Pogrzebałem trochę w internecie ( Google to cudo <333) żeby znaleźć nowe rzeczy, jednostki itd żebyście polepszyli moda ( Niechcecie wiedzieć na co musiałem patrzeć :D )
Zaczynamy :
Heroes 1 (xD)
Erathiaa : Otóż twórcy wtedy nie bujali w obłokach i nie zauważyli aniołów dlatego najlepszą jednostką był Paladyn! ( Odpowiednik krzyżowca tylko silniejszy, 2x cios) Można go łatwo stworzyć ;)
Avlee : Druidzi?! Dlaczegóż by nie? Natura też powinna mieć swoich wiernych wyznawców ;).
Artefakty :
Ciekawy tylko Medal Uznania Morale + 1 ;)
Heroes 2 :
Jednostek brak później opiszę pomysł związany z 5 pierwszymi częściami Heroesów.
Magia :
Stalowa skóra?! ( :O Lepsza wersja kamiennej kiedykolwiek była?! )
Promień zimna ( To mi się podoba)
Artefakty :
Rogata tarcza ( miała + 2 ataku i +2 obrony)
Czarna perła ( Po 2 do wiedzy i mocy miało to cudo)
Heroes 3!
Jednostki : Nie dałoby się czasem jakoś wykorzystać trolli? :(
Heroes 4 ( Im więcej jednostek tym lepiej - część 4 była do bani ale jednostki fajne ;) )
Jednostki:
Erathia -
Hmm balisty , nie dałoby się zrobić tak że kupuje się balisty za np cenę 5000 ( max np 2) pojawiają się na respie przywódcy + 2 z obsługi jeden ładuje drugi celuje i strzela? Nie wiem czy to możliwe ( raczej nie ;/) Ale jakby się dało to byłoby zarąbiście ;)
Avlee - Białe tygrysy , dlaczego by nie stworzyć ich na wzór gorgon? Była to potężna jednosta w HoMM4 to dlaczego by jej nie wykorzystać?
Eoful - Jak powyżej tylko że Zmory ;)
Krewlod - Dodajmy im Berserkerów, wkońcu to barbarzyńcy ;)
Neturalne ( To co uwielbiam z HoMM4 ) - Lodowe demony, Piraci no i z dodatków : były takie ogromne bestie u barbarzyńców, nazwy nie pamiętam ale można wykorzystać ;).
HoMM5 : Neutralne - Rycerze śmierci więcej nie trzeba ;)
Avlee - Tancerze ostrzy, wojny , siejący postrach wojownicy elfów ;)
Nighon - Zabójcy, po prostu kusznicy ;)
Krwawe furie - odpowiednik harpii, szybkie i zabójcze lecz o małej wytrzymałości ( 1h )
Mroczni jeździcy ( Jazda na przerośniętych jaszczurach (( To może być trudne wyzwanie ;) )
Wiedźmy - Nazwa mówi sama za siebie ;)
Inferno -
Rogate demony - Może udałoby się je stworzyć tylko na dwóch nogach ;)
Hmmm Sukkubusy - miotały ogniem ale dlaczego nie? ( Proponuję zrobić broń - rzucajkę coś typu do rzucania ognistym pociskiem ;) )
Nekropolis :
Mam nadzieję że będą szkielety łucznicy oraz może da rade stworzyć Kostuchy? ;)
A to dziwne znalazłem 2 nowe frakcje , pewnie z dodatków ale dlaczego by nie stworzyć tak że :
Podzelić krasnoludy na leśne ( Te z Avlee ) I górskie ponieważ jest stworzona cała ich frakcja :O
Forteca:
Obrońcy - Coś w typie podstawowej jednostki Krasnoludów , wielkie okrągłe tarcze i topory ;)
Włócznicy, Harpunicy - Strzelcy, nazwa mówi sama za siebie lecz oni włóczniami rzucają ;)
Niedźwiedzi jeździcy, wojownicy oraz rycerze - Konica jeżdżąca na niedźwiedziach ;)
Awanturnicy, berserkowie oraz pogromcy - nie używają broni lecz są obkuci w ciężkie rękawice często z umocowanymi ostrzami ;)
Strażnicy run - Hmmm + proponuje nowe kolejne bronie ;) , Runy których się kilka razy używa i wypuszczają zależnie od tego jaka jest runa promień np ognia, jeśli uda się wam stworzyć runy to i jednostkę ;)
Władcy piorunów płomieni i burz - po prostu krasnoludcy magowie ;).
