Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komp się restartuje  (Przeczytany 2721 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czaro

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Komp się restartuje
    « dnia: Czerwca 27, 2012, 15:39:26 »
    Mam problem taki, iż jak włączam grę i pogram sobie 2-3 min to mi się komputer sam restartuje. Reinstalowałem grę i dalej to samo, nawet zrobiłem format i wrzuciłem nowy system(i tam miałem to w końcu zrobić), ale dalej mam ten sam problem.

Po włączeniu komputera wyskakuje mi pewien błąd. Zaraz uruchomię grę i poczekam, aż się komp wyłączy i zrestartuje i wyśle screena tego błędu.
    A i jeszcze jedno. Przeglądałem forum i dowiedziałem się, że odznaczenie "wczytaj tekstury na żądanie"  niby pomaga, ale mi najwidoczniej nie pomogło.

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    Odp: Komp się restartuje
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2012, 15:42:21 »
    Też kiedyś miałem coś takiego (albo coś podobnego), trzeba było wyczyścić zasilacz z kurzu ;0

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2012, 16:04:42 »
    najprawdopodobniej zabezpieczenie, bo są za wysokie temperatury, bo jest za bardzo zakurzone, ale może też wysiadł jakiś wiatrak. Może też z zasilaczem coś się dzieje i brakuje "prądu".

Czy w innych grach też tak się dzieje?

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2012, 16:11:49 »
    najprawdopodobniej zabezpieczenie, bo są za wysokie temperatury, bo jest za bardzo zakurzone, ale może też wysiadł jakiś wiatrak. Może też z zasilaczem coś się dzieje i brakuje "prądu".

Czy w innych grach też tak się dzieje?
    Popieram z tymi wysokimi temperaturami, ja też tak kiedyś miałem na starym PC-ku jak grałem w nowe gry (i kilka starszych). Jeśli nie będzie to wina zasilacza, to chyba tylko lepsze chłodzenie pomóc może.

Offline Czaro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2012, 16:25:09 »
    Tak wygląda ten błąd http://img535.imageshack.us/img535/4739/graql.jpg

Grałem też w league of legends ostatnio i nie miałem takich problemów, a ta gra i tak jest za silna na mój komputer.
    Zaraz ją odpalę i zobaczymy co się stanie.

EDIT:

Sprawa ma się następująco:
    Odpaliłem League of Legends(w menedżerze zadań w procesach gra ta używała 700 000 K, to coś z procesorem związane xD), ale jak gram tam ze 4-5h w te grę to użycie rośnie nawet do 850 000 K(teraz mam new system to nie będzie tak rosnąć wysoko). Zostawiłem grę odpaloną na tak 10 min i nic się nie stało złęgo.
    Następnie odpaliłem Mount & Blade Warband(użycie 850 000 K), następnie włączyłem menu główne i i przez 10 min nic się nie działo. Więc postanowiłem wejść do jakiejś lokacji, no i wtedy się stało, czyli wyłączył komp i automatyczny reset.
    Jak do karczmy wlazłem to nic się nie stało, jak wlazłem na uczte do zamku to mnie wywaliło, próbowałem w innym zamku wejść do sali Lorda i to samo.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2012, 17:02:29 wysłana przez Czaro »

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2012, 17:22:46 »
    A to jednak nie mój problem z PC masz. Może problem ze sterami albo coś...

Offline Czaro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2012, 17:32:24 »
    Trochę  by to było dziwne, bo jak League of Legends mi chodzi normalnie i się nie wywala, to MB miałoby nie chodzić?
    Tym bardziej, że lol wymaga dodatkowych rzeczy, jak np. net framework oraz robiłem reinstal systemu, więc przed i po nadal ma nie chodzić przez sterowniki?

Jak mi nikt nie pomoże, to znowu zagram sobie w Mount & Blade(podstawkę), ale kurde chciałem zabrać w te część, bo czytałem, że jest kilka nowych rzeczy, no i nowe państwo jest.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 27, 2012, 18:36:37 »
    LoL pewnie jest zoptymalizowany, ale WB jest beznadziejny jeśli o to chodzi...

no cóż ciężko coś napisać o tym co można zrobić... stery pewnie wszystkie masz, system ok, przy LoLu nic się nie dzieje... proponuję sprawdzić w jakiejś innej grze, benchmarku, itp., co mocno obciążają kompa...

Offline Czaro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 27, 2012, 18:54:48 »
    Dobra wiem, mam jeszcze Gothic 3. Ledwo co mi chodzi, ale na najniższych wymaganiach da się grać bez lagów. Grałem ze 2 dni temu, ale było all ok. Zaraz to sprawdzę.

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 27, 2012, 21:10:33 »
    Spróbuj przekopiować M&B na pena i odpalić go na 2 kompie, albo kompie kumpla, i napisz czy się udało.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 27, 2012, 21:21:30 »
    Sprawdź czy masz wszystkie kabelki po podłączane w środku kompa.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 27, 2012, 21:23:09 »
    Raczej nie o to chodzi jak problem tylko z M&B

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 27, 2012, 21:25:38 »
    Na wszelki niech sprawdzi. Mi się też kiedyś wyłączał i resetował, i też nie przy każdej grze. Okazało się, że kabel zasilający od DVD-rom'u wypadł częściowo i powodował spięcia. Jak sprawdzi to mu nie zaszkodzi, nie? ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 27, 2012, 21:26:11 »
    ...niby nie ;)
    P.S fajny text Age of Oppression ze Skyrima

Offline Czaro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 27, 2012, 22:10:58 »
    Grę przepachowałem bo kolega coś mi doradził(ja tam się nie znam xD), i niby pomogło. Gram sobie już jakieś 15-20 min i dupa. Znowu to samo -.-