Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #465 dnia: Lipca 18, 2012, 20:15:11 »
    Cześć.

W FAQ na pierwszej stronie nie ma we frakcjach Inferno.
    Chciałbym dowiedzieć się, dlaczego?

Widzę kilka możliwości:
    1) Nie robicie tej frakcji lub skończycie tylko niektóre jednostki.
    2) Ktoś zapomniał w FAQ napisać o niej.
    3) Jest ona fabularnie wykluczona.

PS: Używałem opcji szukaj, ale znalazłem jedynie strzępy rozmów, z których niewiele zrozumiałem, tak więc wolałbym się upewnić.

Jestem nowy na forum. Witam :)

PS 2: Jestem fanem wszystkich odsłon gry Heroes of Might and Magic (z wyjątkiem części czwartej - grałem pięć minut i skasowałem :P)
    Cóż, niestety znowu muszę odpowiedzieć wymijająco na twoje pytanie. Nie możemy przecież zdradzić Wam zbyt wielu fabularnych niuansów i sekretów zza folderu moda Chronicles of Might&Magic. Frakcja Kreegan (Inferno) została specjalnie przez nas pominięta przy wszelkich odpowiedziach.

PS. Pozwolę sobie powitać Cię na Tawernie w imieniu społeczności oraz teamu CoMM.

PSS. Ja też nie mogłem się długo przekonać do 'czwóreczki', ale teraz, z punktu widzenia czasu muszę przyznać, że i tak jest o wiele bardziej udana niż Heroes V, którego osobiście nie trawię z wielu powodów (obrzydliwe jednostki, cienka, wyssana z palca fabuła oraz ten 'cukierkowy' klimat, w zasadzie tylko muzyka trzyma poziom).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2012, 20:19:42 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #466 dnia: Lipca 18, 2012, 20:38:38 »
    Hej.

Odnośnie easter eggów plamiących Heroes5 myśleliście o zrobieniu królowej Izabeli jako jakąś wieśniaczkę w wiosce, ew. niewolnik w zamku jakiegoś nekromanty?

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #467 dnia: Lipca 18, 2012, 20:42:29 »
    Ok, rozumiem, gdybym ja był twórcą moda, też pewnie nie zdradzałbym wszystkich sekretów :P
    Będę cierpliwie czekał.

Kolejne pytanie: machiny oblężnicze.
    W szukajce nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy w modzie będzie balista, wóz z amunicją i namiot medyka (lecz najbardziej interesuje mnie balista).

Jeśli chodzi o Heroes of Might and Magic V
    Devil_Imp, uważasz, że grafika i klimat są cukierkowe?
    Zagraj w Might and Magic: Heroes VI (moim zdaniem prawie takie dno, jak czwórka, tylko grafika lepsza - taka cukierkowata właśnie)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #468 dnia: Lipca 18, 2012, 20:58:14 »
    Czwórka była git (ale 3ójka i tak wymiata)
    A czy będą księgi zaklęć? Może dacie wygląd niektórych bohaterów naszej postaci, by wyglądała jak np. Orrin czy Bron?
    Taka sugestia na szybko teraz wymyśliłem.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #469 dnia: Lipca 18, 2012, 21:14:57 »
    Czwórka forever!
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Lipca 18, 2012, 21:17:51 »
    Odnośnie namiotu medyka i wozu z amunicją. Jest to wykonalne, chociażby na przykładzie crpga. Wystarczy zbudować coś a'la do wyżej wymienionych rzeczy (namiot medyka, skrzynia z bronią) a następnie podejść do owych rzeczy, przytrzymać F i nasza postać ma znów pełne hp/ dostaje ekwipunek ten który wybieraliśmy na początku bitwy/siege.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Lipca 18, 2012, 22:54:07 »
    Hej.

Odnośnie easter eggów plamiących Heroes5 myśleliście o zrobieniu królowej Izabeli jako jakąś wieśniaczkę w wiosce, ew. niewolnik w zamku jakiegoś nekromanty?

Powiedzmy, że mamy wobec niej parę ciekawych pomysłów... ;] (Myślisz, że z jakiego powodu głównie się skusiliśmy na te domy uciech cielesnych?) :D
    Kolejne pytanie: machiny oblężnicze.
    W szukajce nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy w modzie będzie balista, wóz z amunicją i namiot medyka (lecz najbardziej interesuje mnie balista).

