Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dziwne ustawianie się jednostek.  (Przeczytany 749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deadris

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dziwne ustawianie się jednostek.
    « dnia: Maja 18, 2012, 19:35:21 »
    Jak się domyślam może być ono spowodowane używaniem battlesizera z limitem do 500 jednostek na polu walki. No trudno ja tak po prostu lubię a komputer jakoś daję radę. Jest to problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Chociaż czasami zdarza się, że jednostki dobrze się ustawią. Mianowicie przed bitwą wydając komendę hold position (utrzymać pozycję) jednostki ustawiają się nie na wprost wroga ale bardziej pod skos lub nawet w rzędzie który przypomina kolejkę. Ten problem dotyczy kawalerii w praktycznie każdej ilości lub też piechoty w dużych ilościach. Podczas oblężania zamków i miast dzieje się to samo a przez to jednostki tracą skutecznośc. W bitwię na polu prowadząc kawalerię już wynalazłem patent na odpowiednie ustawianie się manewrując po całej mapie z komendą follow. Bo zabójczy atak gęsiego wygląda i sprawdza się tragicznie. No ale w trakcie zdobywania zamku lub miasta już nie umiem sobie poradzić, mogę dołączyć screeny żeby to pokazać. Czy ktoś z was jest w stanie mi pomóc? Bardzo bym prosił. Z góry dziękuję.

Offline PrzebudzonyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • AIM GAME|CYBERSPORT PLAYER|CROPPUSER|GIRLSLOVER|AK
    Odp: Dziwne ustawianie się jednostek.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2012, 15:21:17 »
    Naciśnij "backspace". W prawym górnym rogu masz taką mapke i jednostki i tam sobie ustawiasz. ;]

We will be with you
    When you're leaving
    We will be with you
    When you go
    We will be with you
    And hold you till you're quiet
    It hurts to let you go