Ekhm, myślę, że się ciut zagalopowałeś Raddeo. Przerabianie wszystkich animacji konia to sporo roboty, która miałaby być wykonana tylko po to aby w modzie był potwór, który nie tylko nie jest nam szczególnie potrzebny, ani pojawiałby się nazbyt często, może jedynie na czele armii Tatalii. Wolimy wykorzystać umiejętności Mata na rzeczy o wiele bardziej przydatne, a zaufaj mi - i tak jest tych rzeczy wiele. Może po wydaniu bety, jeżeli nie będzie żadnych przeszkód weźmiemy się za hydrę, lecz wydaje mi się oczywiste to, że do rzeczy wymagających dużej ilości pracy i mało potrzebnych przywiązujemy niższą wagę niż do całej masy innych, bardziej cennych dla moda urozmaiceń.
Jak by nie patrzeć areny w herosach były, ale na mapie dodając do ataku czy obrony... Hmm tak mi się przypomniała arena z obliviona że się mordowało po kolei od karyplów po minotaury... więc może coś podobnego zastosować? Kilka konceptów, zastosuje przykład dla nekrofilów:
1. W warbandzie turniej ma 6 rund chyba. Więc w 1 rundzie szkielety, 2 zombiaki.... 6 czarni rycerze. Po prostu z każdą rundą trudniejszy przeciwnik (lecz nie wiem czy jest to wykonalne).
2. Po prostu losowe silne stworzenia, minotaury, ogry. Kulminacyjne lub epickie powinny być smoki, ale jak wiemy nie ma ich w planach (jak na razie). Zresztą w h4 był podobny motyw z areną że bohater ze smokami walczył hihi.
3. Jak wyżej, hybryda stworzeń ale polegająca na levelowaniu. Im nasza postać silniejsza tym ciężsi przeciwnicy, acz nie wyobrażam sobie zrobienia czegoś takiego w warbandzie.
4. Olać to :)
Bardzo interesujące pomysły, może za wyjątkiem czwartego ;)
Sprawa aren będzie musiała być solidnie przemyślana i jeżeli zdecydujemy się ich nie usuwać, co przemawia do mnie bardziej niż ich usunięcie, to będziemy musieli ocenić które z tych wyjść będzie sprawiało najmniej problemów i będzie jednocześnie najbardziej satysfakcjonujące dla nas, a w szczególności dla Was :)
W imieniu teamu chciałem też podziękować za czynny udział w wątku oraz za całą masę naprawdę dobrych pomysłów :)
Kiedy przyjdzie czas na tworzenie moda od strony rozwijania miast, wsi, zamków, od strony tworzenia oblężeń i walk na arenach wtedy z pewnością poinformujemy was co postanowiliśmy. Póki co, jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, które z pewnością zostaną rozpatrzone.