Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie dotyczące patcha / marszałka / lordów  (Przeczytany 1100 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pharaon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie dotyczące patcha / marszałka / lordów
    « dnia: Maja 03, 2012, 19:54:11 »
    > Mam pytanie a mianowicie w sprawie patcha. Po zainstalowaniu łatki a mam wersję gry bodajże 1.010 to muszę jeszcze jedną po tej mojej wersji gry łatkę instalować czy mogę od razu tą najnowszą ?

> Następnie mam pytanie dotyczące marszałka. Ponieważ podbiłem całą mapę i przez przypadek wcisnąłem u mojego ministra że nie ma na razie być marszałka. Da się jakoś przywrócić z powrotem żeby był marszałek w państwie?

> Jest jakaś szybka metoda na poprawienie reputacji z własnymi lordami ponieważ na razie to raz na 5-6 dni poprawia mi się o +1.

Proszę o odpowiedź :)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Pytanie dotyczące patcha / marszałka / lordów
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2012, 21:12:20 »
    1. Nie jestem pewien. Spróbuj zaktualizować, ale możliwe, że musisz mnieć przynajmniej 1.1. Na wszelki wypadek skopiuj save. Proponuję zaktualizować do 1.143, bo te nowsze są badziewne podobno.
    2. Tak, jest taka możliwość. Idź do ministra, powinna być związana z tym opcja.
    3. Urządź ucztę. Żeby wszyscy przyjechali musisz mieć z nimi przynajmniej na 1. I teraz: (nie wiem czy to jest bug, czy nie, może ktoś to zna) pogadaj z każdym lordem na uczcie. Stosunki wzrosną o 1. Poczekaj dzień, dwa i na nowo z nimi pogadaj. Z każdą rozmową stosunki będą rosły o 1. Możesz tak przez 30 dni. Potem zakończ ucztę. Na dodatek po zakończeniu stosunki z każdym wzrosną o 2.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 03, 2012, 21:15:16 »
    Ale on ma wersję 1.010, która jest do zwykłego M&B, a nie Warbanda.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 03, 2012, 21:27:50 »
    Pewnie mu się liczby pomyliły, bo bardziej prawdopodobne, że wie, że ma Warbanda a nie zwykłego M&B, niż to jaką ma wersję. A skoro zamieścił temat w dziale o Warbandzie to wie, że ma Warbanda.
    Wszystko popieprzyłem ;]

Offline Pharaon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 03, 2012, 21:51:30 »
    Tak zbytnio to się nie znam więc może i jakieś liczby ale nie patchowałem a grę daawno temu instalowałem. Ale Warband na pewno jest. Co do marszałka to niestety nie mam takiej opcji, myślałem nad tym trochę i doszedłem do wniosku, że może jakaś wojna jest potrzebna aby na nowo pojawiła się ta opcja tylko to będzie trochę problem bo już nie mam przeciwników. Co do lordów to zrobię według rad.

Więc postaram się pokombinować trochę z tymi patchami i crakami bo crakować trzeba do każdej wersji tak ?
    Dzięki za zainteresowanie postem :)

> Będzie problem przy odczytaniu save'ów po aktualizacji ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2012, 21:58:39 wysłana przez Pharaon »

Offline Pharaon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 03, 2012, 22:40:05 »
    Hmmm jak miło, zaktualizowałem grę do 1.143 i wgrałem patcha z chomika i nie działa. Ukazuje się jedynie intro Tela Words potem czarny ekran kursor i wyskakuje mi błąd i do windwosa. Hm może wie ktoś o co chodzi ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 03, 2012, 23:40:54 »
    Masz legalnego Warbanda?

Offline Pharaon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2012, 00:09:32 »
    Sprawa załatwiona, wszystko zrobiłem.