Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z rozgrywką i jej płynnością  (Przeczytany 3531 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Problem z rozgrywką i jej płynnością
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 16, 2012, 19:26:15 »
    Dobra sorry to t ak:
    Wszystko mam włączone tylko Efekt Głębi mam wyłączony. (na niskich się nie tne) a jak zmniejszyć pole bitwy?
    Nie chodzi o pole bitwy tylko o ilość ludzi w czasie starcia. W opcjach gry jest taki suwak do ustawienia tego min to 30 a max 150 a z battlesizerem to do 1000 można ustawić. Jednak co by nie mówić taki sprzęt spokojnie powinien wyciągnąć na max detalach bitwę do 150 chłopa, może masz już zaśmiecony dysk i uruchomione jakieś programy w tle które obciążają sprzęt.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 16, 2012, 19:34:08 »
    Dobra sorry to t ak:
    Wszystko mam włączone tylko Efekt Głębi mam wyłączony. (na niskich się nie tne) a jak zmniejszyć pole bitwy?
    Próbuj pobawić się ustawieniami... np. z maksymalnych ustawień odpuść sobie cały HDR, wyłącz antyaliasing, obniż cienie z ultra high(o ile w ogóle ci je obsługuje), obniż albo wyłącz całkowicie liczbę ciał, obniż albo wyłącz krew, zmniejsz zasięg detali roślin i trawy, zmniejsz rozdzielczość(bo się zaraz okaże, że grasz na full HD z taką kartą :P)
    A możliwe, że jest tak jak pisze asamk23 i masz jakiś zaśmiecony system... więc ewentualnie format wskazany... tylko nie rób go sam jak nie umiesz :P

I powiedz - ten komputer to zestaw już złożony i niesamowicie zachwalany przez sprzedawcę? Nigdy nie kupuj gotowych zestawów....

Offline grr4n

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 17, 2012, 18:00:19 »
    ZŁOŻONY

OK spoko, tylko co to jest hdr? I jakie efekty dto daje (nie mam programów w czasie włączonych, pisałem że fromaty itp. porobione więc...)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 17, 2012, 18:05:26 »
    HDR odpowiada za efekty świetlne np. odbicia promieni słonecznych na zbroi czy broni.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline grr4n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 17, 2012, 19:12:02 »
    ok thx sprawdze i napisze czy pomogło ( a i ja nie lubie jak mi postacie zmarłe znikają...)

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 18, 2012, 19:32:38 »
    Wszystko zależy od tego czy wolisz móc grać czy zrezygnować z opcji nr. 1 i mieć dobrą grafikę...

Offline grr4n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 19, 2012, 10:05:45 »
    HDR SPORO POKMÓGŁ JAK WALCZE Z.... 20 na planszy więcej to trochę się cina. (co to jest Efekt Głębi?)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 19, 2012, 12:13:49 »
    HDR SPORO POKMÓGŁ JAK WALCZE Z.... 20 na planszy więcej to trochę się cina. (co to jest Efekt Głębi?)
    Efekt głębi to taki duperel (w czasie starcia to pewnie różnicy nawet się nie zauważy). A powiedz jaką masz rozdzielczość ustawioną (jak masz full hd to przestaw na 1024:768)?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 19, 2012, 21:53:06 »
    Niekoniecznie na taką jaką podajesz. 1024:768 to jest 4:3, jeśli on ma monitor 16:9 to może mu się ekran popieprzyć. Ale powinna być informacja przy rozdzielczości czy to jest 4:3 czy 16:9, więc sobie poradzi.

Zmniejsz opcje związane z roślinnością. Według mnie to zupełnie niepotrzebne.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 19, 2012, 22:03:30 »
    Niby jakim cudem monitor może się popieprzyć. Sam mam ekran 16:9 i pulpit w rozdzielczości 1920x1080 a w Warbanda gram w rozdzielczości 1024x768 i problemów nie ma. Mogę się zgodzić jedynie co do roślinności  bo to rzeczywiście jest zbędne.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 19, 2012, 22:39:37 »
    A cały ekran jest zapełniony przez obraz, czy tylko część? Ja mam monitor 4:3 i gdy ustawiłem rozdzielczość 16:9, to wcale nie wyświetlał.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 20, 2012, 11:36:45 »
    Calutki. Wiem że w PES 2010 przy ustawianiu różnych rozdzielczości miałem obraz w kwadracie (właśnie te rozdziałki 4:3) ale w innych grach jest ok (ekran LG W2246). Kilka tygodni temu to nawet grałem w Diablo 2 i tam max rozdzielczość w opcjach to 800x600 (też 4:3) i działało bez problemu. Win XP przyjmował stery do monitora i programik od niego przy każdej zmianie dopasowywał obraz, a win 7 sam pobrał sterowniki i tyle było z ustawiania :)

Offline grr4n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 21, 2012, 08:12:57 »
    TEMAT DO ZAMKNIĘCIA DZIAŁĄ NA NAJWIĘKSZYSZ DETALACH (ZDEFRAGMENTOWAŁĘM DYSK PO RAZ 2)