Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Od czego to zależy?  (Przeczytany 1311 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kumorro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Od czego to zależy?
    « dnia: Kwietnia 15, 2012, 16:18:25 »
     Witam.

Mam problem z bitwami.. miałem 130 Rhodockich sierżantów i 50 Swadiańskich Ciężkich Rycerzy. Założyłem własne królestwo co rhodokom się nie spodobało bo byłem u nich wasalem i zwinąłem im zamek. Teraz mój problem, kiedy atakowali mnie pojedynczo nie miałem żadnych strat, ale gdy już się rzucili kilkusetną armią to na polu bitwy mogłem walczyć tylko z pomocą 25 żołnierzy u nich oczywiście wyskakuje setka lub więcej. Od czego to zależy?

Offline Lutter

• Użytkownik
    Odp: Od czego to zależy?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2012, 16:30:03 »
    Tutaj chodzi o przewagę liczebną. W momencie gdy Twoje wojska liczebnością są zbliżone do liczebności wojsk wroga dostajecie mniej-więcej po takiej samej liczbie wojaków w trakcie bitwy. Gdy jedna ze stron posiada większą liczbę wojsk automatycznie podczas potyczki ma na start większą ich liczbę. Jeśli chcesz mieć więcej wojsk, możesz pobrać Battle Sizer, jednak w dalszym ciągu wróg będzie mieć znaczną przewagę [Ustawisz BS np. na 250, i Ty dostaniesz 75 żołnierzy a wróg 175...].
    Jedynym wyjściem abyś miał więcej wojsk podczas takiej potyczki jest po prostu zrekrutowanie większej ilości żołnierzy.   

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2012, 17:28:00 »
    Możesz jeszcze maxować taktyke u siebie lub u swoich towarzyszy, to też zwiększa tą przewage.
    (click to show/hide)

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 16, 2012, 18:49:40 »
    Jeżeli masz dobry komputer, zainstaluj battlesizer i zwiększ wielkość bitwy. Będzie więcej twoich wojaków walczyło naraz ;)

Offline Maselko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2012, 16:42:14 »
    Czy w tabeli drużyny jednostki, które są na górze wychodzą pierwsze?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 08, 2012, 16:47:38 »
    Wychodzi ich najwięcej, czyli, np.: jeśli masz na samej górze dużo Swadiańskich Rycerzy to ich wyjdzie zdecydowana większość. Tych, które są niżej wyjdzie dużo mniej.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 08, 2012, 20:39:09 »
    W minecrafta grać górnicy, autor pewnie zapomniał że założył ten temat/nie żyje :P.
    (click to show/hide)