Byłbym wdzięczny gdyby któryś z twórców powiedział mi ile to będzie zajmować (w mb lub nie daj Boże w gb);D
Na dzień dzisiejszy naprawdę ciężko to ocenić. Przewiduję, że trochę będzie to wszystko ważyć i śmiem być pewien, że będzie to ponad 500 mega. Nie wiadomo tylko właśnie jak bardzo ponad, ale postaramy się to wszystko upchnąć zajmując stosunkowo mało Waszego cennego miejsca na dysku.
Przy okazji jestem przeciwny wprowadzaniu sfinksa, gdyż w oryginalnym Heroes III nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, natomiast po raz pierwszy Sfinksa spotkałem w Heroes V.
Zamiast tego proponuję Syreny, które zabiją od 10% do 30% naszego oddziału w zamian za doświadczenie odpowiadające ilości martwych jednostek (znane z oryginalnego Heroes of Might and Magic III). Albo Ołtarz Ofiarny :)
Tylko pytanie, co łatwiej zrobić? :P
Niestety nie będziemy robić większości obiektów na mapie z h3, poza siedliskami pojawi się tylko kilka i będzie ich przybywało wraz z kolejnymi wersjami moda, ale mimo wszystko na syreny (szczególnie, że nie ma statków) bym się nie nastawiał.
Niech lepiej zrobią jak uważają, zbytnia fantazja może tego moda popsuć
Dokładnie ;]
Mi chodzi o zgodność z oryginałem -.-
Oczywiście wszystko zależy od twórców, ja tylko podsuwam pomysły :P
A jak z logistyką? Będzie działała tak, jak w M&B (znajdowanie ścieżek +3% do prędkości) czy zmodyfikujecie tą umiejętność? I czy wprowadzicie stajnie? O, jak ja lubię stajnie :D
Ciężko o zgodność z oryginałem, kiedy z m&b się robi heroesa 3, tak więc prosimy o wyrozumiałość co do niektórych naszych rozwiązań.
Stajnie? Oczywiście, będą, ale niestety takie jak w warbandzie, czyli będzie można sobie kupić konika (albo coś innego ;)
Co do logistyki i innych umiejętności z heroes 3... raczej nie zamierzamy drastycznie zmieniać tych umiejętności z m&b, oczywiście dodamy kilka od magii, ale logistyki (znajdowania ścieżek) zmieniać nie będziemy.
Mam pytanko :
Czy będą patrole, czy będzie się je dało tworzyć ( Bycie lordem) no i czy będzie się dało im wyznaczyć jakąś misję?
Jak zrozumiałem również będzie 5 głównych frakcji ( Erathia, Avlee, Krewlod, Tatalia i Dejya) I Poboczne ( Bracada , Nighon , Wrótka żywiołków (Nazwa umknęła) Oraz demony (To samo). Czy frakcje poboczne będą się wtrącać do wojen oraz polityki?
Muszę Cię zasmucić, ale w becie będzie tylko 5 frakcji (w zasadzie 7, ale dwie są fabularne więc się nie liczy), na pierwszej stronie tematu (ale nie w pierwszym poście) zamieściłem mapkę z wykrojonym obszarem który obejmie akcja naszego moda. Aczkolwiek w późniejszych wersjach obszar ten może się zmienić, jeżeli wiecie co mam na myśli ;]
A te patrole to ciekawy pomysł :] Odezwiemy się.