Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Regulamin działu  (Przeczytany 6600 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Regulamin działu
    « dnia: Maja 18, 2012, 20:26:10 »
    Postuluje o stworzenie regulaminu działu Polskie mody aby tematy mogły zakładać tylko osoby które przedstawią dowody pracy w postaci screenów/filmików. Jeśli zmiany dotyczą głównie skryptów to także powinni znaleźć sposób aby udowodnić jakieś efekty. Można także zastosować plugin(nie pamiętam nazwy) pozwalający dodający wątki do wybranych działów dopiero po zatwierdzeniu go przez moderatora/admina.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Regulamin działu
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2012, 13:51:31 »
    Popieram.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2012, 14:00:25 »
    To jedno. Drugie, to że ta zasada powinna się tyczyć wszystkich działów z modami. TO nie jest poprawnie założony temat moda:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9361.0

TO jest wzorcowo założony temat moda:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8987.0

Jeżeli ktoś wrzuca link i pisze ,,fajny mod'' to tak jakby założył topic klanu i napisał ,,klan nazywa się xyz, zapraszam'', dał link do forum i koniec (co jest podobno sprzeczne z zasadami). Byłoby miło gdyby tak samo było w dziale z modami.

A po trzecie, powinien być dodatkowy moderator dla działu z modami (i tylko tam). Moje propozycje:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=302 (Do Modów do Warband)

http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=9047 (Do Modów do Warband)

http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=7767 (Do Polskich Modów)

http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=8102 (Do sekcji Modding)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2012, 17:39:57 »
    Wszystkich wyżej wymienionych panów popieram. Ale przydałby się jeden do działu "Mody do Mount&Blade".

Dodatkowo przydały się admin na stołek "Mody do multiplayera". Mój kandydat:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=7259

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 20, 2012, 21:08:21 »
    Co do tych ludzi, których wymienił Hofiko, to zrobiłeś duży błąd z Akosmo. Spoko koleś, dobry modder, ale osoba która po prostu nie ma czasu, nie może zostać moderatorem. Sam na pewno by nie chciał nim zostać. A co do reszty, to nie mam zastrzeżeń.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 20, 2012, 21:56:23 »
    Podobno moderatorzy to ci źli i nie dobrzy ludzie co dają wam ostrzeżenia i zamykają co ciekawsze działy a wy ich chcecie jeszcze mnożyć? Chyba jednak naprawdę was w tym momencie nie rozumiem...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2012, 22:00:13 »
    Tia... Rozciągaj pięciu bezmózgich typków z jednego klanu którzy nie lubią administracji, na forum liczące kilka tysięcy użytkowników i traktuj jak jedno i to samo. To pomoże.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 20, 2012, 22:06:07 »
    Jak sobie przypomnę krucjaty urządzane tu przeciwko moderatorom to jakoś więcej osób narzekała... Niestety tych broniących wtedy brakło. Uważam pomysł za totalnie nietrafiony. I to wcale nie dla tego, że musiałbym podzielić się "władzą" na forum. To użytkownicy robią na forum syf, to oni zakładają bzdurne tematy, nie patrzą gdzie piszą i ogólnie nie przestrzegają regulaminu. Wyznaczanie kolejnych moderatorów nic nie da, 24 na dobę i tak nie damy radę tu być, zawsze będzie moment w którymś ktoś nabałagani zanim ktoś posprząta. Sam byłbym za testami na IQ przed napisaniem posta ale wiem, że to można obejść... Ale np zacznijmy spamerom ucinać po palcu, jak braknie palców to ciachniemy rękę. Prędzej czy później każdy nauczy się szanować nasz czas. Bo to do tego się sprowadza, robisz bajzel na forum= nie szanujesz mojego czasu, ja ten bajzel muszę posprzątać.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 20, 2012, 22:12:51 »
    Skoro moderatorzy nie mają czasu, to w swoim pierwszym poście tutaj podałem cztery (Prusak twierdzi że trzy, ale trzy to nadal niemało jak na liczbę nowych moderatorów) osoby, które 90% swoich postów piszą w dziale modów, rozeznają się w sytuacji, potrafią pomóc w razie gdyby ktoś miał pytanie, itd. Po prostu od tej pory będą robić to samo co robili, tylko że jeszcze będą mogli kasować głupie tematy, banować piratów, i tak dalej, nie czekając aż przyjdzie moderator i posprząta. Poza tym idąc tym tropem, że i tak nie da się opanować głupich userów, można usunąć urząd moderatora, zostawić jednego admina technicznego, i pozwolić na kompletną anarchię - bo i tak nie uda się wyeliminować spamu do samego końca.

