Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co do czego i dlaczego?  (Przeczytany 4136 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Co do czego i dlaczego?
    « dnia: Maja 24, 2012, 15:34:54 »
    Z jakich programów, systemów operacyjnych korzystacie i dlaczego właśnie z nich?

No to ja zacznę.

Przeglądarka: korzystałem dość długo z Chrome, jednak od wczoraj próbuję się przekonać do SeaMonkey ze względu na jej lekkość.
    System operacyjny: Windows XP SP3, nieoficjalny skin i parę pierdół do niego. Korzystam z niego bo nie mam ochoty przesiadać się na 7 do czasu zakupu nowego komputera.
    Komunikator: Korzystałem z AQQ, teraz próbuje swych sił z Mirandą z tych samych powodów co SeaMonkey.
    Grafika: Blender 2.6x, najlepszy darmowy program i tyle na ten temat. Z grafiką 2D próbuje niby PSa ale mi się okres próbny skończył a ja nie chcę go piracić, z drugiej strony GIMP mi się zbytnio nie podoba, zobaczymy jak wygląda 2.8.
    Odtwarzacz muzyki: foobar2000, bardzo "dostosywalny" do różnych potrzeb. Dla niektórych wadą może być niemożność odtwarzania filmów. Ja jednak od tego mam VLC i nie potrzebuje tego w jednym.
    Programowanie: Wcześniej Delphi, teraz próbuję się z Lazarusem. Korzystam też z Notepad++.
    Popierdółka uprzyjemniająca życie? ImageShack Uploader. Naprawdę polecam się z nim zapoznać,[tryb_reklamy] upload grafiki jeszcze nigdy nie był tak prosty[/tryb_reklamy]

A jak jest z wami?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Co do czego i dlaczego?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2012, 16:29:24 »
    Przeglądarka: Chrome poprzez masę świetnych skórek, szybkie działanie i dostęp do ciekawych aplikacji.
    System operacyjny: Windows 7 64-bit. Wersja dla mnie optymalna i najlepsza do robienia rzeczy POZAgraniem. Wygodny i ładny, a o to mi głównie chodzi.
    Komunikator: Obecnie tylko i wyłącznie Facebook. Pozbyłem się masy aplikacji, a Facebook pozwala mi na wystarczająco dobrą komunikację ze znajomymi.
    Grafika: Picasa 3 :P Grafikiem nie jestem a program ma kilka przydatnych funkcji.
    Odtwarzacz muzyki: Winamp. Ładnie wyglądający, szybko działający pozwalający na w miarę składną i szybką segregację np. muzyki.
    Programowanie: Brak

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2012, 16:40:17 »
    Przeglądarka: Firefox. Tak z przyzwyczajenia.
    System: Windows XP. Dobry system, rzadko się zawiesza, nie zamula (jak np. Vista). Podobnie jak u Rybopiotra zmiana nastąpi prawdopodobnie wraz ze zmianą komputera.
    Komunikator: Rzadko z nich korzystam, ale jeśli już to GG i komunikator Steam, bo są najprostsze ;)
    Grafika: GIMP gdyż posiada dużo opcji (jak dla mnie)
    Programowanie: brak
    Odtwarzacz muzyki: Od tego mam MP3, ale jeśli już, to ALL Player i Windows Media Player za prostotę :)
    Popierdółka: Generator drzewek :) Jak nie mam co robić, to dobra rozrywka na pięć minut

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2012, 17:05:15 »
    Przegladarka: Firefox, most best from bested
    System: Windows 7, chyba najstabilniejszy system z rodziny, ma dużo opcji, funkcji etc.
    Grafika: Picasa, GIMP, czasami Paint :D
    Programowanie: C++, dla mnie najlepszy jest dev-c++ mimo, że jego wsparcie już zakończone
    Odtwarzacz muzyki: VLC media player, odtwarza wszystko
    Komunikator: desktopowy brak, korzystam najczęściej z facebooka
    Popierdółka: Stykz/pivot każy wie o co chodzi :D

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 24, 2012, 17:09:55 »
    Ciekawy temat;)

Przeglądarka: Chrome, bo dobra i stabilna, wcześniej Firefox ale kolejne łatki tylko go psuły...
    System: Win 7 oczywiście, wcześniej XP, komputer raczej stary a "siódemka" śmiga lepiej niż na XP-ku. Visty nigdy nie instalowałem, bo to kicha...
    Komunikator: GG, Gandu(smartfon), Steam(ostatnio nie używam, bo Deluge na nim nie chodzi;) )
    Grafika: Corel Pain Shop(bo najlepszy), Wings 3D(bo najszybciej w nim pracuję), 3dsMax8(sprawy z animacją), Crazy Bump, DXTBmp,
    Programowanie: raczej brak, wcześniej trochę ASP.NET, SQL
    Odtwarzacz muzyki/wideo: nie trzymam muzyki na dysku, wolę słuchać w aucie, lub na YT oglądać/słuchać teledysków. Na smatfonie QQplayer do filmów wszelakich formatów. Na kompie GOM player i real alternative+MP Classic.
    Popierdółka: Warband;) , Picasa, Google Drive,

