Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krowy  (Przeczytany 5696 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doomtrader

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Krowy
    « dnia: Lipca 22, 2008, 15:43:16 »
    kilka razy dostałem zadanie od wieśniaków polegające na sprowadzeniu im krowy.

owszem udało mi się zwierzę takowe kupić, jednak na mapie strategicznej pojawiało się obok mnie.
    próba konstruktywnej rozmowy lub zmuszenia jej do podążania w wybranym przeze mnie kierunku kończyła się niepowodzeniem.

Może mi ktoś wyjaśnić jak obsługiwać to zwierzę?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Krowy
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2008, 15:47:02 »
    Może mi ktoś wyjaśnić jak obsługiwać to zwierzę?
    Logicznie, przede wszystkim - byles kiedys na wsi? wiesz jak sie przemieszcza bydlo? Na pewno nie posluchaja jak sie im rozkaze "follow me" - bydlo sie po prostu przepedza, tak samo jest w M&B, prowadzi sie je na takiej zasadzie ze ucieka przed toba.

Offline Tierce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2008, 17:24:22 »
    Dokladnie, jeśli mućka/mućki to każem im jechać naprzód. Tyle, że naprzód dla nich to wszędzie byle by ty byś był daleko z tyłu. Wiec jedziesz za nimi umiejętnie skręcając w taki sposób by doszla do wioski. W każdej chwili możesz ją zatrzymać badź pociachać na steki ;)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2008, 21:53:22 »
    Logicznie, przede wszystkim - byles kiedys na wsi? wiesz jak sie przemieszcza bydlo? Na pewno nie posluchaja jak sie im rozkaze "follow me" - bydlo sie po prostu przepedza
    No i Ci powiem, że się nie znasz ;P
    Otóż, do bydła, się wogóle nie mówi, bo najwyżej się na Ciebie popatrzy tępym wzrokiem, ani też nie zawsze się przepędza. Po prostu z krową to jest tak, że bierzesz łańcuch i przypinasz bydło do łańcucha, a ono wtedy idzie za Tobą. W M&B jednak postanowili wprowadzić trochę dzikiego zachodu. XD
    Jeśli się znajdzie jakiś wesołek, który się spyta, skąd ja to wiem, to już mówię. Otóż mam (nie)przyjemność mieszkania na wsi :/

Wlasnie o przyklad dzikiego zachodu mi chodzilo... przeciez nie nazwalbym jednej czy 2 krow mianem bydla o.O
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2008, 00:06:54 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline doomtrader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2008, 09:39:03 »
    Logicznie, przede wszystkim - byles kiedys na wsi? wiesz jak sie przemieszcza bydlo? Na pewno nie posluchaja jak sie im rozkaze "follow me" - bydlo sie po prostu przepedza, tak samo jest w M&B, prowadzi sie je na takiej zasadzie ze ucieka przed toba.

Pewnie, że byłem, nawet kupiłem pół hektara ziemii, żeby się wybudować.
    Wszystkie krowy jakie do tej pory spotkałem dawały się prowadzić na łańcuchu.

Dziękuję za info, postaram się ję popędzić w stronę odpowiednich wiosek.