Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki mod, ktory do tej pory wszyszedl wydaje wam sie najlepszy?

The Last Days
    317 (22.5%)
    Storymod
    38 (2.7%)
    Holy War
    23 (1.6%)
    1066
    11 (0.8%)
    Dukes and Mercenaries
    11 (0.8%)
    Darkmod
    6 (0.4%)
    Craftmod
    8 (0.6%)
    Pirates
    10 (0.7%)
    A Shield Lying on the Water
    4 (0.3%)
    Star Wars
    68 (4.8%)
    Rome mod
    14 (1%)
    Hundred Years War
    46 (3.3%)
    Bitwa o Cecylie ;)
    30 (2.1%)
    sieges
    7 (0.5%)
    Age of Machinery
    32 (2.3%)
    Sword of Damocles
    185 (13.1%)
    Lords and Realms
    34 (2.4%)
    Chronicles of Talera
    1 (0.1%)
    Prophesy of Pendor
    178 (12.6%)
    Eagle and the Radiant Cross
    152 (10.8%)
    Calradia Rising
    5 (0.4%)
    Britain 1297
    25 (1.8%)
    Hegemony: 268 B.C
    20 (1.4%)
    Hegemony: Timeless Kingdoms
    3 (0.2%)
    Peloponnesian War
    13 (0.9%)
    The 1257 Edition
    26 (1.8%)
    Wedding Dance
    21 (1.5%)
    Expanded Gameplay
    11 (0.8%)
    1866 (Western Mod)
    110 (7.8%)

Głosów w sumie: 1337

Autor Wątek: Jaki mod, ktory do tej pory wszyszedl wydaje wam sie najlepszy?  (Przeczytany 163524 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wito

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaki mod, ktory do tej pory wszyszedl wydaje wam sie najlepszy?
    « Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 14, 2009, 17:18:01 »
    Mnie najabardziej podobał się sword of democles choć teraz go usunołem bo sie od niego uzależniłem. Ale i tak czekam na V5

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 25, 2009, 19:33:52 »
    SoD i Radiant Cross są super. nie da sie ukryć.
    W tym pierwszym możnaby troche poprawić dyplomację, w tym drugim broni palne też powinny być 'kiepskiego wykonania', masterworki itp., a naboje 'w dużej ilości'. No i "kary" celności, a raczej niska celność w niektorych jest nieco przesadzona. Poza tym przydałaby się umiejętność jak np potężny naciąg czy rzut do łuków i toporków itp do kusz i pistoletów. Ale podejrzewam, że wprowadzenie dodatkowej umiejetnosci moze byc nieco bardziej problematyczne niz biegłości ;p
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2009, 13:00:03 wysłana przez Chingis-Chan »

Offline bednar32

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 25, 2009, 20:39:09 »
    Dla mnie "The Revolution","SOD".Dużo tych modów mam.Ciężko mi wybrać.

POZDRO

Offline mikel789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 29, 2009, 19:17:45 »
    Sorry że sie wcianam na wątek ale czy last days bedzie chodzilo na lepsze wersje np 1.101

Jescze raz sorry

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 29, 2009, 19:51:36 »
    Sorry że sie wcianam na wątek ale czy last days bedzie chodzilo na lepsze wersje np 1.101

Jescze raz sorry

Nie, nie będzie, ale to już tysiąc razy było. Musisz czekać na nowszą wersję, ale radzę Ci ściskać kciuki za inny mod o LoTR (trzy posty w sygnaturce ktoś ma).

Offline Professios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 30, 2009, 07:53:23 »
    Zdecydowanie SoD mimo iż czekam na RES no może jeszcze obakam (gdy wyjdzie) tego LOTR-a

Offline mikel789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 30, 2009, 14:59:23 »
    dzieki za odpowiedz

Offline Grunz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Maja 02, 2009, 11:15:49 »
    Moim zdaniem najlepszy mod to sword of democles - bardzo fajnie pomyślany, świetna robota.