PS.

Niestety tych broniących wtedy brakło.

Nigdy nie sądziłem że administracja wymaga od userów by jej bronili. ;-)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 20, 2012, 23:05:56 »
    Wątpię abym dostąpił tego zasztytu. ;)

DoAdminów@ To jak będzie z tym regulaminem?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 21, 2012, 11:16:19 »
    Widzę że wymieniono mnie na potencjalnego moderatora, oczywiście nie mnie decydować o tym kogo i czy w ogóle powoływać na takie stanowisko ale jeśli taka decyzja została by podjęta to mógłbym spróbować. Co prawda nie mam wielkiego doświadczenia ale szybko się uczę ;) i praktycznie codziennie zaglądam na forum (tyle że to nie jest żadnym plusem).
    Chciałbym także wyrazić poparcie postulatu Rybopiotra bo naprawdę co niektóre rzekomo powstające mody są co najmniej nierealne (samoloty, statki może jeszcze łodzie podwodne :P) a nie ma żadnego choćby najmniejszego potwierdzenia że coś jest już zrobione. Tak więc jak najbardziej powstanie takiego mini regulaminu mogło by pomóc (co prawda nie zwalczy to wszystkich takich przypadków ale kto wie może będzie lepiej).

PS.
    Podobno moderatorzy to ci źli i nie dobrzy ludzie co dają wam ostrzeżenia i zamykają co ciekawsze działy a wy ich chcecie jeszcze mnożyć? Chyba jednak naprawdę was w tym momencie nie rozumiem...
    Sir Luca ja tam nigdy nie uważałem adminów i moderatorów za "zło wcielone" xD

Editvv Zaraz zabraniać. Można by potraktować regulamin jako wzór dla nowych tematów a to mogło by zniechęcić co niektórych "potencjalnych moderów" . Może zamiast zakładać wątki tam napisali by w dziale "Pomysły na mody"
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2012, 11:46:19 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 21, 2012, 11:34:45 »
    Tylko czemu mamy zabronić komuś założyć temat swojego moda? Nawet jak nie wiadomo jak fantastyczny on będzie i nie wiadomo jak nierealny? Jeśli prace upadną to temat i tak staje się nieaktywny i szybko spada na kolejne strony działu a nigdy nie wiadomo, może narodzi się z tego jakaś ambitna (albo nawet i mniej ambitna ale ukończona) produkcja? Moim zdaniem problem cały czas sprowadza sie do tego, że część użytkowników próbuje sie w takich tematach bawić w moderatorów i zupełnie niepotrzebnie pisze w nich jakiekolwiek posty. Nie obchodzi was dany projekt, nie wierzycie w niego? Dajcie mu umrzeć śmiercią naturalną a nie na siłę próbujecie jeszcze łopata przy grzebaniu dobić...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 21, 2012, 15:32:16 »
    Mam tutaj cały tłum świetnie zapowiadających się modów. I to tylko z pierwszej strony jednego działu.

W jaki sposób uzasadnisz istnienie chociaż jednego z nich? Poza tym, gdy taki wątek zostaje założony, taktyką nie może być

Dawanie mu umrzeć śmiercią naturalną a nie na siłę próbowanie jeszcze łopata przy grzebaniu dobić...

Tylko taki wątek trzeba skasować (nie, nie zamknąć). Nie mówię o dawaniu ostrzeżeń, bo to sprawa drugorzędna. Ale im więcej takich wątków zostaje założonych, tym bardziej ich liczba będzie wzrastać, i potem ktoś szukający modów będzie musiał przekopać 10 stron działu by zorientować się, że samych modów w nim prawie nie ma.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 21, 2012, 17:39:18 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=search2 I nie trzeba nigdzie kopać...

Faaaaaaaaaaaaaaaaaail

???
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2012, 09:36:49 wysłana przez sir Luca »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 22, 2012, 09:03:41 »
    Ja się tam nie znam, wiem tylko że każde postępowe forum wspiera inicjatywy użytkowników.

(click to show/hide)