Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Twórczość Artystyczna  (Przeczytany 34472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: Twórczość Artystyczna
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 29, 2014, 16:04:19 »
    No dobra zapraszam na moment z moimi pracami, które zrobiłem na I i II roku studiów, byłem zbyt leniwy by je wrzucić wcześniej :)

Prace wykonane akwafortą :)

RYC

(click to show/hide)

MARTWA N.

(click to show/hide)

MARTWA N ver. 2

(click to show/hide)

Coś z malarstwa...prace jak prace ale na miernym, poziomie... nigdy to nie była moja ulubiona dyscyplina (CHOĆ CZASEM SIĘ MARZYŁO MALOWAĆ JAK LEONARDO DA VINCI :D)

Seria abstrakcji:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Martwa natura:

(click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 29, 2014, 16:22:33 »
    Łe, ty masz tak charakterystyczny styl, że nawet nie warto próbować się silić na jakieś krytyczne uwagi, bo człowiek zrobi z siebie tylko głupa:
    "Całkowicie zignorowałeś problem światła odbitego i załamania wywoływanego przez fakturę obiektu, maskujesz to wyrazistym klimatem i intensywną grą emocji." - ;)

Wpadnij proszę do wątku o teorii barw i napisz coś szczerego - to takie zaproszenie.
    Najlepsze dla mnie są te kolorowe paćki - te łabstrakcyjne.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 29, 2014, 16:42:28 »
    Hmm no spoko, ale dupy nie urywa.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 29, 2014, 18:18:57 »
    Hmm no spoko, ale dupy nie urywa.
    Myślę, że to poetyckie sformułowanie należy rozumieć jako przypomnienie, że twoim opus magnum nadal pozostaje zamek z linorytu. To jedna z możliwych interpretacji pięknych słów HUtHa.

Offline huth

« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 29, 2014, 19:15:12 »
    Hmm przepraszam, ale poetycko to byłoby tak:
    hmmm no spoko,
              ALE!
                       d-
                   u-
               p-
          -y NIE!    /wa
                 ury/

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 30, 2014, 10:02:31 »
    Jak już wcześniej wspomniałem, malarstwo nigdy nie było mi bratnią sztuką, choć miałem zakusy by malować jak niegdyś wielcy.
    Najbardziej mnie boli kiedy mam wizję w głowie jak ten obraz ma wyglądać, to nie mogę go przenieś na papier czy płótno w takiej formie jakiej chciałem :(.

Nie wieże żeby ktoś nie miał takiego problemu.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 30, 2014, 10:24:41 »
    Daj spokój, sam Beksiński mówił, że jeżeli to co narysuje jest w małym stopniu przybliżeniem tego co miał w głowie to uznaje to za sukces.
    To jest właśnie sedno dramatu i myślę, że nie tylko artystów, tylko po prostu nas jako ludzi - nie możność całkowitego zrozumienia, z konieczności akceptujemy takie rzeczy jak konformizm, równanie do niższego mianownika, by porozumieć się z innymi, wiedząc że te uproszczenia deformują nasz przekaz. W codziennym życiu do zaakceptowania z konieczności, w sztuce odwieczny dramat.
    Dlatego tak wielką rolę odgrywają tak celne przykład poetyckiej celności jak wyciskający łzy wzruszenia piękny wiersz HUtHa.

Offline huth

« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 30, 2014, 13:08:30 »
    Nie wieże żeby ktoś nie miał takiego problemu.
    Nie tyle wieże, co całe zamki
    ba dum tss

