Witam. Oto kolejny temat z cyklu: newbie się pyta. Użyłem szukajki i przeglądałem wujka Googla, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na pewne palące mnie pytanie.
Gram postacią specjalizująca się w walce bronią jednoręczną. Używam żelaznego topora wojennego, jako że lubię jego zdolność niszczenia tarcz. Problem polega na tym, że najlepszy egzemplarz jaki udało mi się znaleźć (a gram dwiema postaciami łącznie prawie 800 dni czasu gry) to żelazny topór wojenny o masywnym wyglądzie - wartość jego obrażeń wynosi 40. I tu pojawia się pytanie - czy istnieje w ogóle lepsza wersja? Czy istnieje żelazny topór wojenny mistrzowskiego wykonania, czy może ten rodzaj broni ma limit ustawiony na 40? Poszukiwania zrosiłem potem i łzami, lecz ani razu nie natknąłem się na coś lepszego niż "masywnego wyglądu".
W zasadzie podobne pytanie kieruję względem morgenszterna - tu też nie mogę znaleźć niczego lepszego niż "masywnego wyglądu". Miecze, szable, łuki, kusze, piki - wszystko to już od dawna widuję tu i ówdzie z adnotację "mistrzowskiego wykonania". Tylko interesującego mnie kawałka żelastwa nie.
Czy powodem może być przestarzała wersja Warbanda? Gram na Nativie v. 1.134