-Kupić w mieście Kasztelana, Mistrza-Koniuszy i inne podobne rzeczy oraz budynki - NIC.
A to dziwne, bo właśnie to powinno działać. Spróbuj pojeźdżić po różnych, nie tylko własnych, polskich miastach i zamkach, tam rozmawiaj z kasztelanem. Gdzieś na pewno powinno się dać rekrutować husarzy. Zamawiasz ich wtedy, a po kilku dniach wracasz i mówisz że chcesz ich odebrac.
-Nabyć chłopów we wsi i zamienić ich na Husarów - (Bardzo monotonne i aktualnie niewykonalne ponieważ moi Husarzy zdążą zlikwidować przeciwników zanim chłopi machną palcem)
7
W Dzikich Polach nie da się rekrutować jednostek w ten sposób. Kosynierzy ze wsi mogą awansować tylko na ochotników z pikami i muszkietami (czy coś w tym stylu). Normalne jednostki (rajtarów, dragonów, żołnierzy, pancernych, husarzy itd.) rekrutuje się w miastach i awansują tylko na "weteranów".
Poza tym chciałem zapytać jak działają komendy ''Ustawić się w szereg : 1'' itd. na F1-F3? Bo moje jednostki kompletnie się nie słuchają, i tak jadą jak popadnie. Słuchają się jedynie do podstawowych jak Stop, Do Ataku, Za Mną itd. :/
Z tego co zauważyłem, to one po prostu NIE działają. To znaczy działają ale tylko kiedy twoje jednostki stoją w miejscu, wtedy mogą się ustawić w formację. Kiedy ruszą do ataku, biegną jak popadnie. Co stawia pytanie po co w ogóle są te pseudo-formacje w grze, no ale cóż...