Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dungeons & Dragons Online  (Przeczytany 1492 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Dungeons & Dragons Online
    « dnia: Lipca 05, 2012, 10:05:52 »
    Witam. Nie znalazłem takowego tematu o tej grze na forum, więc założyłem nowy wątek. Otóż, gra ktoś z Was w tą grę? Jakieś oceny? Podoba się? Nie podoba? Ja bynajmniej zagrać sobie nie mogę, bo nie mam pojęcia co jest nie tak z rejestracją, a wiadomo, gra przeszła na F2P.
    Więc jeśli ktoś gra, niech opisze to co podoba się w tej grze, a co nie. :)

Pozdrawiam.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Dungeons & Dragons Online
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 05, 2012, 11:50:02 »
    W grze jest bardziej otwarty świat z expowiskami, czy jest to raczej dungeonówka ( nazwa ) ? Jak ściągne C9 to sprawdzę i  DDO :)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 05, 2012, 15:50:21 »
    I w końcu zagrałem. :D

Co do Twojego pytania, Trynithy. To właśnie odróżnia DD od innych mmorpg, że nie ma tak, że masz otwarty świat i latasz i zabijasz co się da. To jest bardziej taka dungeonówka. Bierzesz questy od NPC i wchodzisz do jakiegoś danego miejsca (np. pod karczmą, lub skład) i... kurde, po prostu, dungeony są. :D
    Ale jak się wyjdzie poza miasto, to jest taki (grałem tylko 10 minut w otwartym świecie, więc za bardzo nie wiem) mieszany. Nie ma innych graczy, chyba że dołączysz do jakiejś grupy. Ciężko mi opisać, a tym bardziej takiemu świeżakowi, który grał max może dwie godziny.

Ale uprzedzam wszystkich. Strasznie wolno patch się ściąga... bynajmniej było tak na moim łączu internetowym.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 07, 2012, 10:18:03 »
    Grałem może godzinkę i z braku towarzystwa(z reguły gram ze znajomymi z rl a tutaj żadnemu nie chciało się przyjść, wolę więc tracić czas z kumplami grając w LoLa czy WoTa niż siedząc samemu przed MMORPGiem) wywaliłem w...
    Jakbym ocenił? Podobało mi się "instancjowe" ekspienie, podobał mi się spory nacisk na teamplay, nie znam systemu "spoza gry" więc wrażenia z pierwszej godziny gry były takie - system jest nieco nieprzejrzysty, ale to pewnie zasługa tego, że mało grałem.
    Na pewno nie jest to typowe ciapowate, nudne i durne darmowe MMORPG które po pięciu minutach odrzuca od monitora, ale nie jest na tyle dobry, żeby chciało mi się grać w to z jakimiś "randomami" poznanymi w necie.
    Pytanie do jakiegoś bardziej "wtajemniczonego" gracza - czy da się grać za darmo, czy też mamy "rozrywkę" jak w LotRO, czytaj, nie płacisz - nie masz TP, nie masz TP - grindujesz na mobkach bo quest packi trzeba kupować(przynajmniej jak grałem w LotRO trzeba było kupować, jeśli coś się zmieniło to oświećcie mnie).

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 07, 2012, 12:05:31 »
    Hmm, zauważyłem, że takie elementy jak hełm, okulary (o.O), płaszcz (chyba), rękawice, buty, nie są wyświetlane na naszej postaci. Szkoda, bo ładnie by to wyglądało.
    Sheep, co do questów, ja jak na razie wykonuję je bez żadnych opłat. W LotR'a nie grałem, bo nie ściągnął mi się (;(!). Raczej nie ma tu takiego czegoś jak quest packi. Przynajmniej ja się z tym jeszcze nie spotkałem.

Jakby ktoś coś chciał, zagrać albo pohandlować, gram na serwerze Khyber. Podobno gra tam wielu polaków...

PRZYNAJMNIEJ!! http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

Mat: Spokojnie, każdemu może się zdarzyć błąd. ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2012, 12:41:15 wysłana przez Theoden »

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 07, 2012, 21:45:55 »
    Jak się tutaj zarejestrować ? Gdy próbuję założyć konto muszę wpisać jakiś key z pudełka , nie rozumiem tego ;) Btw, znacie jakieś ciekawe, nowsze mmorpg z C9 klapa bo nie chce mi się uruchomić. Myślałem nad Vindictusem, walka jest bardzo dynamiczna ale gra ma dużo negatywnych opini.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 08, 2012, 11:16:16 »
    Widzę, że też masz ten problem co ja. Musisz mieć konto na gmailu. Na tym można się spokojnie zarejestrować.

https://signup.ddo.com/ddo.php?ftui=DDOBlackDragonHC&abrs=908_1341738908

Tu się rejestrujesz. Ale jak mówiłem lepiej załóż konto na google, chyba że masz. I wiadomo, bierzesz next i już. :) I ściągasz clienta. Ale preferuje przez Steam'a. :p

EDIT: Co do tych hełmów i zbroi (Armour Kit) to jednak widać. Wystarczy wystarczy wejść w ekwipunek i tam gdzie są założone itemki jest taka postać. Wystarczy kliknąć na hełm i zbroję i gdy podświetli się na srebrny (o.O), to już są włączone te owe animacje. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2012, 13:08:21 wysłana przez Theoden »