Ja osobiście mogę polecić te, które sam posiadam.
Creative Aurvana Live, są to słuchawki bardzo wygodne i ładne. I myślę że pod względem stylu nie można mieć do nich zastrzeżeń. Ale tu nie o wygląd chodzi, więc jeżeli chodzi o technikalia, to tak:
Są to słuchawki z niższej półki i mają już trochę lat. W sensie ich premiera była hen wstecz. W momencie, w którym pojawiły się na rynku były absolutnym hitem, gdyż jakością dźwięku dorównywały słuchawkom z średniej półki (czyli przedział cenowy 400-700 zł). Po pewnym czasie inni producenci poszli za ciosem i również zaczęli wypuszczać tanie i w miarę dobre słuchawki. W każdym razie ten model Creative'a zapewni Ci świetną jakość dźwięków z niższym podbiciem oraz dźwięków wysokich. Niestety dla Ciebie jakość tonów niższych może aktualnie odbiegać trochę od innych producentów. Wszystko to wina stockowego kabla słuchawek, który jest zwyczajnie cienki. Najlepiej wymienić go samemu lub u kogoś, kto się na tym zna na jakiś kabel od Canare model Starquad seria L powiedzmy.
Ale wróćmy do stockowego opisu. Tak jak mówię dźwięki wyższe są piękne, dźwięki niższe dobre, ale mogło być lepiej. W wyglądzie żadnych bajerów i fajerwerków nie oczekuj. To nie kosmos, to słuchawki.
Wyciszenie zewnętrzne jest dobre biorąc pod uwagę że słuchawki nie uciskają uszu. Być może mogło być lepsze, ale słuchanie muzyki dłuższy czas przestałoby sprawiać komfort.
Wyciszenie wewnętrzne jest dobre, ale sprawa przedstawia się jak powyżej.
Kilka lat temu słuchawki te można było śmiało stawiać w szeregu ze słuchawkami za 400zł, czyli z tej średniej półki. Teraz może już tak dobrze nie wypadną, ale mimo wszystko mogę je polecić.
Plusy +:
+Dźwięki wysokie
+wygląd
+wygoda
+wyciszenie
+Cena (200zł lub mniej)
minusy -:
-Cienki kabel
-Dźwięki niskie mogły być ciut lepsze
-To już jest niestety odrobinę starsza generacja
Tak czy inaczej jak na słuchawki z niskiej półki sprawują się genialnie.