Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wezwanie marszałka na kampanię  (Przeczytany 1089 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Wezwanie marszałka na kampanię
    « dnia: Czerwca 24, 2012, 16:16:58 »
    Wyszukiwarka nic nie znajduje, więc spytam tutaj, ale nikt wcześniej (prawdopodobnie) nie pytał, to chyba raczej u mnie jakiś błąd gry.

Jako wasal dostaję od marszałka wezwanie do uczestnictwa w kampanii, a mam stawic się z X ludźmi. Z reguły mam od razu tyle lub więcej żołnierzy, więc spoko. W panelu zadań pojawia się coś w stylu "Dołącz do kampanii marszałka. Czas wykonania: 4 dni". Wchodząc w informacje o postaci daje się znaleźc ostatnio znaną lokalizację gościa (jest aktualna, bo przyszła rozkazem). Problem polega na tym, że zawsze jeszcze przed upływem tych 4dni, czasami nawet jeszcze tego samego dnia, słyszę dźwięk niewykonanego zadania, a misja znika z panelu. Na prawidłowe działanie gry to nie wygląda, bo po pierwsze to nie 4dni, a po drugie czasami trzeba dojechac na koniec mapy, co w jedno popołudnie nawet dla Khergitów jest słabo wykonalne. Na początku myślałem, że to dlatego, że zmierzam w innym kierunku i komputer myśli, że olewam zadanie. Niekiedy jednak problem występuje, jak kieruję kroki od razu do miejsca pobytu marszałka.

Czy u Was też się to zdarzało?

PS: Gram teraz w wersję 1.134, a wcześniej miałem v1.113. V1.134 poprawiła inne babole, ale ten problem pozostał.

Offline Cziort

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wezwanie marszałka na kampanię
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 24, 2012, 17:06:42 »
    Jak marszałek zostanie pokonany albo cel jego wyprawy zostanie wykonany, przerywa kampanie.

Offline Wojak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 24, 2012, 17:12:14 »
    Jest tak jak Up powiedział,ale są bugi.Czyli kup warbanda jeżeli masz pirata,a jeżeli masz orginała to reinstal.
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 24, 2012, 19:04:16 »
    Po prostu marszałek zakończył kampanię, czyli np. podbił zamierzone miasto/zamek. Dzieje się to czasami z innymi zadaniami. Dla przykładu: zadanie od mistrza gildii związane z wytropieniem grupy bandytów zostaje anulowane w momencie, gdy bandytów wyeliminuje inna grupa.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 24, 2012, 22:38:26 »
    Faktycznie, brzmi to sensownie. Co prawda kto kończy kampanię zaraz po wezwaniu wasali? No, komputer na przykład :) Za Waszymi podpowiedziami przemawia też fakt, że przy następnym spotkaniu marszałka nie ma żadnego focha, że nie przyjechałem, nie spadają relacje i w ogóle nie ma tematu.

Wersja z bugiem po tych wyjaśnieniach staje się mało prawdopodobna. Reinstall nie pomoże, bo już robiłem. W tej wersji gra działa mi bez zarzutu.

Dziękuję za podpowiedzi.