Hmmm Dodać do Krewlodu nowe jednostki czemu nie? ;p
Rębacze, orkowie tylko że wojownicy, Szamanki magowie barbarzyńców ;) oraz Siepacze Elita piechoty orków ( Orków nie goblinów ! )
heroes 6 :
Eoful : Maniacy - dawni ludzie, wyglądają jak ludzie tylko bez skóry, w niektórych miejsach płoną, walczą maczugami ;)
Dręczyciele - To są prawdziwe demony, wygląd człowieka lecz długie pazury, cały czerwony i umięśniony, ma wszędzie na plecach wystające kościane kolce.
Krewlod :
Jaguarscy wojownicy : Orkowie którzy zostali berserkerami , zero zbroji jedynie skóra jaguara oraz pancerne rękawice z wystającymi ostrzami ;)
Moje pomysły :
Najpierw wilki: W H1, H2, H4 oraz H5 walczą dlaczegóżby nie wykorzystać nie tylko do jeżdżenia na nich ale również do walki?
Stworzyć twierdzę łowców : Elficcy łowcy oraz ludzccy się tam zbierają : czasami wysyłają oddziały aby eliminowały zagrożenia ;)
Najemnicy z Enroth : Przybyli by się zaciągnąć ( Krewlod, Eoful, Tatalia oraz Deyja no i Nighon nie mogą ich zrekrutować : Nigdy się oni na to nie zgodzą prędzej ich zaatakują ;) )
Rozwinąć oblężenia oraz proponuję do nich nowe mapki:
Hmmm oblężenia ja proponuję żeby np miast były dłuższe :
Po zdobyciu murów w mieście Erathii można zdecydować czy np iść walczyć o kapitol, czy w centrum miasta na rynku, siedzibie krzyżowców, klasztorze czy szturmować zamek.
Więcej jednostek podczas walk w uliczkach - w prawdziwych walkach nie było tam mało ludzi, walczyli wszędzie więc proponuje tam owiele więcej respów i więcej jednostek na stronę i zrobić te respy tak żeby walczyli wszędzie.
Wioski: W niektórych wioskach może chłopi będą się budować po podbiciu ich? ( Byłoby ciekawie)
Najważniejsze co chciałem zaproponować : Gospodarka i Bycie Lordem:
Bardzo rozwinięta gospodarka, kontrola ludności ( Np. jak w twojej wiosce Nieumarli wyrżną wszystkich trzeba sprowadzić nowych osadników, odbudowa troche potrwa przez to nie bedziemy mieli przez jakiś czas podatków, rozwiązywanie spraw ludzi, sporów. Więcej misji możliwość budowania w miastach wielu fabryk, założenie faktorii handlowej lub morskiej itd itd itd.
Oczywiście formacje ( pewnie ktoś już wspomniał) I żeby nie tylko lordowie używali formacji ale zrobić tak że gdy np jest grupa 50 bandytów i 1 przywódca używają formacji, gdy bandyta padnie to huzia na wikinga ;D. To samo z lordami ;). Poruszanie się w formacjach też bym proponował ;).
To wszystko. Twórcy pamiętajcie ja tylko proponuję ! Tak dużo dałem pomysłów ponieważ jestem wielkim fanem HoMM, lecz co przyjmiecie zależy od was ;).