Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Najpiękniejsza bitwa  (Przeczytany 9065 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Najpiękniejsza bitwa
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:54:55 »
    Fakt, tylko jestem w tym ciemny, jak sie akualizuje? ^^  chyba cos tam na poczatku gdzie kody na Singla wlaczasz co?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 23, 2012, 19:50:43 »
    Najlepiej kupić oryginała, to samo się będzie aktualizować.
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:31:32 »
    Dziękuję za takie badziewne aktualizacje, szczerze powiedziawszy.

Offline Maselko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 24, 2012, 11:07:05 »
    Spokojnie sobie uprawiam camping na mapie ruiny, aż tu nagle jakiś jeździec zabił mnie od tyłu.
    Super, tylko... dlaczego nie słychać kopyt!?!?!?!?!

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 01, 2012, 09:08:55 »
    Cudowna bitwa Swadi vs. Nordowie. Nie byłoby w tym nic pięknego, gdyby nie to, że bitwa była ogromna i chyba największa, w jakiej walczyłem. Swadii - ok. 950   Nordowie - ok. 1100.  Walka trwała baaardzo długo i była wręcz świetna. Poziom trudności 90%. Świetne szarże kawalerii, ostrzał kuszników a potem wbiegająca piechota. Oczywiście bitwa wygrana przez Swadie. Po bitwie został nas ok. 400.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 01, 2012, 13:23:40 »
    Miałem 100 vaegirskich żołnierzy większość łuczników, na 700 Nordów. Poziom trudności Trudny. Miałem na 100% pole bitwy ustawione więc było ich hmm dużo ^^ Mój ekwipunek to War Horse bodajże, War Bow i 2 paczki strzał oraz Elite Scimitar. Na samym początku rozstawiłem swoje oddziały łucznicze i garstkę piechoty na wzgórzu przy krańcu mapy. A sam na koniu odwracałem uwagę całej armii i krążyłem i strzelałem blisko wzgórza. A moi łucznicy ich "niszczyli". Niestety wszystkich nie dało się odciągać co najwyżej kawalerię tak więc szybko zginęli. A ja jeździłem i strzelałem. Gdy wystrzeliłem wszystkie strzały, jechałem do skrzynki z inwentarzem i sobie uzupełniałem strzały. Wygrałem tą bitwę po około 40 minutach walki. Trochę tego było ^^ Bitwa toczona na Native.
    Pamiętam jeszcze dużo bitew ale tą zapamiętałem najbardziej ;)

Offline Maselko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 01, 2012, 14:24:47 »
    Żeby tak czasem AI nie szarżowało wprost na nas :(

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 01, 2012, 18:24:41 »
    Był taki mod gdzie po jakims czasi pojawiala sie na brzegu wielka armia i pełno lordów coś w stylu rzymian. Grałem hmm no okey przyznam na skillu ale mialem ok 230 wojowników ich bylo coś ponad 14000.. bitwe rozgrywałem ok 1.5h na mapie battlesizerem maks 200
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 01, 2012, 18:39:08 »
    To był najazd trupów co z więźniów swoich robili?
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 04, 2012, 19:11:53 »
    Sword of Damocles dokładnie. A te trupy to był addon do tego moda.

Offline Teoiss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 11, 2012, 16:57:23 »
    Aaahhh...

Bitwa w Dzikich Polach!
    Ok 50 Husarzy w tym 12 weteranów, potem szarza! Jzk w Ogniem i Mieczem( film) wyjazd kawalerii z pod murów Zbarażu. I wcieli sie w szeregi Wojska Zaporoskiego, poezja jak jeszcze potem zatoczyliśmy koło i wjechaliśmy jeszcze raz w nich! Bitwy na otwartym polu z oddziałami skrzydlatej Husari sa zawsze zwycieskie. Przypomniałem im bitwe Pod Kircholmem!
    Szkoda tylko że w Dzikich Polach nie ma czegoś takiego jak- koń staje dęba jak usłysze szamotanie skrzydeł Husarzy.... To by było epickie. ^^

Offline Prokoksó

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 15, 2012, 00:53:24 »
    Tak naprawdę, dźwięk wydawawany przez skrzydła husarz to mit, a tak nawiasem mówiąc, nie powinienes tego pisac na forum OiM Dzikie Pola?

Offline Deadris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 15, 2012, 20:06:35 »
    Obrona zamku 350 moich głównie to było jakieś 75% Rhodok Sergeant's i Sharpshooters kontra 1450 Nordów. Oczywiście wygrana ze stratami 50%. Osobiście zabiłem ze 100 :P z kuszy strzeląjąc w głowę i stojąc z boku z długim toporem atakując mocno z góry.

Oblężenie miasta 40 Rhodok Sergeantów i 60 Sharpshooterów kontra 400 Sarranidów. Wygrana ze stratami 25%. Sam zabiłem z 50 strzelając z kuszy i podnosząc bełty wbite w mury lub zostawione przez nieprzytomnych bądź martwych moich sharpshooterów.

Bitwa moich 115 Sarranid Mamluke + 9 NPC kontra 600 khergitów. Wygrana ze stratami 33%. Chyba ze 40 renowna dostałem :D

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 19, 2012, 14:50:49 »
    Aaahhh...

Bitwa w Dzikich Polach!
    Ok 50 Husarzy w tym 12 weteranów, potem szarza! Jzk w Ogniem i Mieczem( film) wyjazd kawalerii z pod murów Zbarażu. I wcieli sie w szeregi Wojska Zaporoskiego, poezja jak jeszcze potem zatoczyliśmy koło i wjechaliśmy jeszcze raz w nich! Bitwy na otwartym polu z oddziałami skrzydlatej Husari sa zawsze zwycieskie. Przypomniałem im bitwe Pod Kircholmem!
    Szkoda tylko że w Dzikich Polach nie ma czegoś takiego jak- koń staje dęba jak usłysze szamotanie skrzydeł Husarzy.... To by było epickie. ^^

Husaria rozgromila Szwedow pod Kircholmem, a nie Kozakow ;D
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Prokoksó

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 26, 2012, 23:31:38 »
    4000 rozjechało 11000 Szwedów, ale nie jestem pewien, wiem tylko, że Chodkiewicz dowodził