Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102632 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 06, 2013, 20:11:18 »
    Wystawiliśmy jedną, mocną drużynę oraz dwie słabsze mające za zadanie zdobyć doświadczenie. Miłą niespodzianką było to, że jedna ze słabszych drużyn pokonała regiment Glopaxi :) 7th oraz 7e również wystawili po dwie drużyny (niefortunnie dla 7e, ich obie drużyny walczyły ze sobą już w pierwszej rundzie). Warto też zauważyć, że jest to nasze drugie zwycięstwo w turnieju tego typu.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 06, 2013, 21:49:42 »
    Tym razem nie poszło Wam tak łatwo, walka z 7th była na prawdę wyrównana, jeden z moich lepszych meczów. Szczęście dopisało, skill jak zawsze świetny. Szacunek!
    Rad jestem, że Wam się udało. Żabojady gryzą piach!
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 10, 2013, 22:21:23 »
    Z życia pułku:

W ciągu kilku ostatnich dni 14 Pułk Kirasjerów rozegrał kilka bitew:

07.02
    Rozegraliśmy mecz przeciwko 5eC. Wygraliśmy 10 - 0, a zajęło nam to około 15 minut :)

(click to show/hide)
    08.02
    Rozegraliśmy mecz przeciwko 1st KDG, który skończył się naszym zwycięstwem 9 - 1. Mimo dość wysokiego wyniku naszego pułku, walka była zacięta.

(click to show/hide)
    09.02
    Wzięliśmy udział w sobotniej bitwie liniowej organizowanej przez Crusadera. Po długiej oraz zaciętej walce udało nam się wygrać 3 - 2, masakrując przy okazji 1 Pułk Szwoleżerów KW.
    1 runda:
    (click to show/hide)
    2 runda:
    (click to show/hide)
    10.02
    Dzisiejszego dnia wzięliśmy udział w bitwie liniowej organizowanej przez 91st. W evencie brały idział między innymi takie regimenty jak 75th oraz 7e Hussards. Po zaciekłej oraz wyrównanej walce wygraliśmy 3 - 2.
    (click to show/hide)

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 10, 2013, 22:58:06 »
    Gratki za wszystkie mecze! Na dodatek wreszcie ktoś utarł nosa 91st!

No i bez przesady z tym rozgromieniem...jak ich wspomogły 2 regimenty piechoty no to kilku od nas straciło konie, no i może ze dwóch padło.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2013, 01:25:54 wysłana przez Garond_PL »
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 11, 2013, 03:34:57 »
    masakrując przy okazji 1 Pułk Szwoleżerów KW.
    Jak checie nas "zmasakrwoać" to czekamy na propzycję rewanżu z waszej strony. Wtedy możemy sobie podyskutować kto tu kogo zmasakruje, a nie zsłaniacie się piechotą, która nas wystrzeliwywała na bitwie. Pozatym coś wam nie wychodziło kiedy dochodzilo do starcia miedzy lansjerami a wami :D.
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 11, 2013, 08:02:20 »
    Jak checie nas "zmasakrwoać" to czekamy na propzycję rewanżu z waszej strony. Wtedy możemy sobie podyskutować kto tu kogo zmasakruje, a nie zsłaniacie się piechotą, która nas wystrzeliwywała na bitwie. Pozatym coś wam nie wychodziło kiedy dochodzilo do starcia miedzy lansjerami a wami :D.

Oj wy cwaniaczki, Sami wiecie najlepiej dlaczego wygraliście z nami poprzednim razem, a to jak przerżneliście cav gf (Na pewno piechota weszła na teren, który nie znała) tylko to potwierdza. Wszystkie mecze lansjerzy vs jakakolwiek inna kawaleria są równie idiotyczne jak szarżowanie skirmisherami piechoty liniowej, a odpowiedź na pytanie "dlaczego?" zostawiam waszej inteligencji. Jak zechcecie zagrać jak równy z równym, a nie wykorzystywać przewagę którą daje wam gra (O ile lansjerzy nie byli w pełnej szarży, wynik starcia kirasjerzy vs lansjerzy był oczywisty; tyle o historyczności), to nie ma sprawy.

Radzę pohamować język.. i to ostatnie ostrzeżenie / ^ IvE
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2013, 15:12:22 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 11, 2013, 08:34:49 »
    Pozwolicie, że wykorzystam ten temat na trochę moich osobistych przemyśleń ale poniekąd sprowokowanych postami Patrykusa.

Zacząłem się zastanawiać ostatnio czemu tak bardzo nie chce mi się już przychodzić na bitwy i wcale nie jest to spowodowane zniechęceniem do gry czy znudzeniem. Po prostu wścieka mnie jak parę osób potrafi zepsuć mi całą przyjemność sprowadzając moją rozrywkę do paru dwóch cyferek rozdzielonych dwukropkiem...

To co stało się z bitwami liniowymi, z tymi oczekiwanymi przez cały tydzień wydarzeniami woła po prostu o pomstę do nieba. Kiedyś liczyła się dobra zabawa, współpraca i ta odrobina dyscypliny, której w żadnej innej grze nie odczujesz. Teraz? Teraz najważniejszy staje się wynik... Fajnie, że pojawiają się sprawozdania z bitew ale czemu sprowadzone są do cyferek i nic nieznaczącego screena? Czemu najważniejsze stają się tzw. "fragi" i to kogo "roznieśliśmy"? Wybaczcie ale bardzo specyficzny sposób gry, sprowadziliście takim zachowaniem do gówniarskiej rąbanki...