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 24, 2012, 18:04:13 »
    Dzieki za zainteresowanie tematem. Pamiętajcie że nie musicie się ograniczać tylko do kategorii które ja podałem.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 24, 2012, 23:00:38 »
    Przeglądarka: Chrome - najszybsza.
    System : Windows 7 64 bit - czyta mi 4 GB Ram, najnowszy, szybki, wszystko co najlepsze :p
    Komunikator : GG, najczęściej E-mail ;)
    Grafika: Osobiście Paint, niczego innego nie używam, bo mi nie potrzebne:D
    Odtwarzacz: Allplayer - z przyzwyczajenia. Może są lepsze, ale kij z tym
    Popierdółki: Adobe reader, pomaga mi bardzo w odtwórstwie:D
    Pozdro
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2012, 21:51:29 wysłana przez Blitzwing »
    Sława!

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 24, 2012, 23:20:34 »
    Przeglądarka: Chrome jak najbardziej szybka, stylowa jakaś taka ,,nowoczesna" no i od google :)
    System: Windows xp home edition sp3 z czasów średniowiecza mam 4gb ramu czyta mi 3gb ( pewnie używa 2gb....)
    Komunikator: tylko gg i to rzadko
    Grafika:Picassa,Gimp,Paint
    Odtwarzacz: filmów-AVS Media player muzyki -Aimp3
    Popierdółki- Spin Tires Kamaz jakoś lubie babrać się w błocie kilku tonowymi ciężarówkami ( taki fetysz? ) :D
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 25, 2012, 00:18:33 »
    Cóż, u mnie mało tego, bo nie zajmuję się ani grafiką, ani programowaniem.
    Przeglądarka - początkowo była to Mozilla Firefox, jednak aktualnie używam tylko Google Chrome, bo jest szybsza od Mozilli, a także wydaje się być wygodniejsza w użytkowaniu.
    System - teraz mam jeszcze Windowsa XP Professional SP3, jednak gdy kupię nowy komputer, to jest na początku przyszłego roku, przesiądę się na Windowsa 7 64 bit, może dodatkowo jeszcze zainstaluję tego XP'ka coby w starsze tytuły pograć [ponoć niektóre gry nawet z trybem zgoności nie działają, ale jak to jest, nie wiem].
    Komunikator - GG, chociaż zastanawiam się nad przesiądką na AQQ, oraz Steam [o ile można to podać jako komunikator] ze względu na wymogi gier, poza tym jest jak dla mnie wygodniejszy i ładniejszy od xfire [chociaż jak się nie ma mocnego internetu lepiej nie tykać Steama].
    Odtwarzacz - Windows Media Player. Co prawda mam też Winampa, ale nie mogę się przesiąść na niego, a nie mam jakichś wielkich wymagań co do tego.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 25, 2012, 16:29:21 »
    Przeglądarka- Chrome. Przyzwyczaiłam się do niej
    System- Windows 7. O niebo lepszy od visty. Na linuksa jestem chyba za głupia
    Komunikator- WTW. Ma wszystko co powinien mieć komunikator, czyli możliwość rozmowy. Wcześniej miałam GG, ale wkurzały mnie te pseudobajery, reklamy, awatary, cuda wianki, dzikie węże i inne badziewie.
    Odtwarzacz- Winamp i ALLplayer
    Grafika- Gimp. Moim zdaniem w niczym nie ustępuje profesjonalnym, płatnym programom
    Dodatki- UFRaw, photivo, do obróbki zdjęć w formacie RAW
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2012, 09:12:51 »
    Przeglądarka: Chrome, chociaż zastanawiam się czy ta inwigilacja Google jest dla mnie korzystna i myślę nad powrotem do Opery.
    System: Windows 7 64-bit. Nic ponad to nie jest mi potrzebne, choć czasami irytują mnie ograniczenia, które mają mnie chronić (np. zabezpieczenie kopiowania plików, etc.).
    Komunikator: AQQ - jedyny program, którego używam w tym celu.
    Odtwarzacz: foobar2000 do muzyki, której na komputerze i tak za dużo nie słucham oraz BESTPlayer jako odtwarzacz filmów (czasami ewentualnie Media Player Classic).
    Grafika: Paint - kiedyś używałem Photoshopa ale teraz ani nie mam na to ochoty, ani czasu. Paint natomiast idealnie sprawdza się w ewentualnych projektach i opisywaniu błędów.
    Obróbka wideo: Ulead Video Studio - używałem Windows Movie Maker, ale od jakiegoś czasu mam z nim problemy i jeśli potrzeba używam UVS. Miałem również Adobe Premiere, ale program był tak dziurawy, że odpuściłem.
    Dodatki: Steam - kiedyś używałem często, obecnie niemal w nic nie grając (z wyjątkiem WoT) program uruchamiam okazjonalnie; Microsoft PowerPoint - do robienia prezentacji ^^ oraz Microsoft Word - do dokumentów tekstowych (pracę w końcu jakoś napisać trzeba); Total Commander, 7zip, jako przydatne programy, niezbędne w przypadku projektów z CDP. Coś tam jeszcze wala się po dysku, ale i tak 90% z programów nie używam prawie wcale. :|

