Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tor lotu strzał  (Przeczytany 10459 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Tor lotu strzał
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 20, 2012, 17:51:00 »
    Jest losowy, ok, ale, żeby takie rzeczy się zdarzały, że strzelasz, a tu przy wylocie strzała ci leciała w kącie 90 stopni od wylotu? Psuje to trochę klimat i łamie wszelką logikę. Wiem, że to ma być utrudnienie i symulacja tego, że osoba pozostająca w ruchu, skacząca nie ma prawa być celna, ale że aż tak? Strzała by mogła odlecieć np. w promieniu 20-40 stopni na prawo, lewo, a tutaj widziałem już takie akcje, że podczas skoku, strzału z lekkim nachyleniu w dół, strzała leci w promieniu 80 stopni do góry;/.

Jesteś pewien, że 80 stopni? Nie do wiary. Oprócz tego co Husasz mówi, zainstaluj sobie jeszcze kątomierz na cięciwie, żeby nie popełniać takich błędów pomiarowych.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 20, 2012, 18:03:16 »
    A mi się raz o 360 stopni obróciła!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 20, 2012, 18:05:03 »
    A mi się raz o 360 stopni obróciła!

Zrobiłeś backflip?! WTF, na zwykłym Natywku? Mi tylko na modach z podkokszonymi statami arczery wychodzi. :-(
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 20, 2012, 18:45:26 »
    Niektórzy mają talent do tego i owego. ;)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2012, 18:57:41 »
    Łuk w Warband to widocznie drugie AWP. Kule/strzały wylatują z lufy/cięciwy(bo niektórym nie podoba się stwierdzenie lufa w cudzysłowie albo udają głupich) po niemożliwych kątach. Trochę szkoda, bo uważam Warbanda jak i mod CRPG za taki mały, średniowieczny symulator pola bitwy, a takie "smaczki" trochę psują feeling kontroli nad strzałem podczas ruchu(bo biegnąc do celu celujesz w niego, a strzała ci wylatuje do góry zaraz po wystrzale w śmiesznym promieniu)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 20, 2012, 19:29:02 »
    Mam dla ciebie propozycje idź pograj w Minecrafta i powalcz z innymi na miecze itd na pewno coś wygrasz. A strzała poleci prosto!

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2012, 19:35:48 »
    Mam dla ciebie propozycje idź pograj w Minecrafta i powalcz z innymi na miecze itd na pewno coś wygrasz. A strzała poleci prosto!

Blast jest idealnym przykładem który używa aima i nie ma problemów ze zbugowanymi broniami dystansowymi.

Retarded are everywhere

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 20, 2012, 19:45:02 »
    Własnie. Ostatnio przyjżałem się wylotowi strzały z "lufy". wygląda to tak, że nie ma żadnego wylotu i strzała po prostu znika. To zapewne tłumaczy bullshiterski system trafień, bo to smiech jest jak często strzały nie trafiają na smiesznych odległościach i na prostym torze lotu. Założę sie, że jest podobnie jak w CSie z AWP, że pocisk zamiast prosto skręca o 40 stopni w bok na wylocie z lufy. LOLz

Po pierwsze- Nie widzę pytania, ani zaproszenia do rozmowy
    Po drugie- Masz Native, czy mody? Bo mi coś takiego się nie zgadza
    Po trzecie- Po co zacytowałeś Hofika a potem wkleiłeś swoje zdjęcie?
    Po czwarte- Jeśli chcesz coś sprawdzić, to pisz  PW (prywatna wiadomość xD) na Tawernie, a ja Ci pokaże na czym to polega.

Offline Istiniar

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 20, 2012, 20:35:02 »
    Gazi.... kto cię strugał ?
    Bo Dżepetto by się tego nie podjął

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 20, 2012, 22:27:59 »
    Dziwni z was ludzie. Nie chcecie dyskutować o tym, to po co na siłę spamujecie? By zabłysnąć(tylko nie wiem czym, chyba własną głupotą)?

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 20, 2012, 22:34:30 »
    Nie chciałem się wtrącać,ale...Byś napisał o jakiej grze mówisz -.- O warbandzie ? counterstreaku ? Ogniem i mieczem ? Bo to idiotyzm jest...
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 20, 2012, 22:47:21 »
    Skoro piszę w działe Warband multiplayer, no to wiadomo, że o warbandzie. CS to tylko odnośnie do mechaniki strzelania z awp.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 20, 2012, 23:09:50 »
    Gdzie w Warbandzie masz lufę ? Ja się pytam ?!
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 20, 2012, 23:11:51 »
    Znalazłem program do trenowania umiejętności strzelectwa. Z tego co słyszałem to wielu graczy dzięki niemu opanowało tę trudną i skomplikowaną technikę w WB http://www.addictinggames.com/shooting-games/bowman2.jsp
    Retarded are everywhere

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 21, 2012, 09:23:22 »
    Dobra, dosyć tego dobrego. Forum ma służyć dyskusji więc z definicji różni ludzie mogą mieć tu różne poglądy na różne sprawy. Ponieważ podstawą dyskusji jest wzajemny szacunek takiego chamstwa jak w tym temacie tolerować nie będę dalej...

Może wypunktuje bo łup będzie dzisiaj chyba spory:
    • JanTrzeciSobieski- ostrzeżenie za spam
    • Hofiko- ostrzeżenie za spam
    • Blast- ostrzeżenie za spam
    • Istiniar- trzecie i ostatnie ostrzeżenie (ban) za obrazę innego użytkownika
    • White-Wolf- ostrzeżenie za spam
    • pysio955- ostrzeżenie za spam
    • Husasz- masz ostatnią szanse zanim wlepi ci ktoś bana, piszesz niby na temat ale takie głupoty, że aż głowa boli...

Jeżeli ktoś czuje się poszkodowany proszę zgłaszać się na pw, chętnie rozdam jeszcze parę banów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"