ale no spoko, zawsze lepsze to niż siedzenie całymi dniami przed kompem ;>
    MC Rhodok

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #215 dnia: Lipca 11, 2013, 08:25:59 »
    Dyskusję o rekonstrukcji historycznej proszę toczyć w ODPOWIEDNIM TEMACIE. Ten dział służy do zamieszczania informacji klanowych.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #216 dnia: Lipca 16, 2013, 23:42:28 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13234.0
    Być może ktoś z was lubi pogrywać w native także ! :D
    Zapraszam !

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 22, 2013, 21:55:47 »
    Tydzień temu (14.08) 14. Pułk Kirasjerów wznowił swoją działalność po ponad miesięcznej przerwie. Tego samego dnie pokonaliśmy kawalerię K-KA wynikiem 10:0, wystawiając do walki około 16 osób. W ciągu tego tygodnia wzięliśmy udział w 2 "normalnych" bitwach liniowych, pokonując na jednej z nich 7e Hussards (bez strat). Od 30.08 będziemy brać także udział w Napoleonic Wars League razem z 1er Grenadiers a Pied de la Garde ( prawdopobnie najstarszy regiment gwardii na scenie).

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 22, 2013, 22:04:22 »
    Powodzenia chłopaki!

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 24, 2013, 16:19:30 »
    Wczoraj wzięliśmy udział w bitwie liniowej organizowanej przez 1eCF (stare 75e) na której między innymi dokonaliśmy abordażu na oddział grenzerów, próbujący przekroczyć rzekę łodzią. Chciałbym zobaczyć minę ich dowódcy, który zobaczył 16 kirasjerów skaczących na jego łódź :) Abordaż przebiegł bez strat :) Poza tym zdarzało nam się zaszarżować oraz wybić przeciwników zarówno w forcie jak i na otwartym terenie.

(click to show/hide)

Bierzemy także udział w kolejnym turnieju kawaleryjskim organizowanym przez K-KA, który odbędzie się 4 września. Mam nadzieję, że obronimy tytuł mistrza (po raz drugi z rzędu). :) Zostało jeszcze jedno miejsce, gdy ostatnio sprawdzałem stronę więc tu jest link:
    http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=8185.0

EDIT: Niestety miejsca się skończyły :(

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 26, 2013, 23:24:49 »
    W sobotę nasi dzielni kirasjerzy, u boku naszych wiernych towarzyszy, 1er, przestąpiliśmy przez portal czasu, i po wielu przygodach trafiliśmy na event 92nd na modzie Festung Breslau. Uznaliśmy, że całkiem fajnie jest się nieco celniej poszczelać, więc z godnością podniśliśmy rzuconą nam rękawicę, a także MP40 (Morfinę), i ruszyliśmy tym razem nie siekać, a szpikować ołowiem kolejne hordy fragów.

Z góry przepraszam za żałosne swastyki poniżej!

(click to show/hide)

W bitwie wzięło udział ponad 80 osób, więc rozgrywka była bardzo różnorodna .Rozegraliśmy 7 rund na pierwszej mapie, a potem pobawiliśmy się w szarżowanie polską kawalerią na niemieckie umocnione pozycje. Tego rodzaju eventy będą się odbywały co sobotę, więc wszystkich zainteresowanych zapraszam na pw/steam/ts'a

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 28, 2013, 20:58:09 »
    Dzisiaj pobiliśmy rekord i pokonaliśmy 2lhr 10-0. Przeciwnik nie stawiał większego oporu, większość czasu bitwy spędzaliśmy na gonieniu pozostałości po pułku przeciwnika.

(click to show/hide)

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 28, 2013, 23:00:51 »
    Gratulacje!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #223 dnia: Września 03, 2013, 10:58:26 »
    gratulacje :D

Offline Lalico

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • "Historię piszą zwycięzcy"
    « Odpowiedź #224 dnia: Września 09, 2013, 17:51:02 »
    Gratuluje z powodu zajęcia 3 miejsca w Cav GF, oby tak dalej:)