Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z dźwiękiem  (Przeczytany 1136 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Problem z dźwiękiem
    « dnia: Kwietnia 19, 2012, 12:36:58 »
    Od wczoraj przy wchodzeniu do jakiejś lokacji, wczytywaniu sejwa itp. podkład muzyczny się urywa (jakby ktoś po prostu nagle wyłączył), część dźwięków jest mocno przyciszona; to samo w każdym modzie. Od paru dni miewam problemy z dźwiękiem (w starszych grach, np ulega gwałtownemu ściszeniu, po czym mocno się podgłaśnia i wraca do normalnego tonu), ale przypadek z Warbandem wydaje się być trwały (od wczoraj brak zmian w tym zakresie). Co poza reinstalacją wchodzi w grę?

Offline mikolaj922

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Problem z dźwiękiem
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 19, 2012, 15:06:34 »
    odkąd pobrałem tego patcha też mi się tak robi

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 19, 2012, 16:31:22 »
    Patch jak zwykle coś zepsuł :D
    Pewnie trzeba poczekać aż to naprawią... ja nie mam steama, więc nie mogę tego sprawdzić, ale czy nie pojawiła się w konfiguracji jakaś nowa opcja dotycząca dźwięku?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2012, 21:10:43 »
    Tyle, że to raczej nie jest pacz, bo (przynajmniej u mnie) wystąpiły te problemy już sporadycznie jakieś 2 tygodnie temu w Tiberian Sun...

EDIT: To jednak wina pacza, bo żadnej poprawy nie ma, a w TS-ie były takie chwilowe "skoki" w głośności i czystości dźwięku.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2012, 23:45:56 wysłana przez matigeo »

Offline huth

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 20, 2012, 19:18:00 »
    Patch raczej nie powinien powodować też problemów na TSie... chyba masz jakiś szerszy problem

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 20, 2012, 20:44:26 »
    Nie wiem, ale tutaj spotkałem się z opiniami innych forumowiczów, że patch coś zmienił w udźwiękowieniu Warbanda. Nie wiem, możliwe, że moje stare głośniki (albo gra się psuje?) nałożyły się z zabugowanym paczem (chyba wyłączę patchowanie albo odłączę Warbanda od steama).

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 20, 2012, 21:10:52 »
    no tak, patch zmienia całkowicie "engine dźwiękowy", że tak powiem, tylko niestety nie do końca wszystko działa jak powinno... naprawa w toku...
    Napisałem, że to może szerszy problem, bo pisałeś, że w Tiberian Sun też ci coś się psuło, no a poza tym gra raczej nie powinna wpływać na TSa... musiałbyś potestować jak jest z odtwarzaniem dźwięków na twoim kompie z włączonym WB i bez.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 20, 2012, 22:35:01 »
    Ten pacz praktycznie wiele rzeczy psuje, teraz to nie mogę się wydostać z lochu po dokonaniu włamania... Anyway, poczekam na łatkę do tej łatki.

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 21, 2012, 02:34:35 »
    Zawsze możesz bezproblemowo zainstalować 1.143 poza steamem. Tym bardziej jeśli grasz w mody, a te jeszcze przez jakiś czas nie będą w pełni kompatybilne z 1.151.