Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne królestwo - brak szans na przetrwanie  (Przeczytany 2328 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne królestwo - brak szans na przetrwanie
    « dnia: Kwietnia 16, 2012, 16:07:47 »
    Witam.
    Mam poważny problem związanym ze swoim państwem.
    Otóż wbijam na Vaegirów ( u mnie nie mają już 3/4 państwa dlatego łatwy kąsek), atakuje ich jeden zamek, bez problemowo wygrywam.
    Ale później się zaczyna.
    Maja wojnę z 2 państwami i z moim oczywiście. I Khergici i Swadianie ich atakują, a oni akurat wbijają na mnie armią 500 osobową. I nie mam szans wygrać mając około 90 żołnierzy.
    Czekałem aż będą mieli 3 wojny naraz, ale sytuacja się powtarza. Mam mocną postać ale sam nie dam rady rozwalić 500 żołnierzy...

Drugi problem.
    Podbijam ich zamek i chce aby mój NPC był moim wasalem. Rozmawiam z nim ale nie widać opcji żeby było coś o tym aby był moim wasalem. Próbowałem z nim gadać, byłem u ministra i wogóle.
    Chce mieć odrazu wasala aby zebrał sobie armie i pomógł mi gdy Vaegirowie będą atakować.

Proszę o pomoc :)

Offline Tryxer

• Użytkownik
    Odp: Własne królestwo - brak szans na przetrwanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2012, 20:27:21 »
    Żyje ktoś na tym forum jeszcze? ...
    Czekam na odpowiedź :)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 16, 2012, 22:36:00 »
    Żyje, żyje. Nie pisz posta pod postem. I tak w ogóle to taki wątek już chyba był, ale odpowiem.
    Żeby towarzysz był Twoim wasalem, to musisz w rozmowie z nim wybrać opcję "Czy interesuje Cię lenno?". Dalej już sobie poradzisz.
    Co do Vaegirów. Ważniejsza jest jakość armii, a nie ilość. Jeśli chcesz walczyć w polu, to radzę, abyś postawił na ciężką kawalerię. Mając. 50-60 swadiańskich rycerzy (albo vaegirskich, mameluków) bez problemu rozgromisz ich armię. Tylko nie każ żołnierzom walczyć bez Ciebie! To przynosi bardzo duże straty. Możesz też zaciągnąć ich do swojego zamku żeby zaczęli oblężenie. Wtedy kup sobię jakąś długą broń (długi miecz dwuręczny wystarczy) i stań za blanką/murem przy wyłomie. Skieruj się w stronę wyłomu i gdy wejdą, koś ich po łbach (najlepiej tym atakiem od góry do dołu, bo wtedy najlepiej wykorzystasz zasięg broni).

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 16, 2012, 22:49:27 »
    A mogę, posiadając 1 zamek +1 wieś oddać tylko WIEŚ mojemu wasalowi? Byle on był, z jakakolwiek armią, zawsze się przyda.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 16, 2012, 23:00:01 »
    Możesz. Tylko nie jestem pewien jaką on będzie miał armię, bo nigdy nie sprawdzałem. Ale jak mu dasz, to będzie miał.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2012, 20:26:04 »
    Posiadając jeden zamek i 1 wieś mogę WIEŚ oddac np Rolfowi, a ZAMEK Lezailtowi? Żebym ja nic nie miał, a oni mi tego wszystkiego pilnowali w czasie kiedy ja będę kompletował armię?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2012, 21:09:36 »
    Jak król Ci tak może dać, to Ty chyba też tak możesz :P
    (click to show/hide)

Offline CrusaderPL

• Użytkownik
      • KoloniaTDM - Gothic Multiplayer
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2012, 22:03:10 »
    Tak, możesz

<W trakcie tworzenia: Enhanced Cheat Mod>

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 21, 2012, 16:07:18 »
    Nie możesz, sam musisz mieć swoje ''centrum'' do rządzenia państwem, a jak oddasz wieś wasalowi to będzie chodził z 20-35 osobową armią. Daj mu 2-3 wioski ( jak będziesz miał ) , a będzie chodził z 80 ludzi u boku
    (click to show/hide)

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 21, 2012, 17:13:10 »
    dokładnie, jezeli chcesz umocnic swoje panstwo to poprostu stosuj najemnikow i jezdz duzo po terenach Veagirow z ktorymi masz wojne, zbieraj rekrutow z wiosek swoich i neutralnych krolestw,Musisz duzo atakowac krola i jego wasali majac dobra kawalerie(wspomniana wyzej) i kosic przeciwnikow tak by wszyscy pokonani zjechali sie do jednego zamku, a ty wraz z nowo powstała armia zdobadz zamki w czasie nieobecnosci ich władcow, na zamki ktore da sie zdobyc tylko za pomoca wiezy oblezniczej, nie trac czasu albowiem jest on cenny, najlepiej zdobadz jego stolice i tam przenies swoj dwor, potem porozdawaj pomniejsze zamki swoim wasalom, organizuj uczty , najlepiej ze swoja zona, a na uczcie przyjada do ciebie pobici wasalowie veagirov itp. Tak z kolejnymi krolestwami, zdobywaj poziomy swojej postaci i dodawaj limit liczby oddzialu, gdy uzbierasz z 5 wasalow ogłos sie marszałkiem i wraz ze swoimi wasalami dobij veagirow, pozniej bedzie z gorki
    Powodzenia!