Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220583 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #795 dnia: Sierpnia 26, 2012, 12:00:16 »
    Ja tak z ciekawości spytam jak będą wyglądały co nie które artefakty na rasach zwierzęcych, przykładowo gram reptylionem i zakładam czaszkowy hełm, ciekawie bym w nim wyglądał, pysk by mi się nie zmieścił.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #796 dnia: Sierpnia 26, 2012, 18:42:02 »
    A będzie można jeździć  na wilkach? ;]

Offline maknow1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #797 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:12:51 »

Albo na Knurach?  :D
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #798 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:47:52 »
    Tak będzie można.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #799 dnia: Sierpnia 26, 2012, 20:59:19 »

Na screenach widać wilki. Skoro ma siodło to domyśl się.

Offline dynamit12

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #800 dnia: Sierpnia 26, 2012, 23:14:43 »
    poza nekromancjom (przyzwanie nieumarłych w trakcie bitwy)
    jakie dziedziny magi się pojawią
    chodzi o coś takiego jak magia ziemi, ognia, itp.
    oraz czy będą inne przywołania.
    a i czy artefakty będą dodawały jakieś skile
    JEŚLI CIĘ URAZIŁEM TO SERDECZNIE CIĘ PRZEPRASZAM

TROLLLL :D

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #801 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:11:59 »
    Artefakty będą dodawały skille z tego co wiem.
    Miałbym prośbę do teamu, by zrobili coś takiego, by w jeden dzień przechodzić mniejszą część mapy, bo w native w 4 dni można dojść od Praven do Tulgi:D (w przybliżeniu podaję)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #802 dnia: Sierpnia 27, 2012, 21:12:13 »
    Miałbym prośbę do teamu, by zrobili coś takiego, by w jeden dzień przechodzić mniejszą część mapy, bo w native w 4 dni można dojść od Praven do Tulgi:D (w przybliżeniu podaję)

To zależy jak duża będzie mapa (patrząc na obszar na jakim będzie się rozgrywała akcja moda to dość duży;)) i z jaką prędkością będziesz się poruszał. Czyli jak będziesz się wlókł to może zejdzie Ci jakiś tydzień (oczywiście w grze, nie ten prawdziwy :P)

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #803 dnia: Sierpnia 27, 2012, 21:34:02 »
    Na screenach widać wilki. Skoro ma siodło to domyśl się.

Sorki, nie przyglądałem się.

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #804 dnia: Sierpnia 28, 2012, 04:17:47 »
    Pogrzebałem trochę w internecie ( Google to cudo <333) żeby znaleźć nowe rzeczy, jednostki itd żebyście polepszyli moda ( Niechcecie wiedzieć na co musiałem patrzeć :D )
    Zaczynamy :

Heroes 1 (xD)

Erathiaa : Otóż twórcy wtedy nie bujali w obłokach i nie zauważyli aniołów dlatego najlepszą jednostką był Paladyn! ( Odpowiednik krzyżowca tylko silniejszy, 2x cios) Można go łatwo stworzyć ;)

Avlee : Druidzi?! Dlaczegóż by nie? Natura też powinna mieć swoich wiernych wyznawców ;).

Artefakty :

Ciekawy tylko Medal Uznania Morale + 1 ;)

Heroes 2 :

Jednostek brak później opiszę pomysł związany z 5 pierwszymi częściami Heroesów.

Magia :
    Stalowa skóra?! ( :O Lepsza wersja kamiennej kiedykolwiek była?! )
    Promień zimna ( To mi się podoba)

Artefakty :
    Rogata tarcza ( miała + 2 ataku i +2 obrony)
    Czarna perła ( Po 2 do wiedzy i mocy miało to cudo)

Heroes 3!

