Odkopuję temat!
Pewnie, niewielu z Was wie, ale dziś 25 marca oficjalnie zakończyła się faza beta tej gry. Smite ma swoją oficjalną premierę i trzeba przyznać, że robi to z rozmachem. 8 drużyn zmierzy się o 200 000$ w turnieju otwarcia, streamowanym na żywo.
Gra bardzo się zmieniła od czasów wcześniejszych wersji Beta i mogę śmiało powiedzieć, że stanowi największą konkurencje dla Doty, czy LoLa. Pod wieloma względami bijąc obie te gry. Co więcej można powiedzieć, wszystkim którzy piszą o tym, że jest to zwykła kopia Lola mogę po cześci przyznać rację, ponieważ jest tam pełno niemalże identycznych elementów. Ale to właśnie w tej grze wielu graczy znajdzie prawdziwą przyjemność, nie w Lolu, czy Dotcie. Starałem się grać w obie te gry, ale jedynym tego efektem było kompletne zrażenie się do całego gatunku Moba. Dopiero Smite sprawił, że patrzę na to wszystko lepszym okiem, ponieważ zawiera on to, czego nie zawiera jego konkurencja: dynamika, większy nacisk na osobiste umiejętności gracza, klimat i oprawa. Zwykła kopia innej gry nie osiągnęłaby tyle, co Smite.
Tutaj link do paru statystyk z okazji premiery
http://www2.hirezstudios.com/smite/latest-news/view/smite-blog/2014/03/25/hi-rez-studios-releases-smite-in-north-america-and-europeCóż mogę dodać więcej... życzę tej grze powodzenia, a graczom udanych meczy! Jeżeli kiedyś ktoś będzie chciał pograć, mój nick Alkhadias.
Pozdrawiam.