Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przecieki  (Przeczytany 167808 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Przecieki
    « Odpowiedź #450 dnia: Lutego 21, 2014, 11:58:43 »
    Deluge to trochę inny okres a więc inne realia niż NW. W tym czasie bitwy morskie to głownie abordaż, więc liczy się walka wręcz, to co w WB jest najistotniejsze. Zmieni się tylko trochę pole bitwy;-)

(...)
    Ja się bardzo cieszę :) Bitwy morskie to poroniony pomysł, tylko szkoda, że tyle pracy w to włożyliście.
    Spłoń heretyku...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #451 dnia: Lutego 21, 2014, 12:22:22 »
    Bitwy morskie to bardzo dobry pomysł. Przydały by się na fun roundy po eventach :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #452 dnia: Lutego 21, 2014, 12:59:35 »
    Zanim powiecie, że bitwy morskie w WB to nuda, to poczekajcie na Deluge :D Ja tam twórcom wierzę, że kopara mi opadnie jak to zobaczę :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #453 dnia: Lutego 21, 2014, 13:05:59 »
    W Napoleonic Wars bitwy morskie były i dla mnie fajnie się grało przez godzine. Potem straszna nuda.

Mówisz o tych ślizgających się płasko kładkach? Bitwy morskie to nie bitwy morskie, jeśli nie ma bujającego się okrętu, falujących na wietrze żagli, wrzasku dział pokładowych i mięsa rozrywanego drewnianymi odłamkami po trafieniu kuli armatniej w burtę. :P

Gdybyśmy chcieli takie "bitwy morskie" jak tam, to wystarczyłoby tylko wrzucić jakiś model statku i podpiąć go pod skrypty łódek. Pięć minut roboty.

Ta gra nie jest do tego przystosowana najzwyczajniej w świecie.

Modding właśnie polega na tym, by grę przystosować. ;) Kiedyś uważano, że M&B nie nadaje się np. do walk z bronią palną...

To, że można w M&B zrobić dość ładne bitwy okrętów świetnie pokazał Yoshiboy. Co prawda u nas nie ma tak zdolnego programisty, ale robimy, co możemy. ;) Yoshi miał też nieco ułatwione zadanie, bo robił moda na singla. W multi jest znacznie ciężej i głównym problemem jest synchronizacja pozycji obiektów, która przy wielu graczach może zarzynać serwer... ale dopóki nie spróbujemy, to się nie przekonamy co z tego wyjdzie.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #454 dnia: Lutego 21, 2014, 13:11:41 »
    Kiedyś uważano, że M&B nie nadaje się np. do walk z bronią palną...

Cały czas tak jest, patrz Iron Europe.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #455 dnia: Lutego 21, 2014, 15:03:02 »
    Bitwy morskie to nie bitwy morskie, jeśli nie ma bujającego się okrętu, falujących na wietrze żagli, wrzasku dział pokładowych i mięsa rozrywanego drewnianymi odłamkami po trafieniu kuli armatniej w burtę. :P
    Jeśli to będą takie bitwy morskie, to ja już nie zgłaszam żadnego sprzeciwu.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #456 dnia: Lutego 21, 2014, 15:03:22 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:27:50 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #457 dnia: Lutego 21, 2014, 15:19:55 »
    pytanie, na czym miał polegać tryb deluge ?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #458 dnia: Lutego 21, 2014, 16:00:15 »
    pytanie, na czym miał polegać tryb deluge ?

Nie skreślałbym tego trybu już teraz. Z tego co napisał Dedal wynika, że nie będzie go, ale mowa była wyłącznie o nadchodzącym patchu. Może w przyszłości jednak do tego wróci. Nie chciałbym zdradzać czym jest ten tryb. Słowami klucz jest " Total War". Więcej informacji niech zostanie dla Waszej niespodzianki.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #459 dnia: Lutego 21, 2014, 17:22:47 »
    Adamie, co innego muszkiet, co innego karabin maszynowy...
    Jaśnie Daedalusowi chodziło o to, że broń palna w powszechnej opinii nie pasowała do mb, w żadnej postaci.
    Sorry za spam i offtop :(

A to przepraszam. Mnóstwo razy zadawane pytanie: kiedy wyjdzie nowy patch? :D Co do bitew morskich, nie ma na razie co się spieszyć, lepiej dać to dobre i dopracowane, a nie takie jak w NW :P

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #460 dnia: Lutego 21, 2014, 17:39:16 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:27:46 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline KripsuPL

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #461 dnia: Lutego 21, 2014, 17:46:54 »
    Co kilka dni czytam cały temat ... dzisiaj po przeczytaniu tego o statkach, miliardowym obejrzeniu trailera powiem wam tyle : Ten mod to esencja zajebistości na tyle, że gdyby dało się go kupić, to bym go kupił i to wersję kolekcjonerską ! :D

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #462 dnia: Lutego 21, 2014, 18:20:40 »
    Co kilka dni czytam cały temat ... dzisiaj po przeczytaniu tego o statkach, miliardowym obejrzeniu trailera powiem wam tyle : Ten mod to esencja zajebistości na tyle, że gdyby dało się go kupić, to bym go kupił i to wersję kolekcjonerską ! :D
    Uważaj czego chcesz bo może się ziścić.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #463 dnia: Lutego 21, 2014, 19:51:58 »
    Skoro bitwy morskie opierają się głównie na abordażu to po co je robić jak i tak będzie stara naparzanka? Do tego do takich bitew potrzeba ludzi, do tego ogarniętych aby nie pływali sobie bezwładnie/wpadali na skały. Poza zorganizowanymi eventami ten tryb jak dla mnie nie ma racji bytu. Samego trybu nie widziałem tylko te filmiki na yt jak ten statek pływa. I z całym szacunkiem może gdyby zorganizować jakąś grupę ogarniętą to coś by z tego było. Tak to banda szympansów się będzie bić o ster i naparzać między sobą zanim dopłyną do wroga bo im się będzie nudzić.  Szkoda czasu do tego ja zgadzam się z Blitzwigiem to nie pasuje do tej serii i doceniam robotę ze skryptami i tak dalej ale według mnie nie potrzebnie to było ruszane. Fajny bajer ale chyba na wyrost. Mam nadzieję, że się mylę i fajnie by to grało :D

Btw. Na miejscu twórców bym kazał zapłacił 5 zł za wcześniejszy dostęp do Deluga aby serwery opłacić bo ludzie co się nie garną :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #464 dnia: Lutego 21, 2014, 19:53:26 »
    Uważaj czego chcesz bo może się ziścić.
    No co ty, ekipa najlepszego moda MP nigdy się, jak to mówią gimbusy, "nie sprzeda".