Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Life In Medieval TIMES MOD  (Przeczytany 3518 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ildias

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Life In Medieval TIMES MOD
    « dnia: Lipca 01, 2008, 23:41:01 »
    Na wstepie chcialbym powitac forumowiczow i fanow M&B.

Jakis czas temu zaproponowalem moda o zyciu w okresie sredniowiecza.Taki polaczenie M&B+Simsow+Guild2.Niestety nikt nie wyrazil checi pomocy wiec kieruje ja do Was.Na dzien dzisiejszy potrzebowalbym kogos od skryptow i modelera 3D.Sam zajmuje sie 3D i animacja.Akcja MODa rozgrywalaby sie na ziemiach Polskich podczas migracji ludow u schylku Cesarstwa Rzymskiego(ale mozna to zmienic).Zycie odbywaloby sie w niewielkich osadach(narazie tak potem moze troche sie rozszerzy).Jest masa roboty do wykonania wiec im wiecej pomocy tym lepiej.W przyblizeniu:
    Zawody jak rybak,ciesla,kowal itp.
    Budowanie wlasnego domu
    Relacje miedzyplemienne itp.
    W razie jakichkolwiek pytan pisac na PM lub maila. 
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2008, 23:15:49 wysłana przez Oktawian »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: LIFE IN MEDIEVAL TIMES MOD
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2008, 13:36:56 »
    Pomysł jak najbardziej ok, sam zajmuję się osadzonym w podobnych czasach modem. Ale zapamiętaj sobie że 95% modderów nie zrobi nic dla ciebie wiedząc, że mod i tak nigdy nie wyjdzie z poziomu pomysłu. Gdy pokażesz jakieś efekty pracy tj. nową broń zrobioną w Wingsie, zalążek mapy, tudzież nową scenę wioski lub cokolwiek innego, być może kilka ludzi będzie chciało ci pomóc.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2008, 00:33:49 »
    Jak dla mnie ten pomysł jest co najmniej dziwny... Już i tak jest mało osób grających kupcem lub księdzem (przynajmniej tak to się nazywało w starej wersji), więc pomyśl ilu będzie chętnych do gry rybakiem lub cieślą.... Jest już chyba nawet taki mod w którym są kuźnie i można polować, więc coś zblizonego do twojego pomysłu.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2008, 10:41:34 »
    W M&b największą zaletą jest walka i odsuwając ją na drugi plan poprostu się kastruje grę.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 20, 2008, 22:09:08 »
    A ja bym właśnie chciał czasami po takiej pięknej, epickiej bitwie wrócić do ciepłej chaty, gdzie niewiasta czeka na ciebie z dziczyzną, dzieci siedzą przy kominku i opowiadasz im jak ścinałeś głowy Rhodokom ;] A w ramach relaksu przejść się na ryby.

Jestem absolutnie na tak, niestety jestem w stanie tylko poprzeć pomysł, nie znam się na niczym, co jest potrzebne do robienia modów, zajmuję się raczej "fabułopisarstwem" :P
    XXX

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 20, 2008, 23:14:13 »
    Nie chcę Cie zniechęcać.Nigdy nikogo nie zniechecałem do robienia jakiego kolwiek modu.Postaram sie jednak ukazać Ci słabe strony twojego pomysłu.
    Tak jak napisano juz przedemną mało kto ,może poza Aexalven'em bedzie chciał grać zwykłym chłopem ,posługującym sie wędką ,nie mieczem ,a zamiast śiec i tłuc wrogów,patroszyc węgorze.

Poza tym czasy w których chcesz osadzić mod są ciekawe,ale raczej nie w zacofanej srodkowej Europie,która zamieszkują pogańskie plemiona słowiańskie.
    Możesz jednak zrobi mod ukazujący właśnie owe plemiona ,spory i walki miedzy nimi.Mozesz ukazć początki państw,polityki ,która opierała sie na brutalnej sile.Mod o początkach państwa polskiego ,początkach rodu piastów.
    Biskupiń ,Mieszko ... coś w tym stylu.Mysle ze własnie taki mod był by w cenie i raczej nie miał byś problemów w skompletowaniu team'u.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    Odp: Life In Medieval TIMES MOD
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 21, 2008, 01:13:19 »
    Dobrze prawisz, walki plemienne o władze i wpływy byłyby szalenie interesujące. Zrezygnowanie z pełnych zbroi na rzecz lekkiego ekwipunku. Faktycznie to mogłoby przyciągać. Moja rada, zawsze w M&B raził mnie mały wybór itemów. Co prawda było ich nieco, ale jaka to frajda gdzie po godzinie gry kupowałeś najlepszą dostępną broń ...
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Murzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 08, 2009, 17:29:55 »
    Ja bym chętnie pomógł, ale jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o tworzenie modów

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 08, 2009, 18:03:14 »
    Kolejny Świeżak. Weź ty chłopie pomyśl. Tobie chodzi o to by ktoś za ciebie zrobił.Najpierw naucz się choć trochę modowania, a nie liczysz że odrazu wszystko załapiesz

Gadu-Gadu 1423373

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 08, 2009, 18:28:34 »
    Boromir przecież ,że siędopiero zarejestrował nieznaczy ,że jest świerzakiem. Może gra dłużej niż ty.
    Pomysł ciekawy, ciekawy ale jak napisał kolba trzeba coś najpierw zamieścić.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 08, 2009, 20:48:45 »
    Ludzie, ten temat umarł ponad pół roku temu. :| Autor zapewne dawno już zapomniał o tym pomyśle.

Cytat: Boromir
    Kolejny Świeżak. Weź ty chłopie pomyśl.

Ty też, Boromir, masz ostatnią szansę, by zacząć myśleć przed wysyłaniem swych postów. Jeszcze jeden zupełnie offtopowy post (nie mówiąc już nawet o postach obrażających innych użytkowników) i wylatujesz.

Offline Zovi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 08, 2009, 22:20:50 »
    Jestem jak najbardziej na TAK! Jesteś np. pocztowym i służysz u rycerza wioski. W między czasie odwiedzasz kowala, pomagasz swojej żonie itp. Wyruszasz na wojnę wraz z rycerze, tam toczysz walki, aż po zakończeniu wojny wracasz do domu, gdzie czeka na ciebie rodzina. Możesz też zostać kowalem, produkować broń zbroje najwspanialsze w całym królestwie, w końcu ktoś się tym zainteresował i robisz zbroje dla księcia itp. zatrudniasz czeladników .Możesz zostać rolnikiem i patrzeć jak rośnie twoja rzepa, raczej nie za ciekawe zajęcie, ale jeżeli tylko kogoś to pociąga! Walczysz o swoją ukochaną, o jej względy. Na pewno czytała część z was "krzyżaków" Henryka Sienkiewicza.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 08, 2009, 23:30:14 »
    Nie widzisz że to jest stary temat?! Moda pewnie już nie ma, i nie będzie!

KONIEC! Nie pisać tu! ktoś powinien ten topic zamknąć <_<