Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agreal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #420 dnia: Lipca 13, 2012, 20:25:05 »
    A propos many ,czy będzie ona występowała w modzie? Czy może będziemy mogli rzucać czarami jak z karabinu maszynowego :)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #421 dnia: Lipca 13, 2012, 21:46:05 »
    To ja mam pytanie dotyczące miast. Wszystkie danej frakcji będą wyglądały tak samo jak w H3 czy będą różnorodne?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 22:30:54 wysłana przez Lunarion »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #422 dnia: Lipca 13, 2012, 22:54:22 »
    Co do zjaw, będą wysysać mane i się regenerować :D?
    Jak nam to wyjdzie, to i owszem :)
    A propos many ,czy będzie ona występowała w modzie? Czy może będziemy mogli rzucać czarami jak z karabinu maszynowego :)
    Tak, punkty many będą występowały w modzie i to one będą warunkowały ilość zaklęć, które będziecie mogli rzucić. Ilość punktów many będzie zależna od wysokości intelektu Waszych postaci.
    To ja mam pytanie dotyczące miast. Wszystkie danej frakcji będą wyglądały tak samo jak w H3 czy będą różnorodne?
    Różnorodne, acz utrzymane w kulturowym klimacie architektonicznym danej nacji. I wilk syty i owca cała :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #423 dnia: Lipca 14, 2012, 09:26:57 »
    Ja mam taki pomysł, żeby zamiast istniejących atrybutów bohatera: siła, zręczność, inteligencja i charyzma, zastąpić je tymi z H3 przynajmniej niektórymi, czyli:
    siła = atak
    zręczność = obrona
    inteligencja = wiedza
    charyzma = moc

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #424 dnia: Lipca 14, 2012, 09:46:21 »
    A było pytanie co do muzyki? Będzie tak, że np jak wjedziemy na teren AvLee to będzie leciała muzyka Rampartu? :D

Kolejne pytanie nadające sie do FAQ (Mana)
    (click to show/hide)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #425 dnia: Lipca 14, 2012, 10:15:39 »
    Filcefix podobna arena była w Fable I, co runda byli trudniejsi przeciwnicy.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #426 dnia: Lipca 14, 2012, 10:16:50 »
    Ja mam taki pomysł, żeby zamiast istniejących atrybutów bohatera: siła, zręczność, inteligencja i charyzma, zastąpić je tymi z H3 przynajmniej niektórymi, czyli:
    siła = atak
    zręczność = obrona
    inteligencja = wiedza
    charyzma = moc
    Inteligencja może robić za wiedzę, siła i tak odpowiada za atak. A zręczność i charyzma są w M&B niezbędne. Bez charyzmy nie mamy normalnych armii, a bez zręczności biegamy jak ślimaki. Proste :P .

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #427 dnia: Lipca 14, 2012, 13:20:15 »
    Patrząc na obszar mapy jaki zamierzacie umieścić w modzie, widzę dwie wyspy oddzielone od siebie morzem. Zrobicie statki czy połączycie to stałym lądem?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #428 dnia: Lipca 14, 2012, 14:45:38 »
    siła = atak
    zręczność = obrona
    inteligencja = wiedza
    charyzma = moc
    Pamiętajcie, że wzorujemy się nie tylko na Heroes, ale i na serii Might&Magic, a tam były podobne atrybuty jak w M&B, więc raczej pozostaniemy przy oryginalnych.
    A było pytanie co do muzyki? Będzie tak, że np jak wjedziemy na teren AvLee to będzie leciała muzyka Rampartu? :D

