Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Troop Editor dodawanie jednostek do gry  (Przeczytany 5192 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Troop Editor dodawanie jednostek do gry
    « dnia: Czerwca 27, 2012, 18:13:00 »
    Witam, jestem tu nowy, więc Witam Serdecznie :). Posiadam Troop Editor, i dodatek Age of Turbulence i chce dodać naszą wspaniałą husarie do moich towarzyszy. Niestety po dodaniu, update'owaniu i zapisu kiedy włączam save, wywala mi błąd Rgl error soldier 640 (jakoś tak). Mam prośbe, czy mógł by ktoś napisać co i jak ustawić żebym miał towarzyszy w menu oddziału?. Dziękuję i Pozdrawiam!
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Troop Editor dodawanie jednostek do gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2012, 19:04:33 »
    Z tego co wiem (mogę się mylić) TroopEditor działa tylko na Native. I łatwiej chyba po prostu ich zrekrutować, nie? ;)

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2012, 20:59:14 »
    kiedyś rekrutowałem, zrekrutowałem ich gdzieś z 190, ale brat robił porządek w kompie i save wraz z postacią przepdały. Teraz nie chce mi się bawić w rekrutacje.
    Na native też nie działa, dałem kilku żołnierzy to item, update i zapisałem, ale błąd rgl dalej się pojawia. Co morze być przyczyną?. Pozdrawiam
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2012, 11:29:42 »
    Bardzo proszę o pomoc, naprawdę bardzo mi zalezy na tym. Co trzeba ustawić aby mieć jednostki w grze? Pozdrawiam
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2012, 21:13:14 »
    Rozumiem, że nikt nie zna opdowiedzi na moje pytanie? szkoda, bardzo mi na tym zależało, ale straciłem juz nadzieje że ktoś mi pomoże :|. Temat do zamknięcia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2012, 21:39:15 wysłana przez Tokugeki »
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline brayan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2012, 23:04:32 »
    Witam.
    Możliwe że żle skopiowałeś skrypt od tej jednostki husari i cała gra się pierniczy sciagnij Morghs Mod toola i wtedy zmień troop.txt. Lecz nie wiem czy to pomoże spróbuj
    .

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 10, 2012, 17:20:16 »
    Witam.
    Mam grę M&B Warband, i ten edytor który poleciłeś. stworzyłem swoja armię w troop editor, i teraz co musze ustawić żeby tą armię mieć?, w Upgrade patch coś trzeba zmieniać? proszę o pomoc. Pozdrawiam :D
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline brayan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2012, 20:50:07 »
    W upgrade patch zmieniasz w co ma być ulepszony. Wiec ustaw np hmmm wieśniaka i od razu upgrade patch twoją jednostkę. Zobacz co się stanie.

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 11, 2012, 18:52:23 »
    dałem nordyckiego farmera, ustawiłem upgrade patch do nordic archer, w faction ustawiłem player faction, i dalej go nie ma. Pozdrawiam!

Edit: w folderze native powstały jakies foldery troops_7-10-2012_2h33m27s co to może znaczyć?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2012, 21:00:23 wysłana przez Tokugeki »
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 11, 2012, 22:52:45 »
    Brayan proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważne :|
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline brayan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 11, 2012, 23:55:12 »
    Ok więc tak. Nie wiem czy zmieniając factio coś zmienisz.farmer nordycki jest przypisany do kultury nordów, nordyckiego farmera możesz rekrutować tylko w nordyckich wioskach. I tak dalej, jeżeli zmieniłeś faction na player to(hmmm) możesz rekrutować w wiosce podległej frakcji gracza lub w ogóle nie rekrutować Chodziło mi bardziej o to żeby w faction nic nie zmieniać. Farmerów możesz rekrutować w wioskach. Dwa stworzone pliki nieruszaj, są to kopie zapasowe z przed edytacji pliku.
    P.s o wiele łatwiej było by załatwić to skryptem w module systemie lecz jeśli grasz na jakimś modzie to nie.

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 13, 2012, 14:34:45 »
    Rozwiązałem ten problem z jednostkami, wystarczy nabić w cheat engine tyle jednostek ile się chce. A tu link: http://www.youtube.com/watch?v=Uh3PA_8qm3s
    Pozdro
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline Gizmous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2012, 13:20:36 »
    Witam. Podpisuję się pod wątkiem ponieważ nieco pasuje do mojego problemu. Chciałbym dodać swoje jednostki jednak chciałbym zrobić to tak abym po pierwsze, mógł je rekrutować już w wioskach a nie na zasadzie rozwijania jednostek podstawowych jak Swadiański Rekrut.Po drugie chciałbym aby żadne z frakcji nie używały tych jednostek. Dodam, że korzystam z Floris Moda i właśnie ze względu na rozbudowane drzewko jednostek nie chcę korzystać z opcji gdzie moje jednostki są rozwijane z drzewek innych nacji.

Offline Mały Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 05, 2013, 00:45:51 »
    Ehhh...Cheatujcie, ctrl+x (w oknie eq) na kasę i ctrl+x (z zaznaczoną jednostką) na levelovanie.
    Może być?
    Po co utrudniać sobie życie ?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor
    No kaman powiedz(tj. napisz) co się stanie//Mały Rycerz
    [/UR