Witam
Posiadam Ogniem i Mieczem Dzikie Pola (oczywiście oryginał, bo jak ktoś nie potrafi pomóc i się nie zna to pisze, albo kup oryginał, albo re-install, to od razu już to uwzględniam, że nie pirat)
Wszystko chodzi mi normalnie puki nie zdobędę armii 60+. Gdy zaczyna się bitwa z bandytami, wojskiem zaporoskim czy kimkolwiek innym to już jest gorzej. Gdy ruszam z konnicą na wroga jest OK, ale gdy już się ze sobą dwie armie zderzą to wszystko zaczyna się ciąć, praktycznie pokaz slajdów. Gdy na mapie zostaje z 3 przeciwników to zaczyna już w miarę płynnie chodzić bo już tyle osób nie macha szabelkami.
Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. To nie jest wina sterowników, ani sprzętu bo spokojnie spełniam wymagania zalecane.
Gdzieś w internecie znalazłem jakiś podobny przypadek i ktoś napisał by zmienić z directa 9 na 7 w opcjach. No zmieniłem, ale czy to dużo daje..... to nie wiem.
Taka gierka przynajmniej ja tak przypuszczam powinna chodzić płynnie a tu ooo.
Wszystkich wskaźników w opcjach nie chce zmieniać na minimalny bo przy takiej grze to by było śmieszne, ale mimo to zmniejszyłem jakość, cieni, wody, itp.
Nie wiem czy to ważne, ale Warband chodzi mi płynnie i szybko przez cały czas. Co nie zmienia rzeczy, że w dzikich polach czuje się tą bliskość, przynależność do swojego państwa, walki za RP, a nie jak w Warbandzie na wymyślonej mapie, z fikcyjnymi postaciami i nieistniejącymi państwami (chociaż odwzorowane na prawdziwych).
Także proszę o pomoc porady czy cokolwiek
Dziękuję