Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomoc  (Przeczytany 3389 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gawron133

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomoc
    « dnia: Czerwca 04, 2012, 20:02:03 »
    Witam

Nie chce tutaj robić jakiejś super głupiej i nie potrzebnej ankiety o nazwie "która broń najlepsza", mam tylko pytanko czy są jeszcze jakieś miecze/toporki 1h powyżej 40 obrażen ?, a jak są to może jakaś pomoc gdzie je zdobyć ? :P
    Gram Nordem z krwi i kości 1h +tarcza ; 2h ; toporki.
    Jak narazie mając przegranych 200 dni mam toporek (niestety nie pamiętam jaki =D) Masywnego wyglądu obr. 39, stalową tarcze  sporej grubości oraz Berdysz masywnego wyglądu 52 obr.
    Więc jakbyście mogli pomóc, gdzie taki miecz/topór znajde. :]

Dziex z góry

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Pomoc
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2012, 20:33:04 »
    Jest coś takiego jak miecz jedno/dwuręczny.
    Czyli, jeśli masz tarczę, to będzie on jednoręczny, a jak nie będziesz miał tarczy, to będzie dwuręczny.
    Nazywa się on Ciężki, długi miecz bodajże. Z modyfikatorem Mistrzowskiej Ręki na pewno ma więcej niż 40 obrażeń

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2012, 22:37:50 »
    Jednak nie należy zapominać, że używając go z tarczą mamy modyfikator ujemny do obrażeń wynoszący bodajże 30%, więc mając nawet te 41 obrażeń, uzyskujemy je tylko walcząc oburącz, gdy mamy tarczę/walczymy konno musimy odjąć 30% od tego ;)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 06, 2012, 22:45:18 »
    Jest coś takiego jak miecz jedno/dwuręczny.
    Czyli, jeśli masz tarczę, to będzie on jednoręczny, a jak nie będziesz miał tarczy, to będzie dwuręczny.
    Nazywa się on Ciężki, długi miecz bodajże. Z modyfikatorem Mistrzowskiej Ręki na pewno ma więcej niż 40 obrażeń
    Jest Długi miecz i Ciężki długi miecz. Bodajże ten drugi ma już CHYBA obrażenia ok. 40. Z dodatkiem hartowany/mistrzowski/masywny/o dobrym wyważeniu na 100% ma powyżej 40 obrażeń.

PS Ciężki długi jest świetny. Polecam !
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 07, 2012, 08:54:03 »
    Morgensztern jest lepszy, bo wali kłującymi, a te sie przebijają przez każdą puszke. Ma też przebijanie bloku, brać nie umierać.
    (click to show/hide)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 08, 2012, 09:36:53 »
    Dokładnie. Morgensztern jest genialny. Udało mi się raz na pełnej prędkości Śmiałego Rumaka uderzyc morgenem w tarcze husklara ... od razu mu sie popsuła :D poza tym przebija blok bronią, czyli koleś bez tarczy nie ma szans :>
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 08, 2012, 10:08:15 »
    Właśnie co oznacza przebijanie bloku ? Nigdy mi się nie zdarzyło by kogoś tak walnąć by mu broń odleciała czy coś.Tak samo jak broń nie zbalansowana ;/
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2012, 10:25:54 »
    Przebijanie bloku, czyli, że gdy przeciwnik się blokuje, to nic mu to nie daje.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 08, 2012, 10:34:52 »
    To nigdy takiego czegoś nie miałem ;/
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 08, 2012, 17:47:12 »
    Bo działa tylko jak walisz z konia lub bez tarczy pieszo.
    (click to show/hide)

Offline gawron133

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:38:53 »
    Witam ,żeby nie zaczynać nowego tematu, moje pytanie brzmi :
    Co trzeba zrobić (czego trzeba), żeby król dał Ci (w tym wypadku mi) lenno którego sam nie podbiłeś, np. Jest wielka ustawka pod Dirim (może Dhirim pewny nie jestem =D) Vegirowie vs. Nordowie. Bez najmniejszego problemu wygraliśmy. I w tym wypadku Ragnar dał Dhirim/Dirim Marszałkowi. Czego potrzeba ? Prawa do panowania ? reputacji ? może honoru ?
    Dzięx z góry :>

Offline PrzebudzonyPL

• Użytkownik
    • AIM GAME|CYBERSPORT PLAYER|CROPPUSER|GIRLSLOVER|AK
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:55:31 »
    Potrzeba dobrych stosunków z królem.

We will be with you
    When you're leaving
    We will be with you
    When you go
    We will be with you
    And hold you till you're quiet
    It hurts to let you go

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 10, 2012, 19:07:49 »
    Honor i renoma też się przyda. Poza tym stosunki z innymi lordami i królem oraz Perswazja. Możesz wtedy podejść do lorda/króla i przekonać go, by to tobie dał lenno.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 10, 2012, 19:58:00 »
    Właśnie ! Najlepiej mieć dobre stosunki nawet bardzo dobre z 3-5 lordami i z samym królem ! Później do każdego z osobna podbijasz i prosisz by się za tobą wstawił :D I u samego króla również I masz załatwione

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 10, 2012, 22:29:17 »
    Lepiej się zbuntuj . Nie ma sensu być na usługach tych niewdzięcznych su****ynów . A założenie własnego królestwa daje masę satysfakcjii.