Jeśli chodzi o Heroes of Might and Magic V
    Devil_Imp, uważasz, że grafika i klimat są cukierkowe?
    Zagraj w Might and Magic: Heroes VI (moim zdaniem prawie takie dno, jak czwórka, tylko grafika lepsza - taka cukierkowata właśnie)
    Co do balisty, namiotu medyka i wozu z amunicją to jeszcze przemyślimy sprawę. Oczywiście jest to wykonalne i jeśli chodzi o balistę i wóz z amunicją, może wnieść wiele do rozgrywki, ale nie jesteśmy przekonani do namiotu medyka. Ciężko byłoby zmusić AI do roztropnego korzystania z niego, plus w modzie i tak już będą dostępne czary leczące, tak więc ów dodatek w postaci namiotu wydaje mi się zbędny.
    Czwórka była git (ale 3ójka i tak wymiata)
    A czy będą księgi zaklęć? Może dacie wygląd niektórych bohaterów naszej postaci, by wyglądała jak np. Orrin czy Bron?
    Taka sugestia na szybko teraz wymyśliłem.
    Będą księgi. A wyglądu Heroes'owych bohaterów dla Waszych postaci nie przewidujemy, gdyż sami bohaterowie będą występowali w modzie jako lordowie danych nacji.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #472 dnia: Lipca 18, 2012, 23:38:22 »
    Jeśli o mnie chodzi to sobie cenie Herosa 3, nie co gorzej Heroes 5, słabo czwórkę.

Wiem że to jeszcze będzie beta moda, ale chciałbym się spytać czy zamiast kościanego smoka, dalibyście Upiora/Kostuchę/Banshee z H5?
    Tak tylko pytam.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Lipca 19, 2012, 00:07:25 »
    Jeśli o mnie chodzi to sobie cenie Herosa 3, nie co gorzej Heroes 5, słabo czwórkę.

Wiem że to jeszcze będzie beta moda, ale chciałbym się spytać czy zamiast kościanego smoka, dalibyście Upiora/Kostuchę/Banshee z H5?
    Tak tylko pytam.
    Jako najlepsza jednostka Nekropolis przewidziany jest Władca Mroku i nie wydaje mi się, żeby to miało ulec zmianie. Nasi podgnili przyjaciele i tak będą mieli całkiem solidne wojsko (lisze, wampiry, zjawy etc).

Offline kaxaj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #474 dnia: Lipca 19, 2012, 01:05:41 »
    Nie przeszedłem całego HoMM3 (Jestem w trakcie) Ale gdzieś się natknąłem na zamek (chyba) "Wrota Żywiołów" żywiołaki będą tam, czy jako najemnicy?
    I ogólnie, czy to coś będzie wykorzystane w modzie?

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Lipca 19, 2012, 01:09:15 »
    Temat był już poruszany, poza tym jest w FAQ pkt.1 na pierwszej stronie tematu - część żywiołaków [prawdopodobnie poza wodnymi, przynajmniej w becie] pojawi się w modzie, jednak Conflux [owe Wrota Żywiołów] nie będą frakcją.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Lipca 19, 2012, 08:27:26 »
    Co do namiotu medyka to posiadanie go mogło by zwiększać hp sojuszników. Wymyślili byście jakąś ładną formułkę (1+ najwyższy poziom Chirurgi w drużynie, na ten przykład). Daje nam to max +11 do hp dla każdej jednostki. Nie jest to nie wiadomo co, ale z drugiej strony spory bonus.
    I zmusiło by to graczy do dobrego pilnowania flanek, coby nie stracić namiotu ;)

A wóz z amunicją byłby też świetny. Po prostu mógłby... dostarczać amunicje :P Tak jak zapasy ammo w Blood and Steel. Ilośc uzupełnień mogła by zależeć od 1 + najwyższy poziom taktyki w drużynie/2. Daje to max 6 uzupełnień w bitwie, co by było sporym plusem dla łuczników.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #477 dnia: Lipca 19, 2012, 09:46:58 »
    A jak wy chcecie zrobić balistę?
    I jak ona będzie zabijała wrogów?
    Bo tak realistycznie, to ona przebija wroga i jeszcze paru nadziewa, i strzała jest wielka.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Lipca 19, 2012, 10:53:14 »
    Grałeś kiedyś w Warbanda Darson? Żadna broń nie nadziewa kilku przeciwników naraz. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał: "Mechanika Warbanda jest prosta jak budowa cepa"

Odczepić mi się od H4! H5 jest najgorszą grą z serii, nawet nie próbowali połączyć tej części z poprzednimi częściami - i co z tego że grafika w 3d? Wolę 2D niż te cukierkowe fekalia.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #479 dnia: Lipca 19, 2012, 11:44:13 »
    Tak wiem, ale lepiej nie tworzyć takiej balisty, bo balista co jej strzała wbija się w przeciwnika to gówno.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง