Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220352 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #765 dnia: Sierpnia 21, 2012, 10:42:04 »
    Byle strzał nie było widać, to jestem gotów to przeboleć (nie to, co w Kengeki Gaiden, gdzie w katanie-tarczy zawsze tkwiły strzały, albo jeszcze lepiej - toporki i oszczepy :P)

Co do TEATRC - w sklepie nigdy nie mogłem znaleźć pistoletu-tarczy. Mimo wysokiego lootingu (9), przez 34 dni grania i walczenia z piratami, korsarzami, konnymi bandytami z bronią palną itp. nie udało mi się wydropić tego itemku. W sumie to tylko na turniejach w Imperium mogłem się nim posłużyć :P

Mówię oczywiście cały czas o wersji na WB.

A właśnie, coś mi przyszło do głowy: będą dodane polowania na zwierzęta takie jak np. w 1886 Western/Roots of Ygdrassil?
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #766 dnia: Sierpnia 21, 2012, 10:54:06 »
    w sw modzie jakoś to wyglądało (trochę się powtarzam) może to (jeśli będzie) zostanie dobrze zrobione mnie brakuje walki dwiema broniami  w WB   

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #767 dnia: Sierpnia 21, 2012, 10:59:23 »
    A mnie brakuje klubu szaloych dziewic ale nie piszę o tym i nic nie wnoszę do tematu tylko spam.
    w sw modzie jakoś to wyglądało (trochę się powtarzam) To się nie powtarzaj my czytać potrafimy 
    może to (jeśli będzie) zostanie dobrze zrobione mnie brakuje walki dwiema broniami  w WB   
    Tak jak na początku i tak ciężko używać duże litery? kropka?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #768 dnia: Sierpnia 21, 2012, 11:11:38 »
    W Star Wars modzie właśnie umiejętność uderzania tarczą była niedopracowana. Co z tego, że mam wysoki level, skoro nowicjusz z tarczą uderzającą walnie mnie nią trzy razy pod rząd i leżę? Nie da się zablokować takiego ciosu, nawet jeśli mam własną tarczę.

Należałoby:

1) Zmniejszyć obrażenia
    2) Zwiększyć czas, po którym uderzenie tarczą będzie znowu dostępne
    3) Dodać więcej animacji, na razie jest tylko ta jedna i szybko się nudzi
    4) Umożliwić blokowanie takiego ciosu, choćby własną tarczą

Aha, SW mod jest na podstawkę, a ten mod będzie na WB -.-

Historycznie rzecz biorąc: dlaczego regularny piechur posiada miecz/włócznię i tarczę, a nie np. dwa sztylety?
    Dwoma brońmi praktycznie nie da się perfekcyjnie blokować ciosów (chyba, że są odpowiednio przystosowane lub wyważone - patrz chiński miecz z łańcuchem, sztylety kunai itp.)

Poza tym mieczem (jak już wspomniałem) nie odbijesz strzał ani bełtów.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #769 dnia: Sierpnia 21, 2012, 13:05:45 »
     Ale to jest fantasy, a w fantasy nawet dwoma wykałaczkami możesz zblokować 50 kilowy topór 2h którego tak że nie jest się w stanie unieść, a takowym toporem równie zwinnie możesz blokować ciosy zaiste szybkiej szpady ;P

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #770 dnia: Sierpnia 21, 2012, 15:34:48 »
    Niby możesz, ale jak na to popatrzysz tak z boku to głupio to wygląda. A my byśmy nie chcieli wcale, żeby ten mod wyglądał głupio :)
    Poza tym ja i tak wolę regularne tarcze :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #771 dnia: Sierpnia 21, 2012, 15:49:14 »
    Nawet fantasy ograniczone jest pewnymi zasadami, których nie powinno się łamać, a mimo to czasami są łamane przez twórców {którzy biorą niezłe zioło najpewniej, że im takie pomysły przychodzą} (na ciebie patrzę Extra Invasion - najgorszy, bezmyślny modzie łączący ze sobą różne epoki, bronie palne, kosmitów i inne takie pierdoły) :P

A że topór dwuręczny blokuje ciosy szpady, to wina efektów specjalnych i twórców gier w stylu PoP (prince of persia), gdzie małym sztyletem czasu blokowałem ciosy Bliźniaków (jeden z 2handem swordem, a drugi z Obosiecznym Toporem -.-)

Nie, lepiej robić (w przypadku 100% fantasy) tak jak w Darksiders lub Devil May Cry tzn. żadnych bloków, same uniki :P

No dobra, ale nie spamujmy.