Jednostki : Nie dałoby się czasem jakoś wykorzystać trolli? :(

Heroes 4 ( Im więcej jednostek tym lepiej - część 4 była do bani ale jednostki fajne ;) )

Jednostki:

Erathia -
    Hmm balisty , nie dałoby się zrobić tak że kupuje się balisty za np cenę 5000 ( max np 2) pojawiają się na respie przywódcy + 2 z obsługi jeden ładuje drugi celuje i strzela? Nie wiem czy to możliwe ( raczej nie ;/) Ale jakby się dało to byłoby zarąbiście ;)

Avlee - Białe tygrysy , dlaczego by nie stworzyć ich na wzór gorgon? Była to potężna jednosta w HoMM4 to dlaczego by jej nie wykorzystać?

Eoful - Jak powyżej tylko że Zmory ;)

Krewlod - Dodajmy im Berserkerów, wkońcu to barbarzyńcy ;)

Neturalne ( To co uwielbiam z HoMM4 ) - Lodowe demony, Piraci no i z dodatków : były takie ogromne bestie u barbarzyńców, nazwy nie pamiętam ale można wykorzystać ;).

HoMM5 : Neutralne - Rycerze śmierci więcej nie trzeba ;)

Avlee - Tancerze ostrzy, wojny , siejący postrach wojownicy elfów ;)

Nighon - Zabójcy, po prostu kusznicy ;)
    Krwawe furie - odpowiednik harpii, szybkie i zabójcze lecz o małej wytrzymałości ( 1h )
    Mroczni jeździcy ( Jazda na przerośniętych jaszczurach (( To może być trudne wyzwanie ;) )
    Wiedźmy - Nazwa mówi sama za siebie ;)

Inferno -
    Rogate demony - Może udałoby się je stworzyć tylko na dwóch nogach ;)
    Hmmm Sukkubusy - miotały ogniem ale dlaczego nie? ( Proponuję zrobić broń - rzucajkę coś typu do rzucania ognistym pociskiem ;) )

Nekropolis :
    Mam nadzieję że będą szkielety łucznicy oraz może da rade stworzyć Kostuchy? ;)

A to dziwne znalazłem 2 nowe frakcje , pewnie z dodatków ale dlaczego by nie stworzyć tak że :

Podzelić krasnoludy na leśne ( Te z Avlee ) I górskie ponieważ jest stworzona cała ich frakcja :O
     Forteca:
    Obrońcy - Coś w typie podstawowej jednostki Krasnoludów , wielkie okrągłe tarcze i topory ;)
    Włócznicy, Harpunicy - Strzelcy, nazwa mówi sama za siebie lecz oni włóczniami rzucają ;)
    Niedźwiedzi jeździcy, wojownicy oraz rycerze - Konica jeżdżąca na niedźwiedziach ;)
    Awanturnicy, berserkowie oraz pogromcy - nie używają broni lecz są obkuci w ciężkie rękawice często z umocowanymi ostrzami ;)
    Strażnicy run - Hmmm + proponuje nowe kolejne bronie ;) , Runy których się kilka razy używa i wypuszczają zależnie od tego jaka jest runa promień np ognia, jeśli uda się wam stworzyć runy to i jednostkę ;)
    Władcy piorunów płomieni i burz - po prostu krasnoludcy magowie ;).

Hmmm Dodać do Krewlodu nowe jednostki czemu nie? ;p
    Rębacze, orkowie tylko że wojownicy, Szamanki magowie barbarzyńców ;) oraz Siepacze Elita piechoty orków ( Orków nie goblinów ! )

heroes 6 :

Eoful : Maniacy - dawni ludzie, wyglądają jak ludzie tylko bez skóry, w niektórych miejsach płoną, walczą maczugami ;)
    Dręczyciele - To są prawdziwe demony, wygląd człowieka lecz długie pazury, cały czerwony i umięśniony, ma wszędzie na plecach wystające kościane kolce.
    Krewlod :
    Jaguarscy wojownicy : Orkowie którzy zostali berserkerami , zero zbroji jedynie skóra jaguara oraz pancerne rękawice z wystającymi ostrzami ;)

Moje pomysły :
    Najpierw wilki: W H1, H2, H4 oraz H5 walczą dlaczegóżby nie wykorzystać nie tylko do jeżdżenia na nich ale również do walki?

