Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220304 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #405 dnia: Lipca 13, 2012, 10:42:37 »
    Filcefix... Zbombardowałeś nas całą masą ciekawych pomysłów, znacznie ubarwiających rozgrywkę. Pomysły ze sprzedawcą artefaktów i z kuźnią uważam za kapitalne (szczerze mówiąc, nie wiedzieliśmy jak rozwiązać problem kuźni, a chcieliśmy ją dodać do funkcji rozbudowy miast). Graal to też ciekawa idea, taki 'achievement' dla graczy, którzy przejdą już całą część fabularną i nadal będzie im mało. :) Przemyślimy Twoje pomysły i jest spora szansa, że duża część z nich pojawi się w modzie. W każdym bądź razie, wielkie dzięki!
    Dziękuje Devil imp :D

Ja moge sie zabrać za FAQ jeśli chcecie :)
    Gregoriian, nie powiem pomoc bardzo mile widziana, jeśli masz chęci i odrobinę czasu to zapraszam. Szczegóły możemy omówić na PW jeśli się na to piszesz. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 10:52:52 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #406 dnia: Lipca 13, 2012, 12:34:53 »
    Co do rozbudowy zamku, to można by było zrobić tak jak w modzie Custom Settlements, gdzie w miarę rozbudowywania zmieniało się otocznie miasta, z małej wioski mogło powstać duże miasto. Ale z tym byłoby pewnie dużo roboty. Ewentualnie można by było tak zrobić tylko z murami lub budynkami, jak się wybuduję to pojawia się w mieście. Co do artefaktów, będą one podobne jak w NO? Chodzi mi o bonusy jakie by dodawały i jak by dodawały.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #407 dnia: Lipca 13, 2012, 13:23:28 »
    Artefakty zrobimy na modłę Heroese'ową, a ich właściwości będą odzwierciedleniem tych z gier 3DO (tzn. czasami premia do atrybutów, czy umiejętności, innym razem coś bardziej wyszukanego, jak nowe zaklęcie, bądź też jakiś unikalny profit). Oczywiście, nie będzie łatwo je zgromadzić, postaramy się, aby kolekcjonowanie artefaktów sprawiało co najmniej tyle frajdy, co w oryginalnym Heroes. Co do zmiany otoczenia miasta przy dobudowaniu nowego budynku, to tak jak rzekłeś jest to dużo roboty, a nie chcemy ugrząźć w tworzeniu czegoś, co bezpośrednio wstrzymywałoby nas przed wydaniem bety, będąc jednocześnie jedynie wizualnym urozmaiceniem. Niemniej jednak, byłby to przyjemny dla oka motyw. Zobaczymy po becie. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline kaxaj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #408 dnia: Lipca 13, 2012, 13:51:31 »
    Zastanawia mnie myśl areny, wycofacie ją?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #409 dnia: Lipca 13, 2012, 13:59:22 »
    Właśnie, co do areny, to będą walki poszczególnych jednostek?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Lipca 13, 2012, 16:22:37 »
    arena powinna byc usunieta
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Lipca 13, 2012, 16:44:30 »
    Jestem przeciwnego zdania, mimo iż nie było jej w heroesie, uważam że byłaby fajną atrakcją.

@Edit

Widzę że poprawiliście wilka :) dobra robota, a ja już ciesze sie na dzika :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 17:17:23 wysłana przez kaxaj »

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #412 dnia: Lipca 13, 2012, 17:22:00 »
     Jak by nie patrzeć areny w herosach były, ale na mapie dodając do ataku czy obrony... Hmm tak mi się przypomniała arena z obliviona że się mordowało po kolei od karyplów po minotaury... więc może coś podobnego zastosować? Kilka konceptów, zastosuje przykład dla nekrofilów:
    1. W warbandzie turniej ma 6 rund chyba. Więc w 1 rundzie szkielety, 2 zombiaki.... 6 czarni rycerze. Po prostu z każdą rundą trudniejszy przeciwnik (lecz nie wiem czy jest to wykonalne).
    2. Po prostu losowe silne stworzenia, minotaury, ogry. Kulminacyjne lub epickie powinny być smoki, ale jak wiemy nie ma ich w planach (jak na razie). Zresztą w h4 był podobny motyw z areną że bohater ze smokami walczył hihi.
    3. Jak wyżej, hybryda stworzeń ale polegająca na levelowaniu. Im nasza postać silniejsza tym ciężsi przeciwnicy, acz nie wyobrażam sobie zrobienia czegoś takiego w warbandzie.
    4. Olać to :)

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Lipca 13, 2012, 17:25:51 »
    Uważam że przedmówca ma kolejny dobry pomysł... Znowu...

