Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220424 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #780 dnia: Sierpnia 22, 2012, 10:21:44 »
    a jak będzie wyglądało ulepszanie miast czy budynki będą się pojawiały i czy zmieniony zostanie system ulepszeni żołnierzy np w mieście jakieś miejsce w którym ulepszamy anioła na archanioła
    edit aha
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2012, 14:18:33 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #781 dnia: Sierpnia 22, 2012, 11:48:24 »
    Będą frytki z bigosem ale na pierwszej stronie... znowu...

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #782 dnia: Sierpnia 23, 2012, 10:27:36 »
    No dobra no to parę info:
    - Raczej nie będzie można sobie biegać z dwoma mieczykami/toporkami/czy czymś tam, tylko niektóre jednostki będą to miały, ale i tak tylko wizualnie. Może kiedyś wprowadzimy do moda system walki dwiema broniami. Jest to mało prawdopodobne, ale jeśli już, to na pewno po becie.

- Ścieżka rozwoju miast będzie znacznie bardziej rozbudowana oraz będzie związana z rekrutacją poszczególnych jednostek (każda nacja ma jedną podstawową ścieżkę awansu jednostek, które można rekrutować po wsiach jak w Nativie oraz kilka dodatkowych dostępnych dopiero po wybudowaniu w mieście odpowiedniego budynku).

- Co do formacji to zdajemy sobie sprawę z powagi sytuacji. :P I dołożymy wszelkich starań, ażeby pojawiły się one w modzie. Jednym słowem: tak, będą.

PS. Podmiana surowców na "hirołsowe" to fajny pomysł, bierzemy!
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #783 dnia: Sierpnia 23, 2012, 12:06:03 »
    Może po becie w prowadzicie Sfinksa jako budynek który daje za dobrą odpowiedź nagrodę - złoto albo doświadczenie, za złą karę - walka z kopią naszej armii z kopią bohatera na czele ;)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Sierpnia 23, 2012, 12:20:02 »
    Hmm a to było jednorazowe? Jeśli nie to spamowałbym odpowiedzami a jak będzie źle to będę walczył z jedną osobą- sobą.
    I ponawiam pytania
    A i mam pytanie co z oblężeniem ustaliliście? Możecie dać filmik z magią? Ciekawy jestem jak to wygląda. (Widzałem wskrzeszanie. Mam na myśli czary wspomagające, armagedon?:P

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #785 dnia: Sierpnia 23, 2012, 12:35:42 »
    Kaktus załóżmy  - by sfinks w ogóle zareagował na nas to trzeba mieć 100 lub więcej chłopa ze sobą.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #786 dnia: Sierpnia 23, 2012, 12:57:09 »
    Może po becie w prowadzicie Sfinksa jako budynek który daje za dobrą odpowiedź nagrodę - złoto albo doświadczenie, za złą karę - walka z kopią naszej armii z kopią bohatera na czele ;)
    Jeżeli po becie nie będziemy mieli co robić, może damy taką atrakcję, ale nie myślę żeby była to jakaś istotna innowacja :)

A i mam pytanie co z oblężeniem ustaliliście? Możecie dać filmik z magią? Ciekawy jestem jak to wygląda. (Widzałem wskrzeszanie. Mam na myśli czary wspomagające, armagedon?:P
    Z oblężeniem na razie jest jak miało być, czyli katapulta, zniszczalne mury i kawaleria na oblężeniach :]
    Póki co nie nakręcimy filmiku z magią, jesteśmy zajęci... tym czym jesteśmy zajęci, ale obiecujemy że przedstawimy wam niedługo również i działanie magii.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #787 dnia: Sierpnia 23, 2012, 20:20:30 »
    Byłbym wdzięczny gdyby któryś z twórców powiedział mi ile to będzie zajmować (w mb lub nie daj Boże w gb);D

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #788 dnia: Sierpnia 23, 2012, 21:43:48 »
    W dzisiejszych czasach mody do wb są pestką w porównaniu do możliwości przechowania danych dysków.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #789 dnia: Sierpnia 23, 2012, 21:51:24 »
    Najwięcej chyba zajmuje Floris Mod Full version, bo jakieś 2 do 2,5 GB (nie pamiętam dokładnie, bo nie gram już we florisa)
    Ogólnie mody wprowadzające nową mapę, nowe przedmioty, nowe questy zajmują od 100 do 500 MB w zależności od zakresu zmian, ilości itemów, animacji itd. itp.