Stworzyć twierdzę łowców : Elficcy łowcy oraz ludzccy się tam zbierają : czasami wysyłają oddziały aby eliminowały zagrożenia ;)
    Najemnicy z Enroth : Przybyli by się zaciągnąć ( Krewlod, Eoful, Tatalia oraz Deyja no i Nighon nie mogą ich zrekrutować : Nigdy się oni na to nie zgodzą prędzej ich zaatakują ;) )

Rozwinąć oblężenia oraz proponuję do nich nowe mapki:
    Hmmm oblężenia ja proponuję żeby np miast były dłuższe :
    Po zdobyciu murów w mieście Erathii można zdecydować czy np iść walczyć o kapitol, czy w centrum miasta na rynku, siedzibie krzyżowców, klasztorze czy szturmować zamek.
    Więcej jednostek podczas walk w uliczkach - w prawdziwych walkach nie było tam mało ludzi, walczyli wszędzie więc proponuje tam owiele więcej respów i więcej jednostek na stronę i zrobić te respy tak żeby walczyli wszędzie.
    Wioski:  W niektórych wioskach może chłopi będą się budować po podbiciu ich? ( Byłoby ciekawie)

Najważniejsze co chciałem zaproponować : Gospodarka i Bycie Lordem:
    Bardzo rozwinięta gospodarka, kontrola ludności ( Np. jak w twojej wiosce Nieumarli wyrżną wszystkich trzeba sprowadzić nowych osadników, odbudowa troche potrwa przez to nie bedziemy mieli przez jakiś czas podatków, rozwiązywanie spraw ludzi, sporów. Więcej misji możliwość budowania w miastach wielu fabryk, założenie faktorii handlowej lub morskiej itd itd itd.
    Oczywiście formacje ( pewnie ktoś już wspomniał) I żeby nie tylko lordowie używali formacji ale zrobić tak że gdy np jest grupa 50 bandytów i 1 przywódca używają formacji, gdy bandyta padnie to huzia na wikinga ;D. To samo z lordami ;). Poruszanie się w formacjach też bym proponował ;).

To wszystko. Twórcy pamiętajcie ja tylko proponuję ! Tak dużo dałem pomysłów ponieważ jestem wielkim fanem HoMM, lecz co przyjmiecie zależy od was ;).

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #805 dnia: Sierpnia 28, 2012, 08:27:06 »
    @up
    ... To jest mod związany z Heroes 3.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #806 dnia: Sierpnia 28, 2012, 09:47:35 »
    Exetes niepotrzebnie się tak produkowałeś, ponieważ to jest mod stricte o H3, więc z logicznego punktu widzenia, jednostki z późniejszych części nie maja prawa się pojawić, bo jest to zupełnie inny świat.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #807 dnia: Sierpnia 28, 2012, 09:50:33 »
    Poza tym dlaczego paladyn miałby być najlepszą jednostką, skoro istnieją już aniołki i arcyaniołki?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #808 dnia: Sierpnia 28, 2012, 10:55:28 »
    On nie piszę że ma być najlepszą tylko że był. Wydaję mi się żę napisał jednostki przez slilnik Warbanda. Niebędzie 1/3 jednostek a luki trzeba wypełnić.

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #809 dnia: Sierpnia 28, 2012, 12:49:48 »
    Większość z was tak pisze że to jest mod z H3 ( Bo jest) Lecz dlaczego by go nie ulepszyć? Ma się ograniczać do jednostek tylko z H3? Jak chcecie grać tak jak piszecie to idźcie pograć sobie w HoMM3 i będziecie mieli jednostki Tylko z H3. Nie myślicie że warto ulepszać moda jak się da?