Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wyniki Testów Gumnazjalnych  (Przeczytany 5712 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wyniki Testów Gumnazjalnych
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:35:40 »
    Akurat z tym "niewierzeniem" internetowym testom się nie zgodzę.
    Powód jest prosty, większość testów w poradniach polega na sprawdzaniu różnych typów inteligencji(nie znam się na tym za bardzo, ale generalnie można sobie wyobrazić np. artystę, który nie zna się na matmie, albo matematyka który nie rozumie sztuki, co nie znaczy, że którykolwiek z tych panów nie może być inteligentny, oni po prostu przodują w różnich dziedzinach), ten w którym otrzymałem 82 sprawdzał akurat ten, który u mnie jest "dotknięty" przez dysfunkcję. W praktyce i tak trzeba liczyć nawet 20 pkt +-, bo IQ mimo bycia teoretycznie ścisłym współczynnikiem w praktyce jest bardzo trudny do ścisłego opisania, pomyśl sobie tak, podszedłeś do testu wyspany, spokojny itd. itp. ale jakbyś wyszedł, gdyby np. bolała cię głowa albo 5 minut wcześniej dostałbyś SMSa od dziewczyny o treści typu "to już koniec z nami"? Myślę, ze inaczej.

Tyle, że schodzimy z tematu. Z jednej strony się z Tobą zgodzę - konkursy na kucie to głupota, bo zniechęcają od myślenia, z drugiej jako człowiek z natury wyjątkoooooooooooooowo leniwy, podziwiam ludzi którzy chcą się uczyć, mi się nie chce pracy domowej na przerwie spisać, a co już mówić o jakiejkolwiek nauce :p. Jeśli chcesz konkursu który sprawdzi twoją inteligencję, to polecam coś pokroju Kangura, bo to jest konkurs dla ludzi myślących, te z nich na które narzekasz to konkursy dla ludzi pracowitych, przecież takim ludziom też powinna się jakaś nagroda za pracę należeć, czyż nie?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:41:23 »
    Sami sobie zaprzeczacie, mówicie, że 200 punktów jest niepotrzebne, a liczy się IQ. I robicie sobie te durnowate testy z trójkącikami, kwadratami. U mnie koleżanka zdobyła 200 punktów i nie powiedziałbym, że jest głupsza od Ciebie. Chociaż nie ma problemów z prawidłowym formułowaniem zdań. Jeśli nie przyda Ci się w przyszłości tyle punktów na teście, to powiedz mi do czego Ci się przyda takie niby IQ? Do wykładania towaru w Tesco? Jak już, to, wierzę bardziej testowi gimnazjalnemu, niż pytaniu : "Ile widzisz trójkątów w tej figurze?".
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:53:18 »
    na serio 200 pkt??
    100% we wszystkim???

nie wierze z jednego powodu człowiek nie jest idealny..

testy w poradni to nie tylko "Ile widzisz trójkątów w tej figurze?"

zresztą nawet podstawowy najprostszy i najtańszy test w wykonaniu to kilka obrazków zrobionych z samych figur geometrycznych i do niczego nie podobnych (3 i 4 musisz wybrać na zasadzie a/b/c/d)

a i w kasie w Tesco nie bd zapier***** (łał Tesco jest w słowniku) bo mam swoją dumę..
    a odnośnie do czego przydaje się IQ to nie mogę powiedzieć ...
    IQ to po prostu skala (nie jest dobra ale jedyna taka) inteligencji
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:01:36 »
    @Prusak, masz trochę racji a trochę nie.
    Testy układają psychologowie, sam uznaje je za niezbyt dokładne, dla mnie człowiek przeciętnie przeciętny, a więc mający 100pkt(wedle najczęściej stosowanej skali) może równie dobrze być 20 pkt do góry lub w dół, ale pewna zależność jest, tj. debil(tj. człowiek o intelekcie stereotypowego dresiarza) będzie miał gorsze wyniki niż jakiegoś typu intelektualista, więc swoją rolę spełniają.
    To o czym ty mówisz, to jednak wiedza, bo inteligencja to co innego.
    Człowiek korzystający głównie z wiedzy lepiej sprawdza się w zadaniach odtwórczych, człowiek wykorzystujący inteligencję - w twórczych.
    Dlatego "kujon" będzie miał wykute pół książki na wypadek kartkówki, ale w wypadku konieczności samodzielnego działania, poza sprawdzonymi, znanymi mu i opisanymi schematami nie da sobie rady.

