Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z mikro  (Przeczytany 1090 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z mikro
    « dnia: Maja 25, 2012, 19:57:21 »
    Witam
    Wie ktoś co może być kiedy nie działa mikrofon w nowych słuchawkach za 20 zł:D?
    pomijając nieszczęście ze od początku jest uszkodzony to co może być?Jak nie jest wyciszona opcja miks stereo to idzie nagrać dźwięk który leci w słuchawkach ale to co się mówi już nie...
    Jakieś rady,wskazówki co może być 0o?
    Kiedyś używałem jakiś słuchawek z mikro i wystarczyło tylko podłączenie i wszystko grało.teraz działa tylko dźwięk...

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Problem z mikro
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2012, 18:04:38 »
    Sprawdź, czy wszystko podłączone jest do odpowiednich kabelków, jeśli w opakowaniu była płyta ( xD ) to zainstaluj stery (ja też w to nie wierzę), spróbuj pogrzebać w panelu sterowania, najlepiej uruchom konfigurację mikrofonu w panelu od nowa, albo... sprawdź czy na słuchawkach przełącznik jest na "on" :D

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 26, 2012, 18:08:14 »
    Na panelu sterowania znajdź zakładkę urządzeń do nagrywania, i wybierz z dostępnych urządzeń to którego chcesz użyć. Mnie pomogło, bo gdy wpiąłem słuchawki, komp myślał że nadal chcę używać domyślnego mikro (które nie istnieje :P).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 26, 2012, 18:48:07 »
    Dzieki za odp ,ale problem rozwiązany już po pogrzebaniu w biosie ><