Pamiętam jak na bitwach okazywało się szacunek innym graczom, teraz niestety już tego brak. Kiedyś idąc do szarży, nawet na okopanego przeciwnika miałem pewność, że on tą szarżę przyjmie, nie wypali mi w twarz i wycofa się, jak dzieje się to teraz. Kiedyś kawaleria dla samej frajdy dawała piechocie ustawiać różne formacje do odparcia szarży, teraz byleby wpaść i nasiekać jak najwięcej wrogów. Kiedyś runda trwała i 45 minut, bo pułki manewrowały, wymieniały się pozycjami, teraz? jak pogramy 15 minut to jest dobrze... Czy macie pojęcie w ogóle, że salutowało się wrogiego generała jak przejeżdżał obok w czasie bitwy a oddział nie był zaangażowany w walkę?

I na te wszystkie zapomniane zwyczaje, na zatracona tradycje i klimat nakładacie jeszcze kłótnię pt: "kto jest lepszy?" Chciałbym tu serdecznie podziękować całemu Pułkowi Kirasjerów za skuteczne zniechęcenie mnie do gry. Uświadomiłem sobie, że to właśnie wasze "group fightingowe" podejście zabiło to co w MM Modzie było najpiękniejsze. Piszę to jako osoba zupełnie prywatna, nie mam zamiaru wszczynać kłótni, ale to dzięki wam, długo jeszcze nie zawitam na bitwę na NW. I proszę was, macie zamiar dalej taki poziom reprezentować, idźcie na serwery duelowe, nie psujcie przyjemności z gry innym...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 11, 2013, 09:02:56 »
    http://www.youtube.com/watch?v=sMkL-IH-SlY

Jest nam niezmiernie przykro :(
    Już nie będziemy wygrywać, obiecuję.

EDIT: Idź "naprawiać" scenę NW gdzie indziej. My się dobrze bawimy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2013, 09:44:43 wysłana przez Matim007 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 11, 2013, 09:14:11 »
    Matim, właśnie na takim, żenująco niskim poziomie odpowiedzi się spodziewałem...

Czy gdziekolwiek w mojej wypowiedzi mam pretensje o to, że wygrywacie? Nie wydaje mi się. No ale czytanie ze zrozumieniem, to przy obecnym systemie szkolnictwa jeszcze przed tobą więc pretensji mieć nie mogę.

Ale postaram się wytłumaczyć tak abyś i ty mógł mnie zrozumieć. Wygrywajcie bitwy... czekaj, wróć, pomagajcie swojej frakcji wygrywać bitwy... nie, znowu wróć, przecież 14 Pułk sam wygrywa bitwy... W każdym razie, nabijajcie sobie "fragów" dalej ile wlezie ale na miłość boską, przestańcie sprowadzać te wydarzenia, często starannie przygotowywane do dwóch cyferek! Rozumiem, że chcecie się pochwalić, to oczywiste ale można przecież to zrobić z klasą i na poziomie. Proponuję zerknąć do archiwalnego tematu Pułku 4, na posty Radha dokładniej. On tam każda bitwę w paru zdaniach opisywał, komentował i streszczał. Można było? Wystarczy chcieć...

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 11, 2013, 10:06:43 »
    I co 14pk?Jak spojrzycie swoim dzieciom w oczy gdy zapytają dlaczego papa Luca nie przychodzi na bitwy w NW?

(click to show/hide)

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 11, 2013, 10:09:15 »
    Luca, brak mi słów. W rywalizacji zawsze chodziło o zwycięstwo osiągnięte dobrą zabawą. Jest to również sprawdzenie umiejętności danego pułku. Wynik jest niejako podsumowaniem danego starcia.
    Nie mam siły nic więcej pisać. Poza tym uważam że ktoś powinien zaraportować Ciebie do admina za spamowanie w temacie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 11, 2013, 10:12:17 »
    Spodziewałem się naprawdę niezbyt wysokich lotów odpowiedzi ale co co czytam, przechodzi moje najśmielsze oczekiwania, Matim, Cherokee, muszę was uhonorować, osiągnęliście głębiny głębin upadku intelektualnego...

Czoło, ok, wygrywajcie (mam wrażenie, że trzeci raz już to piszę) ale naprawdę nie stać was na więcej tylko teksty tupu: "wygraliśmy (od kiedy to jeden pułk wygrywa bitwy!?), było x:y a przy okazji pojechaliśmy bez mydła pułk z"??? To jest szczyt waszych możliwości? Współczuję...

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 11, 2013, 10:15:22 »
    Cytat: Luca
    (od kiedy to jeden pułk wygrywa bitwy!?)
    92nd, 84e, 91st

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 11, 2013, 10:16:32 »
    Chyba nigdy nie byli na tyle bezczelni, żeby napisać otwarcie na forum, że to oni wygrali bitwę...

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 11, 2013, 10:17:14 »
    Nie, pisali że przegrali -.-