Kolejne pytanie: zostawicie kryjówki bandytów z Warbanda, czy zastąpicie je czymś innym? Czy dodacie nowe dobra handlowe? I ilu żołnierzy będzie można max. mieć? (charyzma 30, przywództwo 10)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #772 dnia: Sierpnia 21, 2012, 16:23:02 »
    Extra Invasion był robiony przez kogoś kto pomyślał a jak by tak zrobić moda który wkurwi normalnych ludzi.A może dało by się zrobić jakiś system dwóch broni

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #773 dnia: Sierpnia 21, 2012, 18:24:06 »
    Co ma invasion do tego? A skąd wiesz że tak pomyślał? Rozmawiałeś z nim?
    A może dało by się zrobić jakiś system dwóch broni
    O czym wszyscy ostatnio tu piszą?
    DLACZEO NIKT MU NIE DAŁ BANA ANI OSTRZEŻENIA??
    A i mam pytanie co z oblężeniem ustaliliście? Możecie dać filmik z magią? Ciekawy jestem jak to wygląda. (Widzałem wskrzeszanie. Mam na myśli czary wspomagające, armagedon?:P

A i zamiast futer/aksamitu dacie rudę/siarkę? Niewiem czy się da ale jeśli tak to do rozbudowy miasta potrzebne byłyby te materiały.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2012, 18:54:20 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #774 dnia: Sierpnia 21, 2012, 20:29:28 »
    @up
    Co do tych podmienionych materiałów, to można by było zrobić tak jak z przeniesieniem siedziby, potrzeba aksamitu i narzędzi. Ale to chyba cholernie trudne.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #775 dnia: Sierpnia 21, 2012, 20:56:22 »
    Co ma invasion do tego? A skąd wiesz że tak pomyślał? Rozmawiałeś z nim? O czym wszyscy ostatnio tu piszą?
    DLACZEO NIKT MU NIE DAŁ BANA ANI OSTRZEŻENIA??
    A i mam pytanie co z oblężeniem ustaliliście? Możecie dać filmik z magią? Ciekawy jestem jak to wygląda. (Widzałem wskrzeszanie. Mam na myśli czary wspomagające, armagedon?:P

A i zamiast futer/aksamitu dacie rudę/siarkę? Niewiem czy się da ale jeśli tak to do rozbudowy miasta potrzebne byłyby te materiały.

Uspokój się i wyłącz caps-loca.
    Ostrzeżenia powinno się dawać także za bycie niemiłym.

PS.
    A że topór dwuręczny blokuje ciosy szpady, to wina efektów specjalnych i twórców gier w stylu PoP (prince of persia), gdzie małym sztyletem czasu blokowałem ciosy Bliźniaków (jeden z 2handem swordem, a drugi z Obosiecznym Toporem -.-)
    Warband z Falcjonem blokującym największe miecze i topory lepszy nie jest :P

EDIT: Dlatego walczymy o Sub-forum na Taleworlds
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2012, 21:20:26 wysłana przez Matim007 »

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #776 dnia: Sierpnia 21, 2012, 21:08:26 »
    Poniosło mnie ale o cały czas robi idiotyczne posty wcześniej multipost dopiero po kilkakrotnym zwróceniu uwagi przestał a nawet wtedy odpisał sory za multipost w poście. Nie tylko w tym temacie spamował. Ludzie dostawali ostrzeżenia za byle co a jego posty nic nie wnoszą tylko nabija posty.

Offline dynamit12

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #777 dnia: Sierpnia 22, 2012, 00:05:11 »
    Chciałem zapytać się czy w tym modzie będziemy widzieć 2 standardowe ewolucje każdej jednostki.
    (ciesze się że podjąłeś się tego moda)
    JEŚLI CIĘ URAZIŁEM TO SERDECZNIE CIĘ PRZEPRASZAM

TROLLLL :D

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Sierpnia 22, 2012, 00:20:15 »
    Zrozumiałem że chodzi ci o ulepszenie. Tak będzie.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #779 dnia: Sierpnia 22, 2012, 14:53:07 »
    Szczerze mówiąc to w Extra Invasion gra się bardzo przyjemnie, gdy nie bierze się tego moda na poważnie. No bo w końcu on nie jest poważny ;)
    Mówiąc o realistycznym podejściu do bloków, to są one bardzo trudne i ryzykowne gdy nie ma się tarczy albo dwuręcznego, solidnego miecza. W zasadzie jednoręczne miecze nie służyły do bloków, raczej do zbijania ciosów przeciwnika na bok ;). Imperialne rzymskie źródła wojskowe np mówią, że spatha, kawaleryjski długi miecz, wcale nie była używana do jakiegokolwiek blokowania a tylko do zadawania obrażeń. A piechota i tak mieczem raczej w średniowieczu i starożytności nie fechtowała. Jeśli wejdziemy w renesans to jest trochę inaczej, ale to trochę off topic więc co ja będę się rozpisywał.

Co do podmienienia "surowców" to wydaje się to świetny pomysł. Nada to grze klimatu :)
    Ja mam inne pytanie. Co z formacjami? Bo jest wiele fajnych modów do Warbanda, ale najfajniejsze są bitwy w których formacje biorą czynny udział. Jak tego nie ma to się robi nudno i niepraktycznie(jak w Blood and Steel. Wielkie, rozciągnięte szeregi wojaków. Ciężko skoncentrować uderzenie itp.). Jakby się wam udało osiągnąć coś jak w TEatRC to by było suuuuper. :) Ale nawet najczęściej używany w modach system formacji(który ustawia wojaków w formacji poza walką, lecz szyki łamią się podczas szarży) byłby niezły. :)