Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak wykonać chambering?  (Przeczytany 7730 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Jak wykonać chambering?
    « dnia: Czerwca 27, 2012, 15:06:50 »
    Obejrzałem kilka poradników, musisz wykonać cios w przeciwnym kierunku(jeżeli robisz chambera na boki) zaraz po wrogu, by wykonać chamber. Otóż sprawa wygląda tak, że chciałem to poćwiczyć na serwerze duelowym. Gdy bot wyprowadza cios w danym kierunku i ja natychmiastowo wykonuję swing w przeciwnym kierunku(już nawet mam przygotowany holding), to zamiast chambera jest cios dla mojej postaci. Co robię źle?

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    Odp: Jak wykonać chambering?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2012, 15:15:01 »
    Chyba dlatego ,że to zwykły tępy bot który tak nie umie ;). Poćwicz z prawdziwymi.

Offline Taktykarz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2012, 15:24:59 »
    Xsardas nie dobijaja, Gazi musisz to zgrać w czasie, i nie holduj, masz po prostu w momencie gdy bot wyprowadza atak zrobić to samo

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2012, 15:34:07 »
    Pograłem trochę na trenerze, dżizas, ten to ma dopiero swing speed:P. Udało się kilka razy, ale tylko na thruście. Nie mogę holdingować podczas tego chambera najwidoczniej, tylko od razu muszę wyprowadzić kontrę. Mam jeszcze jedno pytanie. widzę czasami jak ludzie tak dziwnie szybko machają bronią(na thruście). Jak oni to robią?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2012, 16:20:39 »
    Może albo jednostka którą grają ma lepsze skille, albo masz nie raz lagi.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2012, 16:54:44 »
    Pograłem trochę na trenerze, dżizas, ten to ma dopiero swing speed:P. Udało się kilka razy, ale tylko na thruście. Nie mogę holdingować podczas tego chambera najwidoczniej, tylko od razu muszę wyprowadzić kontrę. Mam jeszcze jedno pytanie. widzę czasami jak ludzie tak dziwnie szybko machają bronią(na thruście). Jak oni to robią?

Macro. Cieniasy nie potrafią inaczej;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2012, 17:38:00 »
    Dlaczego tacy nie mają banów na serwerach?

BTW. Widzę, ze ludzie robią takie zmyły, że nie wyprowadzają żadnego ciosu i nagle zmieniają kierunek zamachu bez żadnego puszczania, animacji, po prostu natychmiastowo zmienia się postawa.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2012, 19:32:24 wysłana przez Gazi »

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 27, 2012, 19:41:34 »
    Takie zmyły to jest czysta wina pingów, mnie co jakiś czas zdarza się dokładnie tak samo, i to są najzwyklejsze zmyły.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 27, 2012, 23:22:36 »
    Nie rozumiem jeszcze jednej drustrującej sprawy. Ja zawsze schodzę na hita. Czy to thrust, czy to zwykły swing. Nawet nie obrywam w głowe, a mi za to zdarza się tak, że robię 2 thrusty w łeb, a gościu dalej żyje z całą bańką czerwoną, ehh;/. build 2h- edit. pff, gościu przeciął mnię 1 swingiem po stopach i zgon, a ja go wcześniej po głowie i nic;/.

Druga sprawa, to że nie ogarniam tego. Na badziewnym deathadderze nie da się w tą grę grać normalnie. Szkoda, że nigdzie nie ma poradników jak klikać na myszce, bo niektórzy robią takie zmyły, które udają mi się tylko "stacjonarnie", a to i tak nie zawsze, bo fizycznie nie są możliwe(dla mnie) by zastosować je w walce. Palce po prostu się gubią. Nie wiem, może ci ludzie mają jakieś makra czy też sposoby na te zmyły, bo mój sposób(trzymasz lpm, puszczasz i natychmiastowo ppm i znowu lpm) jest niewykonalny w wirze zmył podczas walki(nie skupiasz się jak dziabnąć wroga, a na tym by nie połamać palców i jakoś kontrolować ruchy).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2012, 23:34:34 wysłana przez Gazi »

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 27, 2012, 23:39:44 »
    1 sprawa: Pewnie masz słabe opancerzenie, a obrywasz jakimś dwuręcznym mieczem. Nic dziwnego w tym nie ma. A, jak już walczysz i chcesz mieć gości na hita, zaopatrz się jakąś lekką, dwuręczną i dobrą broń z damage najmniej 40k. Jednoręczną będzie bardzo ciężko.

2 sprawa: Jak klikać na myszce? Normalnie, robisz takie zmyły jakie dajesz rade, a reszty się uczysz. To tylko kwestia wprawy i treningu. Jeśli chcesz robić zmyły: wyprowadzanie ataku ---> przerywnik ---> wyprowadzenie ataku w inną stronę, to są najskuteczniejsze. Jeśli kombinujesz z 4 razy przerywać atak to nie wyjdzie ci to. Albo gościu podejdzie i ci przy... przywali, lub go trafisz, ale nie zabijesz na hita. Gości co świetnie se z takimi radzą widziałem w całej mojej grze ledwie kilku.
    Więc, jeśli trenujesz, to broń się przed zmyłkami - jeśli z kilku stron próbuje przywalić, to podejdź i mu z prawej lub lewej strony przypiernicz. Z czasem się odnajdziesz w tym wirze walk.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 27, 2012, 23:58:07 »
    Musisz walczyć, jak będziesz walczyć to może będziesz chamberować.
    Retarded are everywhere

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 28, 2012, 00:20:13 »
    No way, duele obrobione kd 1-3. Więcej nie ogarniam. Robię zmyły bez walki, ale podczas walki jak trzeba się ruszać, bronić się przed wrogimi zmyłami, wyprowadzać  własne to wysiadam. BTW. Dzisiaj załamka.10 razy pod rząd dostałem wtope od serwerowego nooba z kd 1-10 na duelu cav vs cav. A myślałem, że ogarniam cavę mając te 1-1 i 30 lvl na crpg. Wysiadam, ta gra jest za trudna albo ja nie mam złotego środka na nią:p(80% luda na duelach robi lepsze zmyły, a jest tam sporo newbie i noobków co dopiero kupili grę, a ja gram już 5 miesięcy).

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 28, 2012, 00:34:34 »
     Dlatego ja nie chodzę na te pomylone duele, bo to shit jest i padanie na hita... hmmm właściwie wszędzie padam na hita i moje się ociera. Właściwie to chodzenie po tym shicie to tak jak by zawołać, chodź, przetestuj moje macro -.- Zresztą, nieważne. A czambery można scholdować, można nawet i przytrzymać atak i 5 minut. Ważne by zamach był w odpowiednim momencie, a po odbitym ciosie nie trzeba nawet swojego wyprowadzać ;)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 28, 2012, 14:05:48 »
    Ja tam jeśli w ogóle idę w taka ekstrawagancje to  wykonuje chambery.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 28, 2012, 17:33:29 »
    Do takich tricków, to już chyba trzeba mieć odpowiednią myszkę, bo moja sama się wciska w nieodpowiedniej kolejności lub pod samym ciężarem palców:P(Razer piece of shit).
    Wykonanie chambera to jakiś kosmos. Podejdzie jakiś noobek, czy chociazby zwykly trener na duelu i nie sposob zblokowac wiekszosci atakow, bo gra nie odpowiada na twój ruch:(. Przydałby się jakiś tutorial.

Na razie chyba wysiadam. Albo 90% luda ma makra albo odjechane setupy. to co oniw wyczyniają jest fizycznie niemozliwe do opanowania na myszce imo.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2012, 18:26:44 wysłana przez Gazi »