Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Więcej Lenn  (Przeczytany 1602 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bombastik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Więcej Lenn
    « dnia: Lipca 01, 2012, 11:23:49 »
    Witam,

Mam w sumie dwa pytania:
    1. Jak można mieć więcej lenn ? mam 2 wsie Yalen i jakiś tam zamek, oczywistym jest że chciałbym coś kolejnego ale gdy proszę króla to odpowiadam mi że zostałem już nagrodzony za swoje czyny.
    2. Chciałbym zwiększyć liczebność oddziału, zdolności przywódcze mam rozwinięte ale zauważyłem że wraz z braniem udziału w różnych kampaniach wojennych itp zwiększa się też liczba oddziału przeważnie o 1 albo 2 ludzi.
    Od czego jest to zależne renoma/honor ?

Mam postać na lvl 26
    Renomy mam 631
    Honoru 15

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    Odp: Więcej Lenn
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2012, 15:17:23 »
    1.A jaki masz dzień z tymi lennami? Żeby dostać więcej lenn musisz koniecznie zwiększyć honor,renomę i stosunki z królem i większością lordów.Jeżeli będą narady o następne lenna,wykorzystaj czas na zdobycie tego wszystkiego i też zagłosuj w sprawie lenna na kogoś innego bo to pomaga,lenna nie możesz otrzymywać jednego po drugim,muszą być przerwy w tym,dobre stosunki,renoma i honor,musisz na to po prostu zasłużyć a jak na tą renomę i tak masz dużo lenn.

2.Musisz cały czas rozwijać charyzmę,z tego co pamętam 1 przywództwo przypada aż na 4 poziomy charyzmy więc ciężko,liczba żołnierzy na kampanię nie będzie tak szybko rosła,więc nie martw się,zawsze ci powinno starczyć.

Renoma to inaczej sława-wygrywanie turniejów,wygrywanie bitew samemu ,pomaganie lordom w bitwach,samo uczestnictwo,udane oblężenia lub obrona,wykonywanie misji,pomaganie wioskom to są najbardziej powszechne sposoby na zdobywanie renomy.

Honor to taka twoja uczciwość-Jeżeli wyzwolisz chłopoów,wioskę z pod panowania bandytów będą dwie opcje:"Zbierz to co ci się należy" lub "Odmów mówiąc że potrzebują tego bardziej niż ty",przy wybraniu 2 opcji zyskujesz honor,możesz stracić honor odrzucając propozycję wydania lorda który jest w twojej niewoli za pieniądze do królestwa do którego lord należy,zyskać honor możesz także w przypadku gdy pokonasz jakiegoś lorda w bitwie wybierając zamiast "Zostajesz moim jeńcem" "Dobrze walczyłeś,możesz iść wolno" lub (tutaj nie jestem pewien) wypuszczając po prostu lorda z niewoli,stracić honor możesz też napadając na wioskę,karawanę lub chłopów jeżeli stosunki z państwem są neutralne lub gdy jest rozejm (tutaj nie jestem też pewien).Jest jeszcze sporo sposobów,ale te są takie powszechne,zdobyć honor jest trudniej niż renomę.

Jak na twój lvl dobrze ci idzie z honorem i renomą,ale według mnie nie powinieneś tak lecieć na te lenna,i tak masz dużo,co za dużo to nie zdrowo,zaopiekuj się tym co masz.
    Nie mówię żebyś się w ogóle nie ubiegał ale patrz też o co się ubiegasz czyli nie o jakąś wioskę na granicy bo wiadomo że ci będą ją grabić ile wlezie i wybieraj dobrze lenna.
    Tak jak mówiłem tu liczy się przede wszystkim renoma i stosunki z lordami,szczególnie z władcą.
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 01, 2012, 18:54:24 »
    Na 1 punkt przywództwa przypadają 3 punkty charyzmy. Ponadto bodajże za 25 renomy liczebność oddziału zwiększa się o 1.
    Jak na 26 poziom, to masz mało honoru. Im więcej będziesz go miał, tym lepsze będą Twoje stosunki z honorowymi lordami. Renomy też masz w sumie niezbyt dużo. Najlepszym sposobem na jej zwiększenie jest wygrywanie turniejów.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2012, 22:55:56 »
    Nie że coś, ale jak chcesz mieć więcej lenn, miast czy w ogóle władzy, rozpatrz posiadanie własnego państwa.
    Oczywiście, to potem, ale jak już ubiegasz się o lenna, to proś o te blisko twoich co masz, będą tworzyć ładną okolicę, to i obrona i zbieranie podatków będą łatwiejsze. A jak nie dostaniesz - 900 denara zawsze coś.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.