Offline Hagen de Breycy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 03, 2009, 13:19:04 »
    Ja stawiam na mod The Eagle And The Radiant Cross  przemawia za nim spora różnorodność jednostek, dużo więcej miast i wsi, no i oczywiście broń palna i szyki które można ustawiać.Istnieje również spolszczenie do tego moda co jest jego dodatkowym +. Na - można zaliczyć jedynie sporo większą trudność na polu bitwy choć to jest element nad którym można by dyskutować ponieważ niektórzy lubią większe wyzwania XD.Drógą rzeczą która mi nie odpowiada jest nowa frakcja a mianowicie Stan Imperialny który jest frakcją nieklimatyczną i chybioną z realiami historycznymi, lordowie tejże frakcji jak i niektóre jednostki są wyposażone w Pikielhauby jak i strzelby samopowtarzalne 4 lufowe ;) co wywołuje śmiech i i wielkie zdziwienie gdyż te drugie nigdy nie istniały a w tych pierwszych używali żołnieże podczas i wojny światowej co nie zaprzecza że jest to frakcja zabójczo skuteczna (za sprawą bardzo celnych i skutecznych jednostek strzeleckich). Inne frakcje(a jest ich 5) są świetnie zbalansowane i jak najbardziej poprawne historycznie.W sumie to świetny i jeden z najlepszych modów w jakie grałem;)

PS. Nie wiem jak ustawiać szyki na polu walki np. laurańskimi pikinierami formację czworobok jak ktoś wie to pisać ;)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 03, 2009, 13:49:38 »
    WG. mnie zdecdowanie SoD. Jak narazie żaden mod nie daje tylu możliwości.
    No i oczywiście czekam na RES moda.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #130 dnia: Maja 03, 2009, 15:09:52 »
    Drógą rzeczą która mi nie odpowiada jest nowa frakcja a mianowicie Stan Imperialny który jest frakcją nieklimatyczną i chybioną z realiami historycznymi, lordowie tejże frakcji jak i niektóre jednostki są wyposażone w Pikielhauby jak i strzelby samopowtarzalne 4 lufowe ;) co wywołuje śmiech i i wielkie zdziwienie gdyż te drugie nigdy nie istniały a w tych pierwszych używali żołnieże podczas i wojny światowej co nie zaprzecza że jest to frakcja zabójczo skuteczna (za sprawą bardzo celnych i skutecznych jednostek strzeleckich)
    PS. Nie wiem jak ustawiać szyki na polu walki np. laurańskimi pikinierami formację czworobok jak ktoś wie to pisać ;)

Osobiście bardzo lubię tę frakcję, być może poniekąd dlatego, że jest nieco przegięta. Nie zmienia to jednak faktu, że 20 'Black Sheep Riders' czy jakoś tak, rozgoni 50 gwardzistów. Ci rycerze to jest dopiero przegięcie.
    Zawsze gdy zaczynam od nowa tEatRC (każdą frakcją się już bawiłem), to najpierw biegnę po 40 Imperialnych Rekrutów.
    Przyjemnie, wygodnie, bez większych wygibasów i trudności można sobie poradzić z większością piechoty (niestety, nie z każdym rodzajem :P) Osobiście jednak uważam, że poza kanonierami wszystko jest OK. Stan nie ma kawalerii oraz piechoty zwarcia, chociaż ułani niekiedy są całkiem skuteczni, oraz porządnego chorążego. 4lufowy wybryk natury ma podczas strzelania przynajmniej 1,5-sekundowe opóźnienie, co utrudnia strzelanie.
    Bawi mnie trochę fakt, że Imperialny Rekrut jest lepszy od ciężkiego piechura...

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #131 dnia: Maja 04, 2009, 18:48:14 »
    A dla mnie Radiant cross świetnię się przy nim bawię :P

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Maja 04, 2009, 20:18:16 »
    Moim faworytem jest mod Roots of Yggdrassil. Pierwszym plusem jest to że nie ma tam koni (jupi), drugim to niewiarygodnie intensywne walki w szeregach piechoty oraz siła łuczników (szkoda że nie ma go w ankiecie). Zagłosowałem na EotRC, który wydał mi się dość fajny ze względu na proch i różnorodność jednostek. Gorąco polecam zagrać w moda Roots of Yggdrassil.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #133 dnia: Maja 05, 2009, 07:52:59 »
    Mi napszykład RoY się nie podoba ze względu na słabą mapę oraz bardzo przeciętne wykonanie, a lubię grać w The Eagle and The Redatian Cross, za niesamowity mix jednostek i ciekawych frakcji oraz fajny tryb rekrutacji wojsk.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 06, 2009, 08:58:23 »
    Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak sobie ściągnę jakiegoś moda, zainstaluje i zaraz go wyłączam po kilku minutach.....robią albo jakieś badziewie albo coś w co wogóle nie można się wciągąć.....teraz mam na oku Sod-a, pewnie ze względu na złożoność rozgrywki wciągnie mnie na dłużej, pożyjemy, zobaczymy