Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwery- głosowania  (Przeczytany 1825 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloodwyn89

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Serwery- głosowania
    « dnia: Maja 13, 2012, 18:46:28 »
    Zawsze jak odpalam Deluge'a i wyświetlam listę serwerów, zauważam że ludzie wysiadują na serwerach inwazji (wiadomo, jak ma się grać w 3 osoby to najlepiej właśnie w takim trybie gry, walcząc z botami). Ale w niektóre dni, o niektórych godzinach, ludzi gromadzi się więcej i wiem, że ci ludzie chętnie, by zagrali na battle- tak jak dzisiaj, było nas 11 na serwerze z inwazją - po rzuceniu propozycji zmiany trybu na bitwe, "przemieściliśmy się" na serwa z takim trybem gry. Mimo wszystko to uciążliwe, dlatego proponuję, przynajmniej do wydania następnej wersji Deluge'a, wstawić na serwerach możliwość głosowania na zmianę trybu gry. Przydałyby się też głosowania na zmianę frakcji i mapy na serwerze Deluge_Tawerna, ponieważ na nieszczęście te opcje są niedostępne, a ich brak jest bardzo odczuwany. Byłbym wdzięczny za wprowadzenie tych zmian na serwerach. :]

Prosto z Górniczej Doliny. Bloodwyn żyje!

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Serwery- głosowania
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2012, 07:20:50 »
    Z tego co wiem tawerna ma 2 serwery, inwazja i bitwa, więc nie wiem jaki problem, a nawet jeśli, to po co serwer inv z trybem battle? Wg. mnie to nieracjonalne.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 15, 2012, 14:46:46 »
    Jedyne co to można włączyć wszystkie głosowania poza tymi na zmianę trybu....
    Tylko wtedy byłby problem ze spamem głosowań, przez który zostały one wyłączone.

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Bloodwyn89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 17, 2012, 19:41:40 »
    A graliście na np. Deluge_EU? (nawet nie jestem pewien czy nie ta sama Administracja co Tawerny ;D EDIT: aaa, przecież jest temat z Administracją podaną ;D), tam jest możliwość głosowania za zmianą trybu i gra się naprawdę przyjemnie :] Jak zbiera się więcej ludzi, rzuca się tylko kulturka głosowaniem na zmianę trybu na battle albo siege, a jak znowu to się znudzi, ablo mniej ludzi jest to invasion spowrotem :] TO jest racjonalne. ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2012, 19:47:10 wysłana przez Bloodwyn89 »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 17, 2012, 19:52:24 »
    Nigdy nie widziałem by gracze kulturalnie głosowali na tryby, zawsze przypominało to spam głosowań, każdy maruda potrafiący używać panelu mógł co chwilę głosować na zmianę rozgrywki, bo np jest martwy i nie chce mu się czekać, albo wpadł na pomysł by pograć na porcie itd itp...

Offline Bloodwyn89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 17, 2012, 19:58:25 »
    To chyba dawno nie grałeś, albo trafiałeś na jakichś za przeproszeniem "frajerów" :/ sam trafiłem kiedyś na takich dwóch gości na serwerze, którzy postanowili mnie zbanować, dlatego bo nie byłem ich "kolegą", a chcieli pograć sami na inwazji, ale to nie znaczy, że jestem za np. usunięciem głosowań na bany :P Wszystko zależy od tego z kim się gra. :]

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 17, 2012, 20:02:28 »
    Admini chyba rzadko teraz zaglądają, więc lepiej nie dawać graczom wolnej reki teraz.

Offline Bloodwyn89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 17, 2012, 20:04:44 »
    Dlaczego? To przecież gracze tworzą społeczność. Trochę wiary i zaufania. :)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 17, 2012, 20:06:23 »
    Bloodwyn89 zaufanie można było mieć jak warband wyszedł na rynek. Przerobiliśmy już akcje z wolą ludu i zawsze kończyło się źle. Więc zaufaj, to jest najgłupszy pomysł.
    Sława!

Offline Bloodwyn89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 17, 2012, 20:12:36 »
    Mimo wszystko dziękuję za możliwość głosowania za zmianą trybów na Deluge_EU (Ktokolwiek to ustawił) i prosiłbym o zostawienie na nim tej opcji (chociażby tak w ramach testu :P).