Kolejne pytanie nadające sie do FAQ (Mana)
    Napiszemy do Paula Anthony'ego Romero (kompozytora muzyki z całej serii) i bardzo grzecznie poprosimy go o wykorzystanie jego utworów w naszym skromnym modziku. Tak więc jesteśmy na łasce tego utalentowanego Amerykanina :)
    Patrząc na obszar mapy jaki zamierzacie umieścić w modzie, widzę dwie wyspy oddzielone od siebie morzem. Zrobicie statki czy połączycie to stałym lądem?
    Odpowiedź na Twoje pytanie zawierałaby spoilery, więc nie mogę sformułować jednoznacznego wyjaśnienia dla Twojego pytania. Mogę tylko powiedzieć, że wyspa służy głównie wątkowi głównemu naszej fabuły i nie zawsze będzie dostępna. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #429 dnia: Lipca 14, 2012, 15:15:08 »
    Uzupełniłem pierwszy post o FAQ, tak więc przed zadaniem pytania o moda warto tam zajrzeć, może znalazła się już tam odpowiedź na Twoje pytanie :)

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Domestos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #430 dnia: Lipca 14, 2012, 15:25:51 »
    Mnie nie było i wracam do Cyklopów bo mają fajny kamień i ich lubie ;P
    Można by zrobić cyklopa duużo większego od normalnego np.pikiniera? bo w heroes III cyklop widać że jest duży a swoim kamyczkiem umie rozwalić mury.Nie wymagam żebyście robili animacje niszczenia murów wielkim głazem,bo jest to zapewne trudna sprawa.Co do zjaw(jeśli coś jest zbyt trudne lub niemożliwe to mi powiedzcie bo ja sie nie znam na tym)mogłyby przenikać ściane w oblężeniu ? :D no i pytanie czy w tym modzie będzie Tarnum znany z serii chronicles ?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Lipca 14, 2012, 18:54:36 »
    W końcu kto nie lubi cyklopów? :)
    Otóż nie będą one przerośnięte, zrobimy je nieco większe od ogrów aby uniknąć konieczności robienia animacji ataku wręcz, który przy większym cyklopie musiałby wyglądać tak, że cyklop się schyla i macha pięścią/maczugą/czymśtam w dół, gdzie biega malutki gracz. Animację rzucania kamieniem trzeba będzie oczywiście dorobić, a umiejętność niszczenia murów - czemu nie? Byłaby z pewnością ciekawym 'smaczkiem' oraz zaletą armii Krewlod. Przenikanie zjaw w oblężeniu to ciekawy pomysł, jednak z praktycznych aspektów mógłby sprawiać kilka problemów i nie chodzi tu o stronę techniczną (w końcu Mat czyni cuda :) tylko raczej o to, że zjawy stanowiłyby nie wiem, może 15-20% armii, która od razu przenikałaby przez mury i rzucała się do ataku na zwarte szeregi armii za murami, i jako że byłoby ich znacznie mniej to mogłyby nieźle obrywać. Tak więc trzeba będzie rozważyć jeszcze tą sprawę.

Co do Tarnuma muszę milczeć - fabuła, spoilery bla bla bla :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #432 dnia: Lipca 14, 2012, 19:13:21 »
    A może zamiast robienia niszczenia murów cyklopy mogłyby być sprzętem oblężniczym?
    No wiecie zamiast tego podstawowego(wieża, drabiny)
    Byłaby niszczona brama tak jak w NO.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #433 dnia: Lipca 14, 2012, 19:19:31 »
    Możecie dać jakieś nowe scenery z góry dziękuje

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Lipca 14, 2012, 19:34:59 »
    Wolimy zrobić cyklopy jako jednostkę, czemu miałyby być sprzętem oblężniczym? Pozwólmy im także uczestniczyć w walce :)
    Co do sprzętu - jeżeli będą zniszczalne mury to będzie katapulta :)

@ggpaw Póki co pracuję nad Jaszczuroludźmi (screeny podrzucę jak zrobię już wpełni (no może prawie w pełni) wyposażone jednostki :), sam model jest już gotowy, zostały do zrobienia jeszcze zbroje i broń. Za scenerię weźmiemy się prawdopodobnie po skończeniu większości, jak nie wszystkich jednostek i ekwipunku, tak więc póki co trzeba pozostać cierpliwym :]