Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220295 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #330 dnia: Lipca 07, 2012, 17:33:03 »
     Pewno diabolo nie będzie ze względu na teleport. Bo ifryt to konstrukcja dżina z płomieniami, a ogara to przy wilku pikuś, hmmm ciekawią mnie cerbery, czyżby 2 dodatkowe głowy były statyczne?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #331 dnia: Lipca 07, 2012, 18:17:27 »
    Jejku, to koniecznie trzeba trzymać się Herosów?
    Diabeł mógły po prostu łazić, tylko zmienić jego chód i byłoby ok.
    PS: Kurde czego może nie być, nie wiem może cerber ze względu na 3 głowy?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #332 dnia: Lipca 07, 2012, 19:08:53 »
    A teraz zgoła inne pytanie... mogłem go nie zauważyć, z góry mówię.
    Myślicie nad multiplayerem? A jeśli tak, jak rozwiążecie sprawę tych wszystkich dżinów, ifrytów i innych gnoli?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #333 dnia: Lipca 07, 2012, 19:54:44 »
    A teraz zgoła inne pytanie... mogłem go nie zauważyć, z góry mówię.
    Myślicie nad multiplayerem? A jeśli tak, jak rozwiążecie sprawę tych wszystkich dżinów, ifrytów i innych gnoli?
    Owszem myślimy, nawet całkiem poważnie i dobitnie, rzekłbym. Na pewno będzie szeroki zakres grywalnych ras na multi, szerszy niż na single, aczkolwiek nie wiem czy obejmie on dżinny i ifryty, ale gnolle pewnie znajdą się w jego obrębie. Ale co tu dużo gadać, skończymy single'a, to się weźmiemy za multi. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline TSUBA

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #334 dnia: Lipca 07, 2012, 20:31:42 »
    I to mi się podoba :D Panowie ja z niecierpliwością czekam na waszego moda ;P

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #335 dnia: Lipca 08, 2012, 07:19:37 »
    Mi się zdaje że w modzie do podstawki "Solid And Shade" jest właśnie tam zrobiony cerber i meduza i chyba coś tam jeszcze, mi się tak kojarzy bo coś takiego wyczytałem na temat najnowszej jego wersji. Szkoda że twórcy nie zrobili tego moda na Warblanda.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Lipca 08, 2012, 08:17:20 »
    Cóż, tu nie do końca chodzi o stopień trudności wykonania stworzeń, ponieważ akurat wszystkie te, które zostały wymienione przez Darsona są dość łatwe do zrobienia, ale raczej o to, że z niektórych rezygnujemy świadomie, aby zaoszczędzić na czasie i na rozmiarze (mod i tak już będzie dość pokaźnej wielkości, a niektóre stworzenia są zwyczajnie zbędne i pod względem fabularnym i pod względem wnoszenia czegokolwiek do rozgrywki). Ale, jak już wiele razy było powtarzane, po wydaniu bety wiele może się zmienić. :)
    Mi się zdaje że w modzie do podstawki "Solid And Shade" jest właśnie tam zrobiony cerber i meduza i chyba coś tam jeszcze, mi się tak kojarzy bo coś takiego wyczytałem na temat najnowszej jego wersji. Szkoda że twórcy nie zrobili tego moda na Warblanda.
    I tutaj właśnie wchodzi do akcji CoMM, zapełniające lukę w modach fantasy i nawracające ludzi do singla :P o tak, fajnie się tak pławić w blasku chwały... :D
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #337 dnia: Lipca 08, 2012, 08:19:51 »
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2012, 09:03:59 wysłana przez ignatus »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lipca 08, 2012, 08:50:19 »
    Nie wygląda to zachęcająco, ale chłopaki się starali, po za tym z tego co pamiętam to ogólnie z modelami fantasy na podstawce było krucho (no może po za TLD i ew SW: Contest). Tak czy owak, na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o meduzę to raczej nie podniesiemy rękawicy i ominiemy projektowania kłopotliwej animacji Heroes'owej meduzy, za co rzecz jasna, przepraszamy i obiecujemy poprawę :)

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lipca 08, 2012, 12:59:39 »
    Czy będę mógł spotkać tam wszelakie żywiołaki? I np. feniksa?

Offline Zerbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Lipca 08, 2012, 16:26:53 »
    ooo Fenixy... Moja ulubiona jednostka w Heroes 3 :>
    jak ja bym chciał aby one było *.* no ale niestety... Nie ma smoka to ptaszka raczej też nie :<

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lipca 08, 2012, 16:40:49 »
    ooo Fenixy... Moja ulubiona jednostka w Heroes 3 :>
    jak ja bym chciał aby one było *.* no ale niestety... Nie ma smoka to ptaszka raczej też nie :<
    Otóż to... musielibyśmy go okaleczyć i zrobić jako jednostkę kroczącą, a to byłaby wtopa na miarę Heroes V ;/  Ale na pocieszenie mogę dodać, że żywiołaki prawdopodobnie będą obecne w modzie, może nie wszystkie, ale większość, nie tylko jako jednostka neutralna, ale i tez w postaci czaru, do przywołania :) Mam nadzieję, że nieco zabiłem ten gorzki posmak po stracie feniksa.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #342 dnia: Lipca 08, 2012, 17:21:39 »
     No chyba że byście dali meduzę z H4 ale pewno nie wszystkim spodobała by się taka alternatywa :)

Offline Zerbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lipca 08, 2012, 17:49:26 »
    nie znam się na modowaniu więc nie wiem o co chodzi z tym problemem z lataniem. W Solid and Shade jest kruk który jest w twojej drużynie i lata(może nie za wysoko ale lata) no chyba że chodzi o oblężenia ale w takim razie to gdybyście rozwiązali problem oblężeń to chyba nie było by problemu?

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #344 dnia: Lipca 08, 2012, 18:40:48 »
    Faktycznie w Herosie 4 meduza była istotą kroczącą na dwóch nogach ale nie bardzo mi się ona widzi.
    A nasuwa mi się pytanie dotyczące  Brakady, to główną siłą będą golemy i ich małe gremliny czy coś jeszcze będzie do nich dodane?