@Edit

Podoba mi się podpunkt 2.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 17:29:48 wysłana przez kaxaj »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #414 dnia: Lipca 13, 2012, 19:01:31 »
    Mówiliście wcześniej, że nie będzie hydr. Dlaczego? Gdzieś na MBRepository widziałem instrukcję, jak dodawać dodatkowe kości do szkieletów w WB. Tam gość użył tego, żeby dodać postaciom ogony. Wszystko zachowywało się normalnie, więc może dałoby się dorobić do szkieletu konia dwie głowy. Nie wiem czy już to widzieliście, ale jeśli nie, to może warto poszukać i sprawdzić. Mod wiele by na tym zyskał...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #415 dnia: Lipca 13, 2012, 19:06:01 »
    Rozumiem że piszesz się na przerabianie wszystkich animacji konia, czyż nie?

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #416 dnia: Lipca 13, 2012, 19:27:48 »
    Nie. Od tego mają Ciebie :)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #417 dnia: Lipca 13, 2012, 20:00:10 »
    Ekhm, myślę, że się ciut zagalopowałeś Raddeo. Przerabianie wszystkich animacji konia to sporo roboty, która miałaby być wykonana tylko po to aby w modzie był potwór, który nie tylko nie jest nam szczególnie potrzebny, ani pojawiałby się nazbyt często, może jedynie na czele armii Tatalii. Wolimy wykorzystać umiejętności Mata na rzeczy o wiele bardziej przydatne, a zaufaj mi - i tak jest tych rzeczy wiele. Może po wydaniu bety, jeżeli nie będzie żadnych przeszkód weźmiemy się za hydrę, lecz wydaje mi się oczywiste to, że do rzeczy wymagających dużej ilości pracy i mało potrzebnych przywiązujemy niższą wagę niż do całej masy innych, bardziej cennych dla moda urozmaiceń.

Jak by nie patrzeć areny w herosach były, ale na mapie dodając do ataku czy obrony... Hmm tak mi się przypomniała arena z obliviona że się mordowało po kolei od karyplów po minotaury... więc może coś podobnego zastosować? Kilka konceptów, zastosuje przykład dla nekrofilów:
    1. W warbandzie turniej ma 6 rund chyba. Więc w 1 rundzie szkielety, 2 zombiaki.... 6 czarni rycerze. Po prostu z każdą rundą trudniejszy przeciwnik (lecz nie wiem czy jest to wykonalne).
    2. Po prostu losowe silne stworzenia, minotaury, ogry. Kulminacyjne lub epickie powinny być smoki, ale jak wiemy nie ma ich w planach (jak na razie). Zresztą w h4 był podobny motyw z areną że bohater ze smokami walczył hihi.
    3. Jak wyżej, hybryda stworzeń ale polegająca na levelowaniu. Im nasza postać silniejsza tym ciężsi przeciwnicy, acz nie wyobrażam sobie zrobienia czegoś takiego w warbandzie.
    4. Olać to :)
    Bardzo interesujące pomysły, może za wyjątkiem czwartego ;)
    Sprawa aren będzie musiała być solidnie przemyślana i jeżeli zdecydujemy się ich nie usuwać, co przemawia do mnie bardziej niż ich usunięcie, to będziemy musieli ocenić które z tych wyjść będzie sprawiało najmniej problemów i będzie jednocześnie najbardziej satysfakcjonujące dla nas, a w szczególności dla Was :)
    W imieniu teamu chciałem też podziękować za czynny udział w wątku oraz za całą masę naprawdę dobrych pomysłów :)

Kiedy przyjdzie czas na tworzenie moda od strony rozwijania miast, wsi, zamków, od strony tworzenia oblężeń i walk na arenach wtedy z pewnością poinformujemy was co postanowiliśmy. Póki co, jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, które z pewnością zostaną rozpatrzone.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Lipca 13, 2012, 20:06:41 »
    Troche mnie zastanawia zjawa, przecież ona lata, w takim razie jak ona będzie funkcjonować?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #419 dnia: Lipca 13, 2012, 20:10:36 »
    Troche mnie zastanawia zjawa, przecież ona lata, w takim razie jak ona będzie funkcjonować?
    Tak jak dżinn i ifrytek.

Co do zjaw, będą wysysać mane i się regenerować :D?
    (click to show/hide)