Najprościej pokazać to np. na przykładzie sprawdzianu z fizyki. "Dziobak" wykuje wszystkie wzory z ładnie prowadzonego zeszytu a "inteligent" podstawowe - potem sobie poprzekształca.

Oczywiście mówimy tutaj o skrajnych przypadkach, a te są rzadkie albo nie występują wcale(np. znalezienie człowieka w pełni homoseksualnego albo w pełni heteroseksualnego jest niemożliwe, bo minimalny podświadomy pociąg do płci "spoza" świadomej orientacji pozwala na zawieranie normalnych relacji z ludźmi płci przeciwnej do tej, którą się interesujemy), więc w rzeczywistości spotykamy różne kombinacje ludzi, jeden to leser który czasem tam za pomocą swojego rozumku coś tam rozwiąże, drugi będzie i inteligentny i pracowity, trzeci będzie jeszcze inny itd. itp.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:11:09 »
    sheep6665

ŚWIĘTE SŁOWA

ciekawe czy ktoś bd się z tb nie zgadzał?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:15:04 »
    Nie wierzę, że masz pod 160, bo to już jest prawie geniusz, a po Twoich postach tego nie widać.

Swoją drogą uważam, że testy gimnazjalne zbyt bardzo się do matury upodabniają. Zbyt dużo ich jest od poprzedniego roku.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:16:17 »
    geniusz ma 200
    a 160 to mensa

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:25:27 »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:27:41 »
    Stephen Hawking ma 160 IQ, a nie powiedziałbym, że jesteś taki mądry jak on :)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:46:54 »
    ale jakby to powiedzieć

może i ma tylko tyle ale trzeba spostrzec ze zajmuje się tylko fizyka
    i dzięki "specjalizacji" oraz treningowi potrafi "więcej"

mózg w jego przypadku nie "marnuje" swojej energii na "zbędne" mięśnie

więc to co jest jego przekleństwem ukształtowało go w tym kierunku

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:19:03 »
    ale jakby to powiedzieć

może i ma tylko tyle ale trzeba spostrzec ze zajmuje się tylko fizyka
    i dzięki "specjalizacji" oraz treningowi potrafi "więcej"

mózg w jego przypadku nie "marnuje" swojej energii na "zbędne" mięśnie

więc to co jest jego przekleństwem ukształtowało go w tym kierunku

Wiesz tak czytam twoje posty...jak ty masz 160 IQ to połowa użytkowników tego forum ma 320;o Ale nie martw się, to że kłamiesz nie ma znaczenia przy naszym odbieraniu twojej osoby;) To nie jest forum gdzie na wstępie musisz się wykazać inteligencją. Są tacy którzy egzystują mimo że nie mają zbyt poukładane w głowie, nie przejmuj się bana za głupotę nie dostaniesz :D

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:25:05 »
    a i w kasie w Tesco nie bd zapier***** (łał Tesco jest w słowniku) bo mam swoją dumę..

To już wiem czemu mamy takie bezrobocie, szlachta sie ku*** znalazła.
    (click to show/hide)

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:26:04 »
    @up: żebyś wiedział, że masz rację...
    Znam jedną pracownicę PUPu(powiatowego urzędu pracy) i z tego co mówiła to spora część bezrobotnych jest bezrobotna bo... nie chce pracować.
    edit: pytanie: czy problem leży w ludziach, czy w pracy?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2012, 13:32:03 wysłana przez sheep6665 »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:49:24 »
    @up: żebyś wiedział, że masz rację...
    Znam jedną pracownicę PUPu(powiatowego urzędu pracy) i z tego co mówiła to spora część bezrobotnych jest bezrobotna bo... nie chce pracować.
    edit: pytanie: czy problem leży w ludziach, czy w pracy?

Widzisz tylko że ci którym się nie chce (brawo jesteś sztandarowym przykładem) potem narzeka na bezrobocie i brak miejsc pracy. Hipokryci.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 12, 2012, 14:01:52 »
    argaleb nie wiem co się uczepiłeś
    MMM dobrze zauważył że zależy od skali
    ale nie znasz mnie i nie możesz oceniać mnie względem innych nie mowie ze mam najwyższe IQ itd...
    jakbyś nie zauważył poziom twojej wypowiedzi jest najniższy ze wszystkich wypowiadających się..
    i od razu wyjezdasz mi że kłamię odnośnie wyników

Gregoriian
    nie bd pracował na kasie bo niby czemu ktoś kto zna się na komputerach ma na kasie siedzić?