PS: Właśnie sprawdziłem, ile miejsca zajmują mi pobrane mody do Warbanda (a jest ich ok. 20-25) i jest to w sumie 6,8 GB :0

Przy okazji jestem przeciwny wprowadzaniu sfinksa, gdyż w oryginalnym Heroes III nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, natomiast po raz pierwszy Sfinksa spotkałem w Heroes V.
    Zamiast tego proponuję Syreny, które zabiją od 10% do 30% naszego oddziału w zamian za doświadczenie odpowiadające ilości martwych jednostek (znane z oryginalnego Heroes of Might and Magic III). Albo Ołtarz Ofiarny :)

Tylko pytanie, co łatwiej zrobić? :P
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Sierpnia 23, 2012, 22:01:44 »
    Mi wydaje się że ołtarz coś takiego jak handlarz niewolnikami tylko troche zmienione. Sfinks Niewiem co to.
    Nie tylko nie syreny,wiry nienawidze ich a poza tym stateczków ma nie być.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #791 dnia: Sierpnia 23, 2012, 22:12:28 »
    Niech lepiej zrobią jak uważają, zbytnia fantazja może tego moda popsuć ale na chwile obecną ten Mod zapowiada się świetnie :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #792 dnia: Sierpnia 23, 2012, 23:22:13 »
    Mi chodzi o zgodność z oryginałem -.-

Oczywiście wszystko zależy od twórców, ja tylko podsuwam pomysły :P

A jak z logistyką? Będzie działała tak, jak w M&B (znajdowanie ścieżek +3% do prędkości) czy zmodyfikujecie tą umiejętność? I czy wprowadzicie stajnie? O, jak ja lubię stajnie :D
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #793 dnia: Sierpnia 24, 2012, 00:53:42 »
    Mam pytanko :
    Czy będą patrole, czy będzie się je dało tworzyć ( Bycie lordem) no i czy będzie się dało im wyznaczyć jakąś misję?
    Jak zrozumiałem również będzie 5 głównych frakcji ( Erathia, Avlee, Krewlod, Tatalia i Dejya) I Poboczne ( Bracada , Nighon , Wrótka żywiołków (Nazwa umknęła) Oraz demony (To samo). Czy frakcje poboczne będą się wtrącać do wojen oraz polityki?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #794 dnia: Sierpnia 24, 2012, 23:51:23 »
    Byłbym wdzięczny gdyby któryś z twórców powiedział mi ile to będzie zajmować (w mb lub nie daj Boże w gb);D
    Na dzień dzisiejszy naprawdę ciężko to ocenić. Przewiduję, że trochę będzie to wszystko ważyć i śmiem być pewien, że będzie to ponad 500 mega. Nie wiadomo tylko właśnie jak bardzo ponad, ale postaramy się to wszystko upchnąć zajmując stosunkowo mało Waszego cennego miejsca na dysku.

Przy okazji jestem przeciwny wprowadzaniu sfinksa, gdyż w oryginalnym Heroes III nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, natomiast po raz pierwszy Sfinksa spotkałem w Heroes V.
    Zamiast tego proponuję Syreny, które zabiją od 10% do 30% naszego oddziału w zamian za doświadczenie odpowiadające ilości martwych jednostek (znane z oryginalnego Heroes of Might and Magic III). Albo Ołtarz Ofiarny :)

Tylko pytanie, co łatwiej zrobić? :P

Niestety nie będziemy robić większości obiektów na mapie z h3, poza siedliskami pojawi się tylko kilka i będzie ich przybywało wraz z kolejnymi wersjami moda, ale mimo wszystko na syreny (szczególnie, że nie ma statków) bym się nie nastawiał.

Niech lepiej zrobią jak uważają, zbytnia fantazja może tego moda popsuć
    Dokładnie ;]

Mi chodzi o zgodność z oryginałem -.-

Oczywiście wszystko zależy od twórców, ja tylko podsuwam pomysły :P

A jak z logistyką? Będzie działała tak, jak w M&B (znajdowanie ścieżek +3% do prędkości) czy zmodyfikujecie tą umiejętność? I czy wprowadzicie stajnie? O, jak ja lubię stajnie :D
    Ciężko o zgodność z oryginałem, kiedy z m&b się robi heroesa 3, tak więc prosimy o wyrozumiałość co do niektórych naszych rozwiązań.
    Stajnie? Oczywiście, będą, ale niestety takie jak w warbandzie, czyli będzie można sobie kupić konika (albo coś innego ;)
    Co do logistyki i innych umiejętności z heroes 3... raczej nie zamierzamy drastycznie zmieniać tych umiejętności z m&b, oczywiście dodamy kilka od magii, ale logistyki (znajdowania ścieżek) zmieniać nie będziemy.

Mam pytanko :
    Czy będą patrole, czy będzie się je dało tworzyć ( Bycie lordem) no i czy będzie się dało im wyznaczyć jakąś misję?
    Jak zrozumiałem również będzie 5 głównych frakcji ( Erathia, Avlee, Krewlod, Tatalia i Dejya) I Poboczne ( Bracada , Nighon , Wrótka żywiołków (Nazwa umknęła) Oraz demony (To samo). Czy frakcje poboczne będą się wtrącać do wojen oraz polityki?
    Muszę Cię zasmucić, ale w becie będzie tylko 5 frakcji (w zasadzie 7, ale dwie są fabularne więc się nie liczy), na pierwszej stronie tematu (ale nie w pierwszym poście) zamieściłem mapkę z wykrojonym obszarem który obejmie akcja naszego moda. Aczkolwiek w późniejszych wersjach obszar ten może się zmienić, jeżeli wiecie co mam na myśli ;]

A te patrole to ciekawy pomysł :] Odezwiemy się.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^