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 16, 2015, 20:18:02 »
    Aktualizacja po latach

Przeglądarka: Firefox od lat
    System  operacyjny: Manjaro czyli coś co jest tym dla Archa, czym jest Ubuntu dla Debiana- w skrócie Linux
    Komunikator: głównie Messenger(polecam ten styl życia) i Steam, sporadycznie Pidgin do GG.
    Grafika 3D:  Blender 2.7x, najlepszy darmowy program i tyle na ten temat.
    Grafika 2D: GIMP- chociaż musiałbym potestować Kritę.
    Odtwarzacz muzyki: mpc z różnymi nakładkami,  głównie Sonata(graficzny) i ncmpcpp(konsola).
    Odtwarzacz wideo: domyślny, Parole czy jakoś tak.
    Programowanie: głównie Visual Studio Code(to nie jest Visual Studio, tylko prekonfigurowany Atom, wyszedł też na Linuxa), z żadnego IDE ostatnio nie korzystam.
    Popierdółka uprzyjemniająca życie? git- Kryste Panie, jakie to przydatne gdy parę osób zajmuje się skryptami w modzie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 16, 2015, 21:05:43 »
    Przeglądarka: Chrome bo mi się podoba i jest ładny
    System operacyjny: Windows 7 64 bit bo idzie pograć we wszystko i w miarę szybki mimo że mam juz ten sam system 4 lata bo nie chce mi się formatować.
    Grafika: Paint i Gimp bo najprostsze
    Odtwarzacz muzyki: Winamp - nostalgia nie pozwala mi zmienić
    Programowanie: NIE PROGRAMUJE XD
    Popierdółka uprzyjemniająca życie? Whatsapp bo nie trzeba pisać SMSów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 16, 2015, 21:43:29 »
    Przeglądarka: Chrome - ot, ściągnąłem sobie żeby wypróbować ileś tam lat temu i tak zostało
    System operacyjny: Win8, miałem darmowa aktualizację, odczekałem trochę, dostałem info od Garedyra że WB szybciej działa podobno to zaktualizowałem, chociaż nie widzę ani różnicy w WB, ani w innych grach
    Komunikator: Steam & Messenger, Steam bo często korzystam z komputera i fona (od czasu współprowadzenia THD :P)
    Grafika 3D: Wings3D, ściągnięty kiedy rozpoczynałem moją przygodę z modowaniem WB, próbowałem przestawić się na Blendera ale nie przekonałem się
    Grafika 2D: głównie Paint.NET ściągnięty jeszcze do modowania strategii Paradoxu, nadal jestem wierny temu programowi. Raz na jakiś czas Gimp
    Programowanie: Notepad++, historia jak z Paint.NETem
    Popierdółka ułatwiająca życie: TS3, więcej bzdur i trashtalku niż przez Steam Kokosz może mi przekazać w tym samym czasie, więc ogólnie na +
    Nad odtwarzaczami nie zastanawiałem się nigdy nawet jak się nazywają, zostawiłem domyślne xd

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 18, 2015, 21:07:50 »
    Przeglądarka: od tygodnia Chrome, bo Pale Moon nie działa fajnie w wersji mobilnej i już mnie crashowanie zaczęło denerwować(jedyny plus to gęsty), więc że względu na synchronizację trzeba było dostosować przeglądarkę desktopową(mimo że Pale Moon jest świetny i długo uzywałem)...
    Grafika: photoshop, corel, inkscape, krita, sketchbook, i inne - i tak żadnym nie potrafie się dobrze posługiwać
    Muza: foobar; film: Kmplayer;
    Popierdółka ułatwiającą zycie: to życie da się ułatwić?

(click to show/hide)

Wysłane przez tapatalk