Mi się wydaje, że ten dysonans i irytacja zmniejsza się wraz z coraz lepszym warsztatem, dogłębną zweryfikowaną w praktyce wielokrotnie wiedzą o danym medium. Wtedy nie tyle swoje pomysły można znacznie łatwiej przenieść do medium(bo wie się co się robi i jak wyjdzie i w ogóle), ale na dodatek już przekształca się te pomysły pod medium i nie są niemożliwe do zrealizowania.
    Ja nie mam warsztatu, a muszę mieć wszystko przeniesione z mojej głowy 'tak żebym w ogóle mógł na to spojrzeć bez ochoty spalenia tego i siebie', więc poziom irytacji jest over9000 i się odechciewa :P W przybliżeniu to są raczej typowe myśli nieogarniętych młodych tfórcuw.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 30, 2014, 14:51:15 »
    OSGiDaPfE, to znaczy ogarnięcie mechaniki gry, tak? Załóżmy, że tak. No więc OSGiDaPfE, ani ogarnięcie manuala nie dają ci z marszu zwycięstwa, podobnie sama technika w sztuce to za mało.
    Zresztą nie uważam, że Beksiński to najlepszy przykład początkującego amatora, jak można wnioskować z wypowiedzi powyżej.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2014, 14:01:43 wysłana przez Octavian »

Offline huth

« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 30, 2014, 19:44:04 »
    Nawaliłeś się.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 01, 2015, 22:35:06 »
    Specjalnie zostawiłem tą wypowiedź przez chwilkę bez odpowiedzi, ponieważ riposta HUtHa jest jak się to dziś mówi "epicka". :)
    Oczywiście całkowicie HUtH nie ma racji, jednak nadal jest mistrzem ciętej riposty.
    Wybaczcie mi proszę ciągłe odwoływanie się do Lovecrafta, ale jego filozofia jest mi osobiście tak bliska, że jest to nieuniknione. Jednym z ciekawszych popisów Lovecraftowskiej erudycji jest genialna obrona problemu o którym mówimy.
    Otóż Lovecraft zwrócił uwagę na list pewnego "poety" zażenowanego stanem sztuki współczesnej. Facet z premedytacją napisał "wiersz" czyli stek przypadkowo dobranych słów, potem dorobił do tego idiotyczną ideologię, całość opublikował. I co się stało?

Oczywiście znaleźli się ludzie którzy znaleźli w tym głęboką sztukę, czy ktoś jest zdziwiony? Co jest w tym ważne? Że są ludzie którzy zawsze, niezależnie od tego co zrobisz - zawsze nawiążą z tobą nić zrozumienia, nawet wtedy gdy jej nie ma! A o czym to świadczy, gdy mówimy o komunikacji?
    Jeśli umieściłem ten film wcześniej to też sorki, ale jest on zbyt dobrą puentą do tego czego broni HUtH, czyli  tego, że możemy się nawzajem zrozumieć. Pięknie, o co chodzi TUTAJ?

Jak powiedział Woody Allen - "Jeśli ktoś wyjdzie na scenę w Carnegie Hall i po prostu zwymiotuje, to ktoś nazwie to sztuką".
    Obawiam się, że to że są ludzie którzy rozumieją ciebie zawsze, nawet wtedy gdy nic nie przekazujesz jest najlepszym dowodem na to jak wygląda tak naprawdę nasza komunikacja emocjonalna. Nie ma się więc co czepiać artystów, początkujących tym bardziej!

Offline huth

« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 02, 2015, 19:24:17 »
    Mi się po prostu nie chciało rozpisywać na taką wyrafinowaną odpowiedź i uznałem, że mogę to wykorzystać do takiej riposty...

Poza tym to straciłem wątek, a nie chce mi się wracać. Allena nie lubię, większość jego scenariuszy powinno trafić na deski teatru, a nie na ekran, bo nie wykorzystują możliwości tego medium i jest nuda.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 05, 2015, 18:45:15 »
    No cóż pora na lekkie odświeżenie mojego wątka artystycznego, na razie skromny początek ale w później postaram się coś jeszcze wrzucić :)

Raz...

(click to show/hide)

Dwa...

(click to show/hide)

Trzy...

(click to show/hide)

To na razie wszystko na co miałem czas, następnym razem coś może ciekawszego wrzucę :)

Offline huth

« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 05, 2015, 19:11:26 »
    No podoba mi się, ale jako właśnie w tym momencie uznany psycholog, uznaję po tych grafikach, że jesteś szalony.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 05, 2015, 19:15:16 »
    O rany
    No podoba mi się, ale jako właśnie w tym momencie uznany psycholog, uznaję po tych grafikach, że jesteś szalony.

